יש מישהו ב
?

יש מישהו ב
?

אם יש, בואו תספרו כמה דברים... כמו למשל - מה הזכיר לכם מקרה השוקולד בטיסה לורנה, או מקרה נעילת החדר במלון באילת, או המקרה של החייל שתקף פיזית נהג אוטובוס?
או שיש מקרים נוספים שעוד לא התוודעתי אליהם?

nofi1456

New member
זה קצת מצחיק מה שקרה לי עכשיו כשקראתי את מה שכתבת

כשניסיתי לחשוב על מקרה שחוויתי שדומה למקרה השוקולד, דווקא עלה לי אחד.
ואז נזכרתי בעוד אחד.
ואז עלה לי עוד אחד.
ועוד אחד.
ועוד כמה...

כשאתה בעולם שירות הלקוחות, אתה לא צריך להיתקל באיזה מקרה עלק מזעזע, כדי להיזכר...
דברים כאלה קורים כל יום כל היום.
אז במקרה צולמו כמה כאלה ועלו לתקשורת..אז מה? עוד יומיים כבר ימצאו משהו חדש להתעסק בו, וכולם ימשיכו להתנהג באותה צורה זיבלית שאליה הם רגילים.

אני מזמן איבדתי תקווה בכל מה שקשור ללקוחות. אני כבר לא מופתעת מכלום.
מה שטוב זה, שעם הזמן פיתחתי אדישות וחסינות יתר למקרים כאלה. אם יש משהו שאני טובה בו זה להישאר רגועה ב"מצבי שוקולד"

קיצור, אי אפשר להיזכר במשהו שאף פעם לא שכחת...

ובכל זאת, קבלו 2 סיפורים מהעבר הלא רחוק

#
תחנת דלק, שעות אחר הצהריים...הכל רגיל וזורם...יש 3 מכוניות שמתדלקות באותו צד ועוד 3 מכוניות שמחכות גם הן לאותו צד.
ה-3 מסיימות פחות או יותר במקביל ונוסעות לדרכן אחת אחרי השניה. ה-3 שחיכו באות לתפוס את מקומן של הקודמות...
אבל אז! מישהו (+3 חברים באוטו) בא מהכיוון הנגדי
עוקף את כללל מי שחיכה בתור
נעמד באמצע הנתיב
ומבקש שאני אשים לו דלק.
אז לא הסכמתי.
"נוווו אני ממהר!!!!"
"תקשיב אף אחד לא בא לפה לשחק, כולם ממהרים. תחכה בתור כמו כולם."
"נו נו שימי לי כבר יא מטומטמת".
עדיין לא הסכמתי.
אני באמת לא מבינה למה אנשים חושבים שככה הם יקבלו מה שהם רוצים

אז הוא דומם מנוע. "אני לא זז מפה עד שאת לא שמה לי דלק!!!".
"חשבתי שאתה ממהר..לא?"
(דפק מבט נבוך כאילו תפסתי אותו על חם בשקר חחח)
הם יצאו מהאוטו והלכו לחנות נוחות..
(בנתיים כל המחכים האחרים מתדלקים אחד אחד במשאבה שנשארה פנויה...)
מפה לשם אחרי כמה דקות הם חוזרים וחברים שלו אומרים שהוא מתנצל וכו' וכו'...
"יופי לו. אז שיזיז את האוטו".
הזיז כמו גדול וחיכה בתור כמו כולם

#
תחנת דלק. שעות אחר הצהריים..הכל זורם..
נכנסים לתחנה אבא עבריין ובן עבריין.
מסתבר שיום לפני הם קנו שמן מנוע מסוג שלא מתאים להם והם רוצים להחליף לסוג הנכון. סבבה.
אבל בגלל שהם סוג של לקוחות עסקיים יש להם כרטיס מיוחד של טן (התחנה) ורק באמצעותו אפשר לעשות עסקאות. והם שכחו אותו.
הסברנו להם שהם צריכים לחזור עם הכרטיס ופה התחילו הבעיות.
לא האחמ"שית ולא המנהל (שלא נכח בתחנה בשעת האירוע) הצליחו להרגיע אותם.
בחיים שלי לא ראיתי כזה גועל נפש.
צרחות, קללות, איומים..."יא שמנה!!! יא דבה!!! יא בת זונה!!! מי ירצה אותך?!?! תראה איך את נראית!!!!!!!" ושלל כאלו פנינים.
(זה לא היה מכוון אליי אלא לאחמ"שית, כי היא טיפלה בהם).
אני הייתי צמודה אליה כי חשבתי שעוד שניה הם מתחילים להרביץ לה.
אני והיא לחצנו על לחצני המצוקה כל הזמן ואף ניידת לא הגיעה.
בסוף, לצערי הרב, המנהל אישר להחליף להם את השמן והם עזבו את המקום אחרי עוד קצת צרחות ואיומים.
בדיעבד:
למה הניידת לא הגיעה? בהתחלה המנהל שלי אמר שהוא פשוט ביטל אותה כי לא היה צורך.
מה??????? איך הוא בכלל מעז להגיד דבר כזה?!?! הוא אפילו לא היה שם כשזה קרה!
אחרי שהוא ראה כמה אנחנו כועסים הוא פתאום עדכן גירסה ואמר שהוא ביטל את הניידת רק אחרי שהעבריין והעבריין ג'וניור עזבו.
טוב בסדר

אני ממש לא קונה את זה.
אפילו פעם אחת יצא לי להיות לידו כשהוא מבטל ניידת בלי לבדוק מה באמת קורה בחוץ (הוא היה בתחנה אבל בתוך משרד ולא ראה מה יש בחוץ).
ואותו מנהל נחשב למנהל טוב..היה נחשב.

קיצור חברים. תאזרו הרבה אומץ וסבלנות. ולכו לעבוד בשירות לקוחות. מומלץ בחום. (בלי טיפה של ציניות
)

היו לי מנהלים בעבר ש"התווכחתי" איתם לגבי גישה כזאת

יש לקוחות שמצליחים לכופף את הצד השני, של נותן השירות, ומובילים למצב שבמצבים כאלו המטרה היא להוציא את הלקוח מרוצה בכל מחיר או לחילופין - לתת לו את מה שהוא רוצה כדי שילך כבר, אבל התוצאה היא לרוב שהלקוח מבסוט שהצליח לדפוק את המערכת ומנסה שוב ושוב בכל מקום.
&nbsp
הסיפורים שלך הזכירו לי מקרה אחר ישן של לקוחה מהסוג של דורשי השוקולד, שבגלל שהיא הייתה לקוחה חוזרת יצא לי להיתקל בכמה קטעים שלה - זה היה בפאסט פוד, כשבפעם הראשונה היא הזמינה לילדה שלה "ארוחת ילדים שניצל". האחמ"ש שלקח ממנה את ההזמנה עשה טעות אסטרטגית ובמקום לשאול אותה למה היא מתכוונת ולהסביר לה שאין דבר כזה ארוחת ילדים עם שניצל והכי קרוב זה עם חטיפי עוף, הדפיס ארוחת ילדים עם חטיפי עוף. ואז הוא עשה עוד טעות והחליט שבאמצע ההזמנה הוא הולך ומעביר אותה אלי. אני בשביל ליישר קו חזרתי על מה שהיה בהזמנה והיא צרחה עלי שהיא לא ביקשה חטיפי עוף אלא שניצל בלחמניה, ובסוף היא התעצבנה עוד יותר והשתוללה כשגילתה שבארוחת ילדים אי אפשר לקבל שניצל בלחמניה וצעקה שהילדה שלה לא תאכל את חטיפי העוף. האחמ"ש בתגובה עשה הכל בשביל לרצות אותה והביא לה שניצל לארוחת הילדים בלי תוספת חיוב... לא שזה גרם לה להפסיק לצעוק (גם עלינו, גם על הילדים שלה), ובפעמים הבאות שהיא הגיעה עם הילדים דברים לא היו שונים בהרבה.
&nbsp
&nbsp

זה משגע אותי

כשמנהלים לא מגבים את העובדים.
זה רק מראה ללקוח שבצעקות ובדרישות הוא יכול לקבל הכל (באמת מפתיע שכל לקוח שני דורש מנהל) ועל הדרך מוציא את העובד הכי קטן בעולם. מה גם שלדעתי זה נראה רע כי מעבר לחוסר הגיבוי אין שמירה על נהלים וכללים ואין חוקיות, כלומר העובד אמר ללקוח א' כי זה הנוהל וככה צריך לעשות ואז פתאום בא המנהל ובקלות אומר ללקוח ב' - לא רק שובר את המילה של העובד אלא גם מראה ללקוח שאין נוהל אחיד ושכדאי לו להבא להתווכח.

אני יכולה להעיד על עצמי בתור מנהלת שאני מאוד משתדלת לגבות את העובדים שלי כי אני זוכרת את ההרגשה המגעילה הזו כשהמנהל לא מגבה אותך. גם אם יש פתרון אחר שהעובד לא חשב עליו או לא ידע על קיומו, אני אשתדל לדבוק בנוהל שהעובד הסביר ללקוח (ואחרי סיום הטיפול בו להסביר לעובד את הפתרון האחר כדי שידע להבא) ורק במקרים נדירים אציע את הפתרון שלי, וגם זה תוך הסבר שזה חריג. לעולם לא אגיד שהעובד טעה או אשבור את המילה שלו.
נראה לי שהפעם היחידה שאני שוברת לגמרי מילה של עובד היא כשהשירות שאותו עובד נתן היה גרוע. מה לעשות, גם זה קורה לפעמים, ואז זו באמת לא אשמת הלקוח שהעובד טעה או דיבר לא יפה. עם זאת, כשלקוח מקלל או מדבר מגעיל הוא לא יקבל כלום גם אם העובד עשה טעות. להיפך. יש דרך להתעצבן על שירות גרוע או נוהל שלא נראה לך גם בלי להגיע לרמות כאלה ובצורת דיבור נורמלית.
מה שאנשים לא מבינים זה שאם הם ירימו את הקול, יקללו או יאחלו איחולים שונים לי ו/או לעובדים שלי, זה רק יקשיח את העמדה שלי ויגרום לי לא לרצות לבוא לקראתם בכלל. לפחות מבחינתי זה נכון, חבל שבהרבה חברות זה דווקא הפוך.

אתמול לקוח שחשב כנראה שהוא קנה את התיאטרון (מדובר באדם שמקורב למישהי שתורמת כסף לתיאטרון. רק מקורב, וגם אם היא קנתה את התיאטרון זה לא מצדיק את ההתנהגות שלו) קרא לעובדת שלי מפגרת כי היא לא מצאה את הכרטיסים ששמרו עבורו - ליתר דיוק, הוא קרא לה מפגרת כי היא לא מצאה כרטיסים על השם שהוא נתן לה, ורק לאחר חקירה קטנה הוא נזכר שהוא בעצם התכוון לשם של הגברת שתרמה כסף. כי אנחנו אמורים לנחש שהכרטיסים על שם אחר לגמרי מזה שהוא אמר בקופה.
הוא זכה לנביחה ממני כי במקרה הייתי ליד העובדת שלי ושמעתי אותו קורא לה מפגרת. הכי גרוע בעיני היה שזו הייתה הצגת ילדים והבן שלו היה לידו. אחלה חינוך...

בזמנו הוצגה בפורום תופעה ייחודית של חוסר גיבוי

שכללה להציג את העובד כ"לא בסדר" למרות שהוא היה בסדר, כדי לרצות את הלקוח, להגיד לו שהעובד יחטוף וכו' - אבל לא לעשות כלום כי העובד הרי לא באמת טעה ולא באמת פישל... יש מקרים שזה יכול לעבוד, אבל ברוב המקרים זה לא נותן שום דבר לדעתי.
&nbsp
אם זה כבר מגיע למצב של לקוח שמדבר לא יפה לעובד, אין שום מקום ללכת לקראתו לדעתי, גם אם העובד עשה טעות כלשהי (על גבול הסביר כמובן).

nofi1456

New member
לדעתי זאת אחת השיטות הכי בזויות שקיימות

אם לקוח עף על עצמו ודורש (ולצערנו גם מקבל) מעל ומעבר ...למה שהמנהל ייתן לו גיבוי על זה? מה שיקרה פעם הבאה זה שאותו לקוח יידרוש יותר ממה שהוא דרש בפעם הקודמת...וידבר עוד יותר בצורה מגעילה ויצעק יותר חזק מהפעם הקודמת..זה כדור שלג שאי אפשר לעצור אותו. הלקוח מעכשיו יידע שקצת צעקות והוא מקבל את מבוקשו, וגם מבחינתו התירוץ כל פעם יהיה "אבל פעם קודמת אישרו לי"...

וגם..למה שהמנהל ייגבה יחס משפיל של עובדים?
זה גורם להרגשה מגעילה. זה מוציא אותי ממש קטנה ועלובה ליד הלקוח.
אם אמרתי לו שאסור X (כי באמת אסור) ואז המנהל בא ואומר שמותר..כל המילה שלי מתבטלת...באותו רגע הלקוח אשכרה מרגיש שהוא הבוס שלי :S

זה פשוט הורג אותי שאין לי נחמה משום צד..לא מהלקוח ולא מהמנהל
קרה לי.. כל כך הרבה פעמים..באמת מוציא את כל החשק לעבוד. איך אפשר להיות נאמנה למקום שלא מגבה אותך?

trilliane

Well-known member
מנהל
לשמחתי אני כבר לא עובדת ב"שירות לקוחות" אלא מול לקוחות

כלומר מדובר במתן שירות במובן הכללי של המילה, והמנהלת שלי מגבה אותי ב-100%.
&nbsp
היה מקרה שלקוחה לכלכה עליי בפני הבוסית שלי (ובאמת לא הייתה לה שום סיבה, לא רק שאלה היו שקרים, גם לא היה לה מה להרוויח מכך), אבל מכיוון שהיא מכירה אותי והבינה שדבריה פשוט הזויים, היא צחקה והתקשרה מיד לאחר מכן לספר לי על כך.
&nbsp
היה מקרה שדיברתי עם הורים של נערה שבמקום לקחת אחריות על התנהגותה האשימו אותי וצעקו עליי שאני לא בסדר, והאשימו אותי שאני "אף פעם לא אחראית" (על ההתנהלות של בתכם – נכון!) ופשוט קיללו והשתוללו... דיווחתי על התקרית וכתוצאה מכך הפסקנו לתת להם שירות לחלוטין. לא רוצים – לא צריך... לא בכל מחיר.

למעלה