יש מצב? לחסכון

zvielie

New member
יש מצב? לחסכון

ככה אני משלם היום 100 ש"ח לבזק +34 ש"ח ל012 עבור האינטרנט ככה שכדי לגלוש מהבית אני משלם 134 ש"ח כל חודש. בנוסף יש לי חבילת גלישה בנייד שאותה אני כמעט ולא מנצל. אני לא מוריד סרטים, וגם רחוק מאוד מלהיות גיימר. אני צריך את הנט כדי לשלוח ולקבל מיילים ולגלוש באתרים סטנדרטיים. השאלה שלי היא אם אני יכול טכנית להגדיל את נפח הגלישה בנייד ולהפוך אותו למודם בכדי לגלוש איתו מהנייח בבית או/ו ממחשב נייד? ולהשאר עם כמה שקלים בכיס ומבלי לפגום "בחווית הגלישה" (שאצלי היא לצרכים בסיסים בלבד)

BravoMan

Active member
ואיזה נייד בדיוק יש לך?

רוב המכשירים המודרניים יכולים לשתף את חיבור האינטרנט שלהם עם המחשב במספר דרכים: USB, WiFi, BT אבל, זה תלוי במכשיר שיש לך.

zvielie

New member
כן יש לי בנייד את כל החיבורים: USB, WiFi, BT

השאלה היא האם אפשר לגלוש במהירות "נורמאלית" כאשר הנייד משמש כמודם. שוב אני מדבר על גלישה בסיסית לא הורדת סרטים וכו'

BravoMan

Active member
כן, בהחלט.

למעשה, תלוי בספקית הסלולר שלך ובחבילת גלישה ייתכן שאפילו תקבל מהירות גבוהה משמעותית ממה שיש לך עכשיו בחבילה הביתית.

zvielie

New member
תודה. ושאלה נוספת. בטיחות. האם רמת ההגנה

שמודם נייח "שמחובר לקיר" עם כבל אצלי בבית נותן רמת הגנה טובה יותר מההגנה שאני מקבל כאשר אני גולש עם טלפון סללולרי או כשאני הופך אותו למודם לטובת גלישה ממחשב? שוב אין לי צורך בהגנות והצפנות מיוחדות, אבל בכל אופן מפעם לפעם אני משלם חשבונות ונכנס לחשבון בנק שלי דרך האתר. האם גלישה סלולרית מספיק בטוחה?

BravoMan

Active member
אין כמעת שום קשר להגנות.

כמובן, אם אתה מתחבר לנייד בצורה אלחוטית דרך WiFi כדאי להגדיר תקשורת מוצפנת, כמו שהיית עושה עם נתב אלחוטי, גם כדי שלא "ישתו" לך את הקו וגם כדי שלא יחטטו בתקשורת עצמה, אם כי מרחק זמינות של רשת כזו קצר ממרחק של נתב אמתי אז יש פחות סיכון. סכנות אמתיות בגלישה מגיעות מהמחשב עצמו, לא מצורת החיבור שלו. התקשורת מול הבנקים, וכל אתר אחר שמכבד את עצמו כמו gmail למשל, כבר מוצפנת (שמת לב פעם לקידומת https?), בלי קשר לצורת חיבור שלך לאינטרנט. אבל, אם יש רוגלה שהותקנה במחשב שלך, זה לא יעזור לך כי היא יכולה גם לקרוא כל מקש שאתה מקליד. או אם רימו אותך להגיע לאתר מזויף ולתת שם את פרתי החשבון.

למעלה