יש מה ללמוד ...

KallaGLP

New member
אתה באמת חושב שאגיע מארה"ב לירושלים

בשביל לראות רופא עור? אופטימי.

xbuffalomen

New member
יש מה ללמוד ...

אבקש מאוד לא להספידני, לא בפניי ולא שלא בפניי, לא לעשות עצרת התעוררות או עצרת אבל, או כל מיני שמות שבודים והכוונה להספד.
לא לכתוב שום מאמר עליי בעיתונים יומיים, שבועיים, חודשיים. מספיק תמונתי ולא כמו שרגילים לכתוב טובתם.
לא להדפיס מודעות על הלוויה, לא להודיע ברמקול או ברדיו, מספיק שיהיו רק עשרה אנשים בהלוויה.
להשתדל שלא לשהות בין מיתה לקבורה, רק לזרז שתהיה קבורה הכי סמוך למיתה.
מקומי בבית החיים בין אנשים פשוטים. לא לכתוב על המצבה שום תארים, רק "פה נקבר רבי אהרן יהודה לייב בן רבי נח צבי שטיינמן".
המצבה תהיה הכי זולה ופשוטה, לא לבזבז כסף עבור קניית מקום בבית הקברות שעולה ביוקר, אבל אם רוצים לתת צדקה שיתנו בלי קניית מקום.
בימים שהמנהג ללכת אל הקבר, ככלות השבעה ושלושים ויארצייט, מכל מקום לא יבזבזו יותר מדי זמן מיוחד בעבור זה, יותר כדאי שיתחלפו בהמשך מעת לעת, ללמוד כסדר ומלדבר על דברים בטלים.
אם על ידי החיפוש למצוא מקום להתפלל לפני העמוד יגרום הרבה ביטול תורה יותר כדאי ללמוד לשם שמים בזמן הזה.
אבקש מכל מי שרוצה בטובתי, ללמוד פרק אחד משניות עד גמר י"ב חודש, והבנות יאמרו כל יום עשרה פרקי תהילים, גם בשבת וביום טוב.
אבקש שלא להזכירני בשם צדיק או ירא שמים, שלא אתבזה על ידי זה בעולם האמת.
אבקש בזה מחילה מכל מי שפגעתי בכבודו וכן מי שאני חייב לו כסף וידוע שבמציאות לא יגבה, היינו שיכל לגבות על פי דין, אבקש למחול לי.
כל יוצאי חלציי לא ילכו אחר המיטה כמנהג ירושלים.
היות והרבה טועים בי, לכן מצידי אני מייעץ שלא לקבוע ילדים על שמי אבל איני אוסר את זה.

תיוג:
הרב שטיינמן, מיוחדים

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >
עוד בערוץ 7
סופו של עידן
הכירו את המנהיג הליטאי הבא
4 שנים אני מתאפק
"הרב היה איש של שלום וחיבור"
"מגדלור של רוח ומוסר"
צפו: ילדי בית אל אצל הרב שטיינמן
אבא, סבא ומנהיג הדור
רבבות בהלווית הרב שטיינמן
מנהיג במלוא מובן המילה
הרב שטיינמן זצ"ל

כותרות היום
צפו: ילדי בית אל אצל הרב שטיינמן
האור מנצח: נר חנוכה בזירת הפיגוע
הכירו את המנהיג הליטאי הבא
מבצעים לגולשי ערוץ 7
עוד מבצעים ◄
ערוץ 7 בטוויטר

ברק רום
הצעות לחופשות חג אטרקטיביות בישראל
ליפוסרקומה: מהו הטיפול במחלה?
נדל"ן לציבור הדתי

מבצעים לגולשי ערוץ 7
עוד מבצעים ◄

Fellowship

New member
בתור מי שרחוק מהדת כרחוק מזרח ממערב

אציין כי לדעתי כתב יפה ומרגש.

אם לא היה מדובר על מותו של אדם, אפשר היה לומר שזו סיטואציה

קומית למדי.
&nbsp
נאספים להם מאות אלפי חרדים, תוך התרגשות על מידת הענווה המדהימה של הצדיק הגאון שביקש במפורש הלוויה צנועה של לא יותר מעשרה משתתפים, והימנעות מהתייחסות אליו כצדיק. ועומדים שליחי הציבור וקוראים הספדים, למרות שהוא במפורש ביקש שזה לא ייעשה, וכל מסע הלוויה ודברי האבל מועברים בשידור חי, למרות שהמנוח הורה אפילו לא להודיע ברמקול או ברדיו.
&nbsp
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

xbuffalomen

New member

נומלה

New member
בעיקר זה מראה

כמה ברצינות הם מתייחסים להוראות של "גדול הדור" שלהם.

ניוטראל

Active member
לא כל דברי חיזוק זה הספד!

הרב קנייבסקי אמר. שהדברים הללו הצוואה מחייבים רק את המשפחה! אבל צריך לחלוק לו את הכבוד הראוי...

playtrip

New member
אנשים לא לומדים כלום.

זה עלבון לרב ומראה את מידותיו ואת מידותינו כנגד הבורא וכנגד העולם.
אני מתבייש בעליבות שלי כברייה עלי אדמות... העלבון הוא גם בשבילי.
אני חי 34 שנים ואף אני נכשלתי להיטיב את העולם או לחנך את הבריות, כן, גם ממקומי שאינו בהכרך רב, הייתי מסוגל ליותר ואני מכה בזעם על עוולתי...

קליט

New member
כידוע

לא תמיד מקיימים את דברי המת, נגשים לרב שיאמר את דברו, יש עוד שיקולים של כבוד התורה וכבוד המת וכבוד החיים ועוד

playtrip

New member
מבחינתי אדם שכותב דברים כאלו הוא אדם מכובד והגון.

הגון מצד אותו אדון שטיינמן המכובד לבקש זאת. חבל שאנשים לא פעלו בדרך זו ובזבזו משאבים רבים על הלוויתו בניגוד לרצונו ולא רק אלא שהם אינם הולכים בדרכו הצנועה ולא מקיימים גם את דבריו שמיועדים לאנשים שהם בין החיים עדיין וזקוקים לחסד ועזרה, רחמים וחמלה... אנשי קהילתו נראים כחיים בעיקר עבור עצמם ומשפחותיהם ולא עבור הנזקקים ואלו שזקוקים לחמלה... אנשים לא באים בראש חוצות ודואגים לעשות מספיק מעשים טובים... הרבה בחרו בחיים בינוניים ואף מטה מזה... אדם כזה מכובד בדרישה להקבר בצנעה אך מצר לי שהשפעתו בחייו לא סלקה את דירות הזנות הנסתרות מרחובות בני ברק... לא את אלו שנראים כלומדי היהדות אך מזלזלים בדברים קטנים ואף גדולים מזה... ראיתי כבר אברכים עם נשותיהם שחצו באור אדום את הכביש, על אף שנאמר "ונשמרתם מאד". ראיתי אברכים ואנשים הלבושים בבגדי יהודי שמעשנים לעיני כל ולא שמים דעתם לכך שהם משמשים דוגמה חמורה לאחרים גם... את כל זה רב שכזה לא פעל להסיר מקרב אנשים, ז"א שאכן פועלו לא היה מספק בפועל, ואף ההולכים אחריו צריכים להתבייש שרק היללו אותו במותו אך לא פעלו להפסיק את כל הרעות הקטנות והחולות האלו בקרבם... זה מכעיס אותי בתור הברייה השפלה שאני.

KallaGLP

New member
בקשה, שגם אם היא נובעת במקור ממניעים טהורים (אין לדעת),

היא אינה מעשית ואפילו אכזרית ולא מוסרית כלפי הקרובים באמת. ידוע שכל הטקסים הם לא בשביל המת אלא בשביל החיים שנותרים מאחור וצריכים להתמודד עם האובדן. הטקסים עוזרים להתמודד, לעכל ולעבד את המוות ולמצוא את הכוחות להמשיך בחיים. זה נכון במיוחד עבור משפחה קרובה ובעיניי זה ממש אכזרי לדרוש לא להספיד ולא להתאבל, במיוחד כשזה חלק כל כך מהותי ומובן מאליו מהתרבות שבתוכה הם חיים. גם את כאבם של אחרים צריך לכבד ולתת לו דרך ביטוי ומוצא. בלי זה מה ישאר? מקום ריק?
בקיצור, לא התרשמתי, ואני רואה בזה ניסיון, אולי לא מכוון, לעשות רושם על חשבון הקרובים הכואבים שנותרים מאחור.

למעלה