יש מישהו בבית? מתכון דחוף ל...

ליש

New member
יש מישהו בבית? מתכון דחוף ל...



מה קורה עם המתכון לריבת תפוזים. אם אפשר לא עם תפוזים סיניים אלא עם תפוזים ארץ ישראלים
 

bali

New member
מנהל
מתכון לריבת תפוזים



העקרון הוא כזה: 1 ק``ג תפוזים 1 ק``ג סוכר לבן 2 כפיות מיץ לימון טרי יש שתי אפשרויות מפה: לקונפיטורה (ריבה עם חתיכות פרי) חותכים את התפוזים לפרוסות עבות ואז לרבעי פרוסות, שמים בסיר גדול עם הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים עד שכאשר לוקחי כפית מהרוטב של הריבה ושמים במי קרח, הנוזל הופך לכדור רך. אם אוהבים ריבה מרירה קצת, משאירים את הקליפה של התפוזים, אם לא, מקלפים אותם. שיטה שנייה, לריבה ללא חתיכות פרי גדולות, היא לרסק את התפוזים למחית גסה, עם או בלי קליפה לפי הרצון למרירות או לא, להעביר את המחית לסיר עם הסוכר ומיץ הלימון ולבשל עד שנהיה מרקם סמיך. אני אישית אוהבת להוסיף 2 מסמרי ציפורן לתוך הסיר בזמן הבישול, או לחלופין מקל קינמון קטן, אבל התבלינים הללו די דומיננטים ולכן זה מתאים לי שאוהב אותם באמת. לגבי סוג הריבה, זה עניין של טעם. אני אישית מעדיפה ריבה עם חתיכות תפוזים ועם הקליפה. בהצלחה ובתאבון- ענבל.
 

ליש

New member
תודה :cool:



רצתי וניסיתי. יצא טעים מאוד. עשיתי עם חתיכות גדולות של תפוזים ועם הקליפות (זה מה שאני מעדיפה גם). רק נדמה לי שעדיף לעשות עם חתיכות דקות יותר של תפוזים ולא עבים. בכל אופן המון תודה
 

bali

New member
מנהל
אין בעד מה, שמחתי לעזור :)



לגבי עובי פרוסות התפוזים, כנראה שזה עניין של טעם... שמת קינמון או ציפורן או שעשית ריבת תפוזים נטו? ענבל.
 

ליש

New member
לענבל



לגבי הריבה,שמתי תפוזים נטו עם פרוסות דקות של תפוזים. הדבר היחיד שהוספתי הוא מעט מאוד ליקר תפוזים. אני רוצה להגיד לך שיצא פשוט מעולה. משהו משהו.
 

bali

New member
מנהל
אחלה!



לגבי ליקרים, ראיתי תכנית על מישהו שמכין ריבות מאד מיוחדות עם ליקרים. זה נשמע לי מאד מאד מעניין... לא חשבתי על האופציה הזו לפני שראיתי את התכנית. באמת יש לי בבית קואנטרו בשביל ריבת התפוזים הבאה. עוד ריבה שנשמעה לי משגעת ומטורפת היא ריבת בננות ואייריש קרים. זה צריך להיות מעניין מאד. אבל עכשיו נפשי חשקה בריבת תותים. מחכה שהתותים יהיהו זולים יותר... ענבל.
 
למעלה