יש מצב לעוגת גבינה לסוכרתיים ?
אני בהתלבטות אם בכלל מותר להכין ולאכול :
לאחר שמצאתי ברשת,מתכון לעוגת גבינה,דלת פחמימות:
המתכון מאת ליטל סמואל לוי, דיאטנית קלינית DMC -מדיקל סנטר.
חישוב ל- 15 מנות :
ערך תזונתי למנה: 100 קלוריות, 4 גרם פחמימות בלבד ו-2% שומן.
ראשית יש לחמם מראש את תנור האפייה, ל-200 מעלות חום:
רשימת המצרכים לעוגה:
750 גרם גבינה 5%
2 גביעי גיל 3%
5 ביצים מופרדות
4 כפות קורנפלור
1 כוס "כמו-סוכר"
1/3 כפית גרידת -לימון
אופן הכנה:
1.להקציף בקערת המיקסר את 5 החלבונים , לקבלת קצף יציב.
2.בקערה נפרדת לערבב , גבינה, גיל, חלמונים ,
להוסיף את תחליף הסוכר, הקמח וגרידת הלימון.
3. "לקפל" את הקצף שבקערה,לתוך הקערה עם תערובת הגבינה.
ולאפות בתנור שחומם מראש ,
בחום גבוה (200 מעלות), למשך -10 דקות בלבד ,
ולאחר מכן ,להוריד לטמפרטורה ל- 170 מעלות,
ולאפות עוד כ-30 דקות .
לסוכרתיים: פרוסה ביום בלבד.
מה דעתכם,
האם המתכון נראה לכם מתאים לסוכרתיים ?
אני בהתלבטות אם בכלל מותר להכין ולאכול :
לאחר שמצאתי ברשת,מתכון לעוגת גבינה,דלת פחמימות:
המתכון מאת ליטל סמואל לוי, דיאטנית קלינית DMC -מדיקל סנטר.
חישוב ל- 15 מנות :
ערך תזונתי למנה: 100 קלוריות, 4 גרם פחמימות בלבד ו-2% שומן.
ראשית יש לחמם מראש את תנור האפייה, ל-200 מעלות חום:
רשימת המצרכים לעוגה:
750 גרם גבינה 5%
2 גביעי גיל 3%
5 ביצים מופרדות
4 כפות קורנפלור
1 כוס "כמו-סוכר"
1/3 כפית גרידת -לימון
אופן הכנה:
1.להקציף בקערת המיקסר את 5 החלבונים , לקבלת קצף יציב.
2.בקערה נפרדת לערבב , גבינה, גיל, חלמונים ,
להוסיף את תחליף הסוכר, הקמח וגרידת הלימון.
3. "לקפל" את הקצף שבקערה,לתוך הקערה עם תערובת הגבינה.
ולאפות בתנור שחומם מראש ,
בחום גבוה (200 מעלות), למשך -10 דקות בלבד ,
ולאחר מכן ,להוריד לטמפרטורה ל- 170 מעלות,
ולאפות עוד כ-30 דקות .
לסוכרתיים: פרוסה ביום בלבד.
מה דעתכם,
האם המתכון נראה לכם מתאים לסוכרתיים ?