אכן הזוי
אבל יצא לי לראיין טיפוסים שאמרו דברים שהיו יכולים בקלות להיכנס לכתבה הזאת. מאוד הזדהיתי עם המראיינת שסיפרה שיצאה מראיון עם כאב ראש, זה קרה לי מספר פעמים אחרי ששמעתי את סיפור חייהם כולל פרטים ממש מיותרים.
גם לי מרואיינים קראו בכינויי חיבה שונים (בעיקר נשים האמת), ושילבו מחמאות וחנופה במהלך הראיון - זה בעיקר עשה רושם לא סימפטי. היו גם בקשות לקבל את הנייד הפרטי שלי, כולל התעקשות אחרי שהבהרתי שאם יהיו עוד שאלות המרואיין מוזמן להתקשר למספר במשרד ויתנו לו לשוחח איתי.
"אחרי שאני אכנס לתפקידים הנושא הזה יצטרך להשתנות" - קרה גם לא אחת, מצאתי את עצמי במצב בו תהיתי אם יש צורך להזכיר למרואיין שהוא עדיין בקטגוריית מועמד ושיש לו עוד מספר שלבים לפני שיוחלט אם הוא התקבל או לא (וגישה כזאת מטה לכיוון השני). קרה שראיינתי מישהי שהחליטה שעצם זה שהגיעה לראיון אצלי אומר שהיא התקבלה, וזה לא שהיא עברה הרבה שלבים לפני כן - בסך הכל מילאה פרטים ושוחחה עם מרכזנית ששאלה כמה שאלות לפני הזימון לראיון...
להפוך את המראיין למלצר - לא ממש קרה לי, אבל סיפרתי כאן על מרואיינת שהצעתי לה במבה מתוך נימוס, ובתגובה היא לקחה את השקית אליה וגמרה את הבמבה, כשבלי קשר לכך שזה לא מנומס - במבה זה דבר מלכלך, אני במקומה הייתי מסרבת להצעה הזאת.
בפעם אחרת קרה לי שמועמדת שהגיעה לראיון והציעו לה שתייה, התעקשה להכין את הקפה בעצמה ונוצר "מיני וויכוח" במהלכו היא פשוט שאלה איפה המטבח...
"השאלה לא רלוונטית" - קרה ולווה גם בסוג של הליכה סחור סחור ןהתחמקות ממתן תשובה, כששאלה חד משמעית יותר זיכתה בתשובה ש"זה לא באמת רלוונטי/לא באמת משנה". אז זהו, שכן.
אלו ששוקלים אופציות - אני ממש מתה על אלו. אין ספק שזו הדרך הכי טובה לעשות רושם על מראיין, כשהמהדרין מוסיפים הסברים שהם לא מסוגלים להתחייב, ושאם הם יקבלו הצעה יותר טובה הם ילכו עליה. זה קרה גם כשראיינתי עובדים לפרויקטים זמניים, וכשמישה אומר שהוא לא מסוגל להתחייב לשבועיים כי אולי ימצא משהו אחר בינתיים, זה נשמע מגוחך.