מתכון לריבת תפוזים
העקרון הוא כזה: 1 ק``ג תפוזים 1 ק``ג סוכר לבן 2 כפיות מיץ לימון טרי יש שתי אפשרויות מפה: לקונפיטורה (ריבה עם חתיכות פרי) חותכים את התפוזים לפרוסות עבות ואז לרבעי פרוסות, שמים בסיר גדול עם הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים עד שכאשר לוקחי כפית מהרוטב של הריבה ושמים במי קרח, הנוזל הופך לכדור רך. אם אוהבים ריבה מרירה קצת, משאירים את הקליפה של התפוזים, אם לא, מקלפים אותם. שיטה שנייה, לריבה ללא חתיכות פרי גדולות, היא לרסק את התפוזים למחית גסה, עם או בלי קליפה לפי הרצון למרירות או לא, להעביר את המחית לסיר עם הסוכר ומיץ הלימון ולבשל עד שנהיה מרקם סמיך. אני אישית אוהבת להוסיף 2 מסמרי ציפורן לתוך הסיר בזמן הבישול, או לחלופין מקל קינמון קטן, אבל התבלינים הללו די דומיננטים ולכן זה מתאים לי שאוהב אותם באמת. לגבי סוג הריבה, זה עניין של טעם. אני אישית מעדיפה ריבה עם חתיכות תפוזים ועם הקליפה. בהצלחה ובתאבון- ענבל.