יש מישהו שאשכרה אמר בריאיון..?

יש מישהו שאשכרה אמר בריאיון..?

שהוא חבר במועדון S&M?

אני מתקשה להאמין.

כתבה על משפטים שאסור להגיד בריאיון....
 

DDN

New member
קרוב

מישהו שעבד איתי פעם, לפני שחסמנו את המסנג'ר בחברה, כתובת המייל של המסנג'ר שלו הייתה בbdsm.co.il
אני הערתי לו שזה אמיץ מצידו לתת את הכתובת הזו לאנשים השמרנים אצלנו בחברה, והוא טען שהוא לא חשב שמישהו ידע מה זה.
 
אכן הזוי

אבל יצא לי לראיין טיפוסים שאמרו דברים שהיו יכולים בקלות להיכנס לכתבה הזאת. מאוד הזדהיתי עם המראיינת שסיפרה שיצאה מראיון עם כאב ראש, זה קרה לי מספר פעמים אחרי ששמעתי את סיפור חייהם כולל פרטים ממש מיותרים.

גם לי מרואיינים קראו בכינויי חיבה שונים (בעיקר נשים האמת), ושילבו מחמאות וחנופה במהלך הראיון - זה בעיקר עשה רושם לא סימפטי. היו גם בקשות לקבל את הנייד הפרטי שלי, כולל התעקשות אחרי שהבהרתי שאם יהיו עוד שאלות המרואיין מוזמן להתקשר למספר במשרד ויתנו לו לשוחח איתי.

"אחרי שאני אכנס לתפקידים הנושא הזה יצטרך להשתנות" - קרה גם לא אחת, מצאתי את עצמי במצב בו תהיתי אם יש צורך להזכיר למרואיין שהוא עדיין בקטגוריית מועמד ושיש לו עוד מספר שלבים לפני שיוחלט אם הוא התקבל או לא (וגישה כזאת מטה לכיוון השני). קרה שראיינתי מישהי שהחליטה שעצם זה שהגיעה לראיון אצלי אומר שהיא התקבלה, וזה לא שהיא עברה הרבה שלבים לפני כן - בסך הכל מילאה פרטים ושוחחה עם מרכזנית ששאלה כמה שאלות לפני הזימון לראיון...

להפוך את המראיין למלצר - לא ממש קרה לי, אבל סיפרתי כאן על מרואיינת שהצעתי לה במבה מתוך נימוס, ובתגובה היא לקחה את השקית אליה וגמרה את הבמבה, כשבלי קשר לכך שזה לא מנומס - במבה זה דבר מלכלך, אני במקומה הייתי מסרבת להצעה הזאת.
בפעם אחרת קרה לי שמועמדת שהגיעה לראיון והציעו לה שתייה, התעקשה להכין את הקפה בעצמה ונוצר "מיני וויכוח" במהלכו היא פשוט שאלה איפה המטבח...

"השאלה לא רלוונטית" - קרה ולווה גם בסוג של הליכה סחור סחור ןהתחמקות ממתן תשובה, כששאלה חד משמעית יותר זיכתה בתשובה ש"זה לא באמת רלוונטי/לא באמת משנה". אז זהו, שכן.

אלו ששוקלים אופציות - אני ממש מתה על אלו. אין ספק שזו הדרך הכי טובה לעשות רושם על מראיין, כשהמהדרין מוסיפים הסברים שהם לא מסוגלים להתחייב, ושאם הם יקבלו הצעה יותר טובה הם ילכו עליה. זה קרה גם כשראיינתי עובדים לפרויקטים זמניים, וכשמישה אומר שהוא לא מסוגל להתחייב לשבועיים כי אולי ימצא משהו אחר בינתיים, זה נשמע מגוחך.
 

קריסטה

New member
לגבי "השאלה לא רלוונטית"

אני מבינה שתשובה כזאת היא חצופה, אבל למעסיקים יש נטיה לשאול בראיונות עבודה שאלות שאסורות על פי חוק.
גיל, מצב משפחתי, כוונות להתרבות.
איך אפשר להימנע מלענות על שאלה כזו מבלי להישמע חצוף ולאבד כל סיכוי להתקבל?
 
קראתי את הכתבה עוד לפני כן

צחקנו עליה המון במשרד, למרות שבזמן אמת לא צחקנו ממקרים כאלו. יש אנשים שאחרי שהיו אצלנו בראיון, לאו דווקא אצלי, יצרו אצלי רצון להציע להם אימון אישי לעשיית רושם חיובי ולהתנהגות מקובלת.

לא מזמן סיפרתי על מישהו שהגיע לראיון והחליט לכבד את עצמו במאפים שהיו במקום לא הכי נגיש ומרכזי, כשגם אם היו הייתי מצפה שישאל אם אפשר - אלו היו מאפים לא "פושטים" שיועדו לישיבת הנהלה והיו מונחים על צלחת זכוכית וחיכו שמי שמסדרת את חדר הישיבות תיקח אותם, אבל אותו אדון נכבד חשב משום מה שהם שם לרווחת המרואיינים. במקרים אחרים כשהצעתי שתייה למועמדים שבאו להתראיין היו להם בקשות מיוחדות להפוך ואספרסו ודיאט קולה, הייתה גם מישהי שהייתה לה ביקורת על סוג הסוכרזית שאנחנו משתמשים.

את מספר הפעמים שקראו לי "מותק" "ילדונת" "חמודה" ו"נשמה" הפסקתי לספור. הייתה גם מרואיינת שביקשה אחרי זה את המספר הפרטי שלי כי רצתה לשדך לי את הבן שלה.
 

1Shir

New member
לגבי מותק, חמודה, נשמה, מאמי... בעיני זה מראה

על חיבה, יחס חם, התרשמות חיובית ממך, תחושת אינטראקציה טובה.. בתחושה שלי זה מקובל.
אולי זה תלוי גם באינטונציה ובמה שמסביב. "ילדונת" לעומת זאת זה כינוי קצת מקטין ואני מבינה שהוא מעצבן ומרגיש לא במקום.
 
אולי זה עניין של מנטליות

אבל בעיני זה מאוד לא לעניין לקרוא לאנשים זרים בכינויים האלו, ואני יכולה להבין למה מפזרת הרגישה לא בנוח. מותק, חמודה וכו' אלו כינויים שגם נתפשים כמתנשאים כשהם נאמרים לאשה מבוגרת ולא לילדה, ואם מישהו או מישהי שיבואו אלי לראיון יקראו לי ככה, ירשמו להם נקודות שחורות במיידי.

לעומת זאת, היו פעמים שלקוחות אמרו שאני מאוד חמודה, אבל במסגרת שיחה ואחרי שסייעתי להם במשהו, וזה שונה ממצב בו פונים אלי כ"חמודה" במקום בשם שלי או ב"סליחה".
 

1Shir

New member
נראה לי שזה עניין של דקויות


אני חושבת שזה בעיקר תלוי באינטונציה.
אני יכולה להבין איך מותק וחמודה נאמרים בטון שמשדר התנשאות
אבל גם איך בטון שמשדר חיבה.
לא יודעת למה, אבל אני מאמינה שאם אני הייתי אומרת לך (או לכל מישהי אחרת בשרשור שהביעה התנגדות עקרונית) את המילים האלה, בטון ובקונטקסט שאני משתמשת בהן, לא הייתן מתרשמות מכך לרעה.
גילוי נאות: אני מאוד מרוצה כשאומרים לי "מאמי, מותק, חמודה" ע"י אנשי שירות וכאלה, כי מהצורה שהם אומים את זה, ברור שזה מביע חיבה, אכפתיות, דאגה, קירבה.
 
אם היית באה אלי לראיון

אני בספק שהיית מצליחה לגרום לזה להיראות במקום. גם אם זה לא מרגיש מתנשא - זה לא מתאים במעמד הזה.
 
גם אם המקום הוא של חיבה, זה אינו מקובל

אינך חברה שלי, את לא מכירה אותי ולא מנהלת איתי אינטראקציה ביום יום.

בשלב הזה אינך באמת מחבבת אותי אלא רק מתרשמת לטובה מהמפגש בינינו ולכן, לא רק שזה מתנשא, זה כבר גובל בחוצפה אישית וחוסר הבנת גבולות בין בני אדם.
 

nathaliesh

New member
תתפלאי מה אנשים אומרים בראיונות

דברים הזויים לחלוטין. יש סיפור, אמיתי, שקרה בארץ, של מישהו שביקש להתקלח כשהגיע לראיון. אמיתי לגמרי. בחיי...
 
למעלה