יש מדד שכולל את הבורסות מכל העולם והוא ירד אתמול יותר מארבע אחוז הרעב מגיע חברים

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
זוהי תורת הכלכלה שלי

לא לקבל ולא לתת תרומות הלוואות ומתנות

לא ליצור חובות לי ואליי

לעבוד קשה בשביל הכסף שלי ולהשתמש רק בו

לא לפגוע בבריאות שלי ושל אחרים בשביל כסף

לא לשקר לא לרמות לא להונות לא לגזול ולא לגנוב

Cranio

Well-known member
זוהי תורת הכלכלה שלי

לא לקבל ולא לתת תרומות הלוואות ומתנות

לא ליצור חובות לי ואליי

לעבוד קשה בשביל הכסף שלי ולהשתמש רק בו

לא לפגוע בבריאות שלי ושל אחרים בשביל כסף

לא לשקר לא לרמות לא להונות לא לגזול ולא לגנוב
אתה עובד קשה ? :ROFLMAO:
אתה מרוויח כסף מעבודה? :LOL:
אתה קונה מזון ? :giggle:

Harrington

Well-known member
מנהל

יש מדד שכולל את הבורסות מכל העולם והוא ירד אתמול יותר מארבע אחוז הרעב מגיע חברים​

מה שירד השבוע יעלה בשבוע הבא ואם לא בו, אז בזה שלאחריו. ירידה של 4% היא לא אירוע מג'ורי בנסיבות העניין (בו רק נזכיר, התוקפים צפוי את התמוטטות השווקים והכלכלה העולמית :)).

מה יוליד יום? הזמן ילמד. הממשל מן הסתם לקח בחשבון את הירידה הראשונית בשווקים שאכן הייתה צפויה. השאלה היא לא מה קורה בימים הראשונים, אלא מה קורה בטווח הבינוני ועוד יותר מה קורה בטווח הארוך. כפי שהנשיא הנבחר טראמפ אמר, כעת אנחנו בשלב הניתוח ובו ירידת השווקים והפגיעה בכלכלה ידועה מראש ומתבקשת. כעת נעבור אי"ה לשלב ההחלמה והשיקום, קרי להתייצבות הכלכלה העולמית על שווקיה. לאחר מכן, אם הכל יילך כשורה וכמתוכנן, נראה את החולה הולך כרגיל, טוב מכפי שהלך לפני כן, קרי נראה התייצבות והתחזקות של הכלכלה האמריקאית (שהיא זו שמעניינת אותו) ואת תוצאותיה החיוביות של השינויים בשיטת המכסים (או מכסות?).

כמובן שבין לבין ועד שנגיע לטווח הבינוני והרחוק, נראה כאן התקפות לרוב, גולשות וגולשים שמשוכנעים שהם יודעים טוב יותר מהצוותים המקצועיים של הממשל, והיתפסות לכל אירוע קטנטן כאילו מלמד על משהו ענק. לכשתגיע תקופת העדנה, הם ישתקו (או ימצאו משהו אחר לתקוף עליו) וייעלמו.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
אתה מתעלם מזה שהחוב העולמי הוא שליש מהתוצר העולמי והוא במגמה של עלייה תמידית אז אם כסף שווה עמל אנושי והחוב הוא עצום אז כנראה שהצריכה היא יותר מהיצירה ובינתיים אנחנו אוכלים ממה שיצרו הדורות הקודמים בשלב מסויים יהיה רעב כי כסף לא גודל על עצים ולא משנה כמה תנצל את הפראיירים הצדק יתן את דברו

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה מתעלם מזה שהחוב העולמי הוא שליש מהתוצר העולמי והוא במגמה של עלייה תמידית אז אם כסף שווה עמל אנושי והחוב הוא עצום אז כנראה שהצריכה היא יותר מהיצירה ובינתיים אנחנו אוכלים ממה שיצרו הדורות הקודמים בשלב מסויים יהיה רעב כי כסף לא גודל על עצים ולא משנה כמה תנצל את הפראיירים הצדק יתן את דברו
אכן התעלמתי מזה כנראה, שכן אני לא רואה קשר מיוחד בין דבריך לדברי. אתה מתעקש על מסלול שבסופו תוכל לדבר על רעב. אני מה לעשות, מעדיף להתעסק עם מה שאני רואה לפני, לא עם נרטיבים שאני (לא) מרגיש צורך לקדם.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
אתה צודק הכלכלה אכן תצמח שוב רק שזמן ההתאוששות יקח שנה עד שאנשים יקלטו שהם צריכים אשכרה לעבוד בשביל כסף ולא לשבת בבית ולאונן

למעלה