יש מישהו מספיק נוסטלגי לקטיף תפוזים

שקדי

New member
יש מישהו מספיק נוסטלגי לקטיף תפוזים ../images/Emo9.gif

בשעה מוקדמת זאת של בקר שעליה כבר שוררה המשוררת: עם שחר נשכימה עוד טל על השביל עם שחר לנטוע נשכימה בגיל נטמינה בחיק אדמתנו הרך כל נטע ונברכו עלה פה וצמח זה בכלל לט´´ו בשבט אבל צריך להתכונן לא?????

../images/Emo6.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo3.gif

האם גם היום קוטפים בשיטות של פעם? שק ברזנט מזמרה סולם ? או שהמיכון חדר גם לשם?

עיניים

New member
בפרדס ליד השוקת

שירות לאומי..... ריח הדרים..... מכנסיים קצרים ונעליים גבוהות... השכמה ב-4 בבוקר עולים על הטרקטור ויוצאים לשטח. לימים - בני דודינו השתלטו על הפרדסים ולנו נשארו הזכרונות מהשוקת...
מיכון? תשאלי אותי על מיכון משרדי. על מיכון בפרדס - שקדי יענה. מצאת חניה, חונה? אל תשכחי לשים תג.....

עיניים

New member
בוקר טוב מינהלת

זוכרת את מסע הפרידה שלך אל הים? אני בדרך לשם
ואולי גם אקטוף כמה תפוזים על הדרך.. אחלה שבת נפלה עלינו היום.

שקדי

New member
אוי הפרדס הפרדס.................. ../images/Emo9.gif

עברו עלי שנים רבות ויפות בפרדסי העמק גם כנער קוטף על הסולם עם תיק הברזנט והאשכוליוץ המטוללות וגם כעובד ומנהל הפרדס שלנו......לפני השקדים כשתחת חסותי מתנדבים ומתנדבות בני עם לועז וגם בעיתות אחרות של אחרי השמשות והשעות הקטנות והיום כמעט כל אותם פרדסים נכרתו ועלו בסערה השמימה כפחמים במנגלינו ובמותם ציוו לנו את תענוגות הבשרים.....

magy

New member
כנראה שכולם כעת, בפרדס ליד

השוקת צל ערביים וירוקת..... וגומר..... תביא את כל המילים .....של ......"כי סערת עליי....לנצח אנגנך".......

magy

New member
מצאתי

כִי סָעַרְתְ עָלַי, לָנֶצַח אֲנַגְנֵךְ שָוְא חומָה אֶצור לָךְ, שָוְא אַצִיב דְלָתַיִם! תְשוקָתִי אֵלַיִךְ וְאֵלַי גַנֵךְ וְאֵלַי גופִי סְחַרְחַר, אובֵד יָדַיִם! לַסְפָרִים רַק אַתְ הַחֵטְא וְהַשופֶטֶת. פִתְאמִית לָעַד! עֵינַי בָךְ הֲלומות, עֵת בִרְחוב לוחֵם, שותֵת שְקִיעות שֶל פֶטֶל, תְאַלְמִי אותִי לַאֻלומות. אַל תִתְחַנְנִי אֶל הַנְסוגִים מִגֶשֶת. לְבַדִי אֶהְיֶה בְאַרְצותַיִךְ הֵלֶךְ. תְפִילָתִי דָבָר אֵינֶנָה מְבַקֶשֶת, תְפִילָתִי אַחַת וְהִיא אומֶרֶת – הֵא לָךְ! עַד קַצְוֵי הָעֶצֶב, עַד עֵינות הַלַיִל, בִרְחובות בַרְזֶל רֵיקִים וַאֲרֻכִים, אֱלהַי צִוַנִי שֵאת לְעולָלַיִך, מֵעָנְיִי הָרַב, שְקֵדִים וְצִימוקִים. טוב שֶאֶת לִבֵנו עוד יָדֵךְ לוכֶדֶת, אַל תְרַחֲמִיהו בְעָיְפו לָרוץ, אַל תַנִיחִי לוׁ שֶיַאֲפִיל כְחֶדֶר, בְלִי הַכוכָבִים שֶנִשְאֲרו בַחוץ. שָם לוהֵט יָרֵח כִנְשִיקַת טַבַחַת, שָם רָקִיע לַה אֶת שִיעולוׁ מַרְעִים, שָם שִקְמָה תַפִיל עָנָף לִי כְמִטְפַחַת וַאֲנִי אֶקד לָה וְאָרִים. וַאֲנִי יודֵע כִי לְקול הַתוף בְעָרֵי מִסְחָר חֵרְשות וְכואֲבות, יום אֶחָד אֶפול עוד פְצועַ ראש לִקְטף אֶת חִיוכֵנו זֶה מִבֵין הַמֶרְכָבות. נתן אלתרמן.

שקדי

New member
את חטאי אני מזכיר היום............. ../images/Emo12.gif

בבקר שקראתי לנוסטלגים משכימי הקום ואיש לענה לשוועותיי משועמם פניתי לרעות בשדות זרים והגעתי לפורום מוזיקה ישראלית פה בתפוז וקראתי בקשה של מישהו להשלים לו את המילים של השיר היפהפה הנ´´ל והכל פרץ בשלופ וחשבתי כי ראוי הוא לקדם את פניכם ביפה היפה הלזה......שמח שנהניתם

נתיבה

New member
שקדי משהו בשבילך..מזכרונות ב"ג

"ביום ט"ו בתמוז תרפ"ד[16.7.24]יצאתי להשתתף בישיבת הועד הפועל הציוני בלונדון, הגעתי ללונדון ביום 22 ביולי[כ´ בתמוז תרפ"ד] כשהישיבה הראשונה של ישיבת הו´...כבר נסגרה.הנהלת הקק"ל החליטה לקנות 44 אלף דונם בעמק,לחבר את נהלל ועין חרוד. האדמה עולה 144 אלף לי"מ[מצריות ט.ר.] יחד עם אדמת עפולה שקתה ´קהילת ציון´(חברה אמריקנית)[בלפוריה ט.ר.] הרי זה שטח רצוף של ששים אלף דונם."

שקדי

New member
סיפור על דב´´ג.........אמיתי.......

כשדוד גרין הצעיר עלה ארצה הוא עבד בסג´רה אצל האיכר קצ´בסקי הזקן ואגב כך עסק בניני הישוב וכו.......... אחרי כמה שנים פרצה המדינה ובאו האיכרים לקרצ´בסקי הזקן ושאלו אותו נו....מה דעתך על בן גוריון???? מי זה שאל קרצ´בסקי......נו.....דוד גרין.....ענו לו ומה הוא עושה שאל קרצ´בסקי......נו.....הוא ראש הממשלה ידעתי אמר קרצ´בסקי שפועל כבר לא יצא ממנו.................

נתיבה

New member
גם ל´השומר´ לא קיבלו אותו..רק מה

מעניין אם הוא היה נפגש עם הלא-פרטנר של שמעון.

שקדי

New member
מי שלא רצה אותו כשומר.............. ../images/Emo66.gif

קיבל אותו כראש ממשלה...............

נתיבה

New member
כמי שהיו לו הרבה שעות ב"ג..

עם מזכירו פרופ´ זאב צחור..מתברר שהיחיד שלא היו ספקות לגבי התאמתו לתפקיד.אולי גם גולדה..שלא ערערו עליה..מלבד חנוך לוין ב´מלכת האמבטיה´. מאידך את המלחמה לא היא התחילה אלא הקואליציה דאז.!

magy

New member
חונה...................../images/Emo13.gif)))))))))

איך את בכלל מסוגלת לחשוב שאני לא רואה אותך?????????????? אבל אם כל כך חם לך.....תתפשטי......אף אחד לא מפריע......לך........
))))))) איך איך איך...........אוך אוך אוך........יא דן.........יא דן.....

אטיוד5

Active member
תשובה מלומדת

כן, גם היום קוטפים ככה. אצלי בפרדס. ערבים, בידואים, צ´ייניזים למיניהם. יש במכון הוולקני מחלקה להנדסה חקלאית והם פיתחו מכונה שקוטפת אפילו יותר מהר מבני דודינו. יש לה סנסורים לצבע הכתום. זרועות מרובות. הזרועות פולשות לתוך העץ וקוטפות. שמעתי שעדיין יש בעיות של גרימת נזק לעץ. או שזה נורא יקר, כבר לא זוכר. מכל מקום, מחיר הקטיף מאמיר כל הזמן במיוחד כשיש סגר כך שיש עתיד למכונה. אבל עד אז כנראה שאסגור את הפרדס. כואב הלב, אבל להפסיד גם כואב. ולא רוצה לבזבז מים למדינה, שהרי יצוא ההדרים משול ליצוא מים. אולי אמצא את המאמר באחד החוברות של הירחון "עת הדר" שאני מקבל. זה הופיע לפני מספר שנים.

תודה על ההסבר - תראה איך הפרדס

שלך משקף את החקלאות בארץ.. על הפנים ! לא כדאי לגדל פה כלום ! פעם, התפוזים של jaffa היו "לתפארת מדינת ישראל" היום - סוגרים פרדסים ...

עיניים

New member
זה מזכיר לי

את התקופה, שפתאום הופיעה בלקסיקון ה"עיברי" המילה "קומביין". לא שהצלחתי אז להבין איך בכלל יכולה מכונה ל"עבוד" במקום בני אדם, אבל זכור לי שזו היתה המילה שגרמה לי להתאהב במילים....

למעלה