יש מידע על הסרט הבא???

oblique

New member
אתה באמת רוצה לדעת?

נו טוב.. תאריך יציאה משוער 2009 (אבל ייתכנו שינויים) מפיק (אבל יתכנו שינויים) J J ABRAMS תוכן הסרט כנראה קירק וספוק באקדמיה/משימה ראשונה בחלל או בקיצור STAR TREK NCC 90210 שחקנים לתפקידי קירק וספוק - לא ידוע רצו שמועות על מאט דיימון לתפקיד קירק ממש ממש לא בטוח שזה נכון. מה עוד ידוע? רק דבר אחד ידוע שהכל יסתיים בשלום טרה לה לה טרה לה טרילילילי טם טם.(אה כן וידוע שהסרט הזה יהיה כישלון טוטאלי ומחפיר שיקבור סופית את זיכיון מסע בין כוכבים ל 200 השנים הבאות)

AKIRA972

New member
ההתהלהבות מהסרט הבא כה רבה...

עד שאני חושב שבפרמאונט ידחו את הסרט לעוד 19 שנה.

EBow

New member
למה?

הם דווקא ירצו לנקוט בכל דרך אפשרית כדי לקבור את הזיכיון כמה שיותר מהר.

subatoi

New member
למה?

ואני באמת שואל למה. כמו שכבר כתבתי במקום אחר, אני חושב שצריך לתת צ'אנס לסרט החדש. לא, זה לא אידיאלי שיש פריקוול, זה לא אידיאלי שהוא על TOS, אבל האם זה בהכרח אומר שצריך להתאבל כבר מעכשיו, שנה וחצי שנתיים לפני שהוא יוצא בכלל, כבר להתפלש במרה שחורה שתחלחל כ"כ עמוק פנימה, עד כדי כך שגם אם הוא יהיה בסופו של דבר סרט סביר (או טוב, חלילה), לא נשים לב לזה? כי זו התחושה שמתקבלת מכל מיני מקומות כרגע. אנשים כ"כ בטוחים שהוא יהיה רע, שהם ישכנעו את עצמם כ"כ טוב בזה, שזה כבר לא יעזור. הם יבואו לקולנוע עם דיעה מבוססת וסופית. אז אם הסרט יהיה עשוי טוב, ויהיה מעניין, ולא יהיו בו בעיות המשכיות מעבר לרמה סבירה (שתמיד קיימת), אז מה הבעיה הגדולה? הרי פריקוול זה לא כזה נורא, כמו שראינו אנטרפרייז בעונה 4 שלה דווקא היתה מצוינת. אז זה אפשרי לעשות את זה מעניין ולא לפגוע בטיימליין יותר מדי. אם הבעיה היא שזה TOS (שלא כ"כ נחשבתי במקומותינו), זה משהו אחר. ובזה אפשר לטפל ע"י צפיה בכמה פרקים טובים (יחסית) שלה. אם זה היה פריקוול של TNG, DS9 או VOY זה היה "עובר" יותר חלק? יש יותר מדי "אם" במה שכתבתי, אני יודע. אם זה יהיה טוב, ואם זה ייעשה טוב, ואם לא יהיו יותר מדי בעיות. זה משהו שבהחלט גורם חששות קצת. אני פשוט מנסה להבין את הנימה הדכאונית וההחלטית, שבה כולם נוקטים. מילא שיהיו קצת חששות, זה טבעי. אבל מעכשיו כבר להיות בטוחים שזה הולך להיות אסון קולוסאלי? לא מוגזם קצת? לא כדאי לתת קצת צ'אנס? יש אופציה אחרת יותר בטוחה לסרט?

EBow

New member
--->

אני לא יודע לגבי הכותבים/קוראים אחרים, אבל אני מעולם לא אמרתי שלא אתן לסרט צ'אנס. אדרבא, אני אראה אותו בדיוק כמו שטרחתי לראות כל סרט סטאר טרק אחר, ולו רק כי זה סטאר טרק ולכן מבחינתי - קודש לראות את זה ולא יתכן שייצא איזשהו חומר מצולם חדש של סטאר טרק ואני לא אראה אותו. שנית, אני לא חושב ולא חשבתי עד עכשיו שאף סרט מסע בין כוכבים היה גרוע, כן, גם לא מסע בין-כוכבים 5 וגם לא נמסיס. בהחלט יש לי מקום לדירוג פנימי ואישי של הסרטים, אולם בכל סרט תמיד היה משהו שאהבתי וגם אם הוא לא היה ניכר, השתדלתי למצוא אותו. לכן, לטוב ולרע, אני הולך למצוא דברים שאני אוהב גם בסרט האחד-עשר. אבל מבחינה אובייקטיבית, מבחינת הזיכיון ומבחינת קהל הצופים הפוטנציאלי, יש לי תחושה קשה שהסרט הזה הולך להיכשל. אני לא מסתיר את זה ואני לא מסתיר את מורת הרוח שלי מהעובדה שפראמאונט כבר מזמן אינה מנסה לקדם את הזיכיון אלא מתייחסת אליו כאל סוג של בהמה סרוחה שמחרחרת את חרחורי הגסיסה שלה. בדיוק בגלל זה הצטרפתי בזמנו להצעה (שאני בטוח שהגיעה אל פראמאונט ואף סביר להניח שהייתה בין הראשונות ובין הסבירות ביותר להפקה) שעל-פיה הסרט האחד-עשר דווקא כן צריך להיות פריקוול וצריך לתאר את המלחמה עם הרומולאנים שלאחריה הוקמה הפדרציה. הסרט האחד-עשר היה צריך להיות אפי. הוא היה צריך להיות אבן-דרך בכרוניקה של מסע בין-כוכבים ורק כך היה אפשר איכשהו לסלול את הדרך להחייאה מחדש של הזיכיון. ולא. אין לי שום בעיה עם העובדה שבחרו לעשות פריקוול דווקא ל-TOS. אני לא נמנה עם האוהדים השרופים של TOS. אני מעריץ את TNG ומעלה ואפילו את אנטרפרייז הרבה יותר מאת TOS. אבל ההבדלים בין ההערצה שלי ל-TOS לעומת שאר הסדרות הם זניחים לעומת ההבדלים בין ההערצה שלי לסדרות סטאר טרק לעומת סדרות אחרות, ולכן אם כבר בחרו ללכת על פריקוול, לא משנה לי לאיזו סדרה. נהפוך הוא - הייתי אפילו מעדיף פריקוול ל-TOS משום שפריקוול לכל אחת מהסדרות האחרות יהיה סתמי בהשוואה אליו, לדעתי. אני מעריך את האופטימיות שלך, אבל אתה צריך לזכור שסרטי מסע בין-כוכבים לא נופלים רק בגלל מה שהצופים רואים על המסך. הם נופלים בגלל תדמית ובגלל נסיבות ואת אלו קובעת חברת ההפקה. משום שלא נראה לי שפראמאונט הולכת לנקוט בטקטיקה שונה עם הסרט הזה ממה שנקטו עם נמסיס למשל, אני צופה לו שחורות. שוב נהיה עדים לסרט חצי בשל שסצינות שלמות נחתכו ממנו בעריכה. שוב נהיה עדים למועד יציאה שמתנגש עם סרט קופתי במיוחד. אלה סוגי הסיבות שיכשילו את הסרט האחד-עשר וזה ממש לא ישנה אם הוא יהיה יצירת מופת קולנועית, כי הוא לא יהיה. הוא יהיה לכל היותר סרט שפונה לקומץ המעריצים המועט שעדיין סוגד לסדרה ולמה שהיא מייצגת ואם לשפוט עפ"י התגובות שנמסיס עורר, נראה שגם ככזה הוא לא ירעיש עולמות ואולמות במיוחד.

subatoi

New member
נו, אז מסתבר

שאתה לא כ"כ הכתובת למה שכתבתי (וזה בסדר, כי זה לא היה מיועד רק אלייך, אלא בכלל לפתוח דיון). אני אגיד לך מה הבעיה (שלי) עם הרעיון שאתה מציע. אם הולכים על משהו חדש, כמו מלחמת הרומולאנים, זה אומר שצריך צוות חדש (כי לחיוב ולשלילה, אפאחד לא ייקח את הצוות של ENT לסרט, כמו שלא יקחו את שאר הצוותים), זה אומר שצריך סרט עם סיפור מעניין, זה אומר שצריך סרט עם צוות חדש ומעניין, וזה אומר שלסרט יש יותר מדי יעדים שהוא צריך לעמוד בהם. אני אישית מעולם לא נמשכתי לספרים של מב"כ בכלל, ובטח לא לספרים שמציגים צוותים חדשים. תמיד נראה לי די משעמם לקרוא על צוות שאני לא כבר מכיר, עם דמויות שאני כבר אוהב. אז ללכת לראות סרט כזה? ברור שהגישה הבריאה היא להתייחס לסרט כזה כמו כל סרט שהולכים לראות, גם סרט שהוא לא חלק מסדרת סרטים. כמו שמתחברים לכל סרט אחר עם דמויות חדשות, אז אפשר להתחבר לצוות חדש. אבל עדיין, יהיה משהו חסר. החיבור של הקהל לצוות לא יהיה מספיק, לדעתי. ככה זה אצלנו. מה גם שלעשות סרט שיגולל את כל סיפור המלחמה והקמת הפדרציה - כשאני חושב על זה, זה קצת בלתי אפשרי. איך תספר על מלחמה שנמשכה חודשים/שנים, פלוס להקדיש תשומת לב להקמת הפדרציה עצמה, פלוס המון חומר רקע לכל התקופה הזו שהטרקים יישמחו לראות, פלוס להציג את הדמויות ולבסס אותן? זה מצריך מיני סדרה, לפחות (או את העונות שמעולם לא נוצרו ל-ENT), לא? ולסיום - אני לא ממש אופטימי. אני יודע שהכל די רעוע. ואני בטח לא סומך על פראמונט, כמו שאתה לא סומך עליהם. אבל אני מעדיף לצפות לטוב, לקוות שאברמס וחבר מרעיו לא יזלזלו בנו, לקוות שיהיה סיפור מעניין, ושזה לא יהיה משהו סתמי, אלא משהו שבאמת נאהב ונהנה לראות. מקווה. לך תדע.

EBow

New member
--->

רגע, רגע, רגע - מדוע שהצוות של אנטרפרייז לא יוכל להיות הצוות הפעיל בסרט? איזה מין טיעון זה "כמו שלא יקחו את שאר הצוותים"? כמובן שלא ייקחו את שאר הצוותים - אף אחד מחבריהם לא נולד עדיין... אני לא רואה מה הבעיה להשתמש בצוות של אנטרפרייז למשימה הזו. הרי זה בדיוק מה שקרה בסרט הראשון של מסע בין-כוכבים - הוא מתרחש בערך 10 שנים אחרי סיום תקופת TOS ועם אותו צוות. ובקנה מידה של סרטי מסע בין-כוכבים, הסרט הזה די הצליח. אני לא רואה ממש בטיעון שלך מדוע אי אפשר היה, לפחות בתיאוריה, להשתמש בצוות של אנטרפרייז. בכלל, הרעיון של צוות חדש בסרט של מסע בין-כוכבים הוא כשלעצמו רעיון גרוע מאוד. הסרט לא ידבר כמעט לאף אחד שלא מכיר את יקום מסע בין-כוכבים משום שהוא לא יכיר את הדמויות. סרטי מסע בין-כוכבים היו מאז ומתמיד מבוססי הדמויות של הסדרות. שנית, מי אמר שהסרט צריך לכלול את כל מהלך המלחמה ואת כל תהליך הקמת הפדרציה? אני רק אמרתי בהודעתי הקודמת שהסרט צריך היה לתאר את המלחמה עם הרומולאנים שלאחריה הוקמה הפדרציה. אפשר בהחלט שהסרט יתמקד על איזשהו קרב חשוב שקרה במלחמה וששינה את מהלכה (זה לא חייב להיות אפילו הקרב האחרון). לסיכום על סיכומך, אני עדיין חושב שסרט על המלחמה ברומולאנים היה מהווה בחירה טובה יותר ולא נותר לי אלא לקוות שתקוותיך בנוגע לרעיון שנבחר יתגשמו.

subatoi

New member
הסברים

קודם כל, לא התכוונתי, חלילה, שהצוות של אנטרפרייז לא יכול להיות בסרט. אני אשמח לראות אותם שוב, כמו שאני אשמח לראות כל צוות שוב. התכוונתי שאף איש הפקה לא ייקח את הצוות ויעשה איתם סרט, כמו שלא יעשו סרט של ח"ע9 או וויאג'ר. לזו היתה כוונתי. למה? כי זה לא מקובל, ו"סרניטי" של "פיירפליי" הוא דוגמה די חריגה, למיטב ידיעתי. על צוות חדש אנחנו מסכימים יופי. וגם - היום בבוקר בדיוק נזכרתי ב"מתקפת המשובטים", שבעצם עושה אותו דבר - מתאר כמה קרבות עיקריים מכל המלחמה הגדולה שהוא נושא (כמעט) את שמה. ככה שמה שאתה אומר זה בהחלט אפשרי. מצד שני, לא רבים מודעים בכלל למלחמה הזו, אז לא ממש ייתפס בתור איזו אבן דרך מהותית. טוב, נו. שיהיה.

EBow

New member
--->

אני עדיין לא מבין מדוע אף איש הפקה לא ירצה לעשות סרט עם הצוות של אנטרפרייז. לידיעתך, במרוצת השנים היו המון רעיונות לסרטי מב"כ בהשתתפות הצוות של DS9 או וויאג'ר (או איזשהו קרוסאובר בין אחד מהצוותים הללו לצוות של TNG) וחלקם לא היו גרועים בכלל. מי קבע שרק הצוותים של TOS ו-TNG צריכים להשתתף בסרטים? מה זה "לא מקובל"? זה לא טיעון מבחינתי. אני לא מצפה למשהו יותר מוצק מאשר טיעון שמראה על קבעונות מחשבתית של ההפקה. אני לא חושב שלסרט עם דמויות שאמורות לייצג את הגרסאות הצעירות של קפטן קירק ושות' יש הרבה יותר סיכוי להצליח מאשר לסרט עם הקאסט של אנטרפרייז. הצוות אמור להיבחר בהתאם לרלוונטיות לרעיון. אם הרעיון הוא על המלחמה ברומולאנים שמתרחשת בין 5 ל-10 שנים לאחר סיום אנטרפרייז, זה יהיה מטופש לבחור צוות אחר מהצוות שאנו מכירים. בעצם, ללא הצוות של אנטרפרייז בכלל לא יהיה טעם לכל הרעיון הזה. יכול להיות שזה באמת המצב ושהרעיון נפסל ע"י ההפקה משום שהוא חייב את עירוב הצוות של אנטרפרייז שסר חינו בעיניהם, אם בגלל סיבות של חוסר פופולאריות (שאינן נכונות בהתחשב בתאוצה שאנטרפרייז צברה בעונה הרביעית) ואם בגלל סיבות אחרות שאני לא מצליח כרגע להעלות על דעתי. הדוגמה של Star Wars איננה מתאימה במיוחד כאן לדעתי, משום שכל התפאורה של "מתקפת המשובטים" ושל שלישיית הסרטים המודרנית היא לספר את סיפור הרקע לעליית האימפריה ועל הדרך לספק קצת אקשן כמיטב המסורת הסטאר וורסית. זה אולי יישמע מתנשא, אבל אני תמיד הייתי בדעה שסטאר טרק טובים מכך ולכן לא אכפת להפקה לאבד קהל יעד רחב ומזיל ריר מאקשן על חשבון סרט איכותי יותר ובעל מסר. בכל מקרה, בניגוד למה שאתה חושב, עבור אוהדי סטאר וורס מושבעים, אני בטוח שגם "מתקפת המשובטים" הוא אבן דרך מהותית בדברי ימי הסאגה. מי שסתם בא לסרט בשביל האקשן ובגלל שפעם סטאר וורס היה מגניב, הסאגה לא מעניינת אותו ולכן הוא שקול לצופה רנדומלי של מסע בין-כוכבים, שאיננו מודע ליקום של הסדרה וגם אינו מתעניין בו במיוחד.

subatoi

New member
להגנתי ולהגנת הקאסטים ייאמר

שלי אישית אין בעיה לראות סרט שיככבו בו אפילו כל שחקני ודמוית המשנה של מב"כ לדורותיה. לי אין בעיה. התכוונתי, כמו שאמרת, שיש קבעון מחשבתי לגבי "יכולת להחזיק סרט", בוא נקרא לזה ככה. מבחינה ריאלית, קשה לי להאמין שמישהו מפראמונט יחליט על סרט עם שחקני שלוש הסדרות שלא היה להן סרט. למה? כי הן לא "נחשבות" כמו השתיים שכן היה להן. כי לא היה להן רייטינג מטורף. כי דעת המעריצים חלוקה על כל אחת מהן, בניגוד לשתי האחרות שבזמן שידור היה קונצנזוס לגביהן. בקיצור, בעולם מושלם היה אפשר לעשות סרט לכל אחת מהשלוש. בעולם שלנו, לא ממש. לצערך וגם לצערי. למרות שזה היה יכול להיות מגניב. ולגבי סטארוורז - לא התכוונתי למה שכתבת, אבל לא משנה. נניח לסטארוורז בצד

AKIRA972

New member
השיקול של פרמאונט הוא שיקול כלכלי

מה שלא מוכר לא יהיה. משמע: אנטרפרייז OUT. ברמן ובראגה OUT. הדור הבא - OUT. דעת הטרקים מעניינת את הביצה השמאלית של האנשים בפרמאונט. בייחוד כעת כאשר אנו זן בסכנת הכחדה. הטרקים אפשר להגיד הם עוף הדודו של עולם הבידור. כל הבחישות בנושא לא ישנו את העובדה שהסרט הבא יהיה שונה מכל מה שהכרנו ואהבנו עד כה. לכן סיכויי ההצלחה שלו שווים לפחות לסיכויי הכישלון שלו.

oblique

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo163.gifבניגוד למה שמקובל לחשוב

המתיישבים הראשונים בניו זילנד לא היו אלו שצדו את עוף הדודו עד להכחדתו, התאוריות המקובלות כיום טוענות כי עכברושים שהגיעו עם ספינות המתיישבים פשוט אכלו את ביצי עוף הדודו ושחתולים שאף הם הגיעו עם המתיישבים צדו את עוף הדודו בעצמו עד שהוא לא יכל להתרבות יותר.

aשרון

New member
איזה יופי של דיאלוג ...............

ל - sabatoi & eboy כבר הרבה זמן לא קראתי התכתבות כל כך מרתקת ומעניינת בנושא ובכלל , צריך ל'קחת את תמליל ההתכתבות ביניכם לתרגם לאנגלית ולפרסם בכמה שיותר אתרים ולנסות ולשלוח אפילו לבעלי עניין בפארומנט, מי יודע אולי זה ייגע שם למישהו ויתחילו לחשוב אחרת. שאלה: למה שאנשי פארומנט ירצו לדרדר את הזכיון עד כדי סגירתו הסופית? הרי אם הם היו רוצים לעשות זאת אז הם פשוט לא היו עושים את הסרט. אני לא יודע פרטים רבים על הסרט החדש אבל נראה לי שיהייה נחמד לראות פריקוול של הסדרה המקורית. רק מאט דיימון בתפקיד קירק נראה לי מוגזם ביותר , אולי שייקחו שחקנים אלמונים לתפקיד, ככה יהייה לנו יותר קל להתחבר לדמויות בלי רעשי רקע דוגמת טום קרוז (כשצופים בטום עושה סרט צופים בטום ולא ממש מתרכזים בדמות שהוא מגלם) . נושא ב' : כבר זמן רב שאני מנדנד לאנשי yes לשדר את סרטי הסדרה באחד מערוצי הסרטים שלהם, הסדרה חוגגת 40 שנה ואפילו לא התייחסות קטנה לעולם של מסע בין כוכבים משום זכיינית תוכן , כבלים , לווין או ערוץ 1 . אוף איתם .......... יאללה, עד כאן שיהייה ערב פצצות אנשים בייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

למעלה