יש מצב לעוגת גבינה לסוכרתיים ?

shron17

New member
יש מצב לעוגת גבינה לסוכרתיים ?

אני בהתלבטות אם בכלל מותר להכין ולאכול :
לאחר שמצאתי ברשת,מתכון לעוגת גבינה,דלת פחמימות:

המתכון מאת ליטל סמואל לוי, דיאטנית קלינית DMC -מדיקל סנטר.
חישוב ל- 15 מנות :
ערך תזונתי למנה: 100 קלוריות, 4 גרם פחמימות בלבד ו-2% שומן.

ראשית יש לחמם מראש את תנור האפייה, ל-200 מעלות חום:
רשימת המצרכים לעוגה:
750 גרם גבינה 5%
2 גביעי גיל 3%
5 ביצים מופרדות
4 כפות קורנפלור
1 כוס "כמו-סוכר"
1/3 כפית גרידת -לימון

אופן הכנה:
1.להקציף בקערת המיקסר את 5 החלבונים , לקבלת קצף יציב.
2.בקערה נפרדת לערבב , גבינה, גיל, חלמונים ,
להוסיף את תחליף הסוכר, הקמח וגרידת הלימון.

3. "לקפל" את הקצף שבקערה,לתוך הקערה עם תערובת הגבינה.
ולאפות בתנור שחומם מראש ,
בחום גבוה (200 מעלות), למשך -10 דקות בלבד ,
ולאחר מכן ,להוריד לטמפרטורה ל- 170 מעלות,
ולאפות עוד כ-30 דקות .
לסוכרתיים: פרוסה ביום בלבד.

מה דעתכם,
האם המתכון נראה לכם מתאים לסוכרתיים ?
 
2 הערות לגבי המצרכים

(מיד רואים שמי שהעלה את את המתכון לאינטרנט, מעולם לא הכין את העוגה...)

א). 1 כוס של "כמו-סוכר" מספיקה בערך ל- 1234 עוגות. כוס כמו סוכר מכילה בערך 3 אריזות
של "כמו-סוכר". אשתי משתמשת ב"כמו-סוכר" נוזלי והיא מטפטפת 20 טיפות לעוגת גבינה,
שזה בערך 1/4 כפית קטנה של אבקת "כמו-סוכר", אולי אפילו פחות.

ב). 5 ביצים? עשויות להספיק ל-2 עוגות כאלה.

אם את רוצה מתכון שפוי וטוב, אשר חברי הפורום הותיקים משתמשים בו, חפשי "במרתפי " פורום זה.
המתכון רשום על שמי.
 
מצאתי בשבילך את המתכון השפוי


עוגת גבינה (דיאטטית)
================

0.5 ק"ג גבינה של 0.5%. לסנן שעתיים.
3 חלמונים.
3 כפות שטוחות של קמח.
3 כפות שטוחות מחוקות קורנפלור.
מעט תמצית וניל, או רום או לגרד קליפת לימון או תפוז.

* את כל מה שכתוב עד עכשיו לערבב ביחד

5 חלבונים, להקציף עם 22 טיפות "כמו סוכר" נוזלי.

לערבב גבינה, 3-4 חלמונים, קמח, קורנפלור, וניל ורום.
להוסיף את החלבונים המוקצפים בתנועות עטיפה ולצקת
לתוך פיירקס.

למלא תבנית במים ולהכניס מעל את הפיירקס.(הפיירקס טובל במים)
לאפות 15 דק´ על חום של 100 מעלות ולאחר מכן, להעביר ל-160 מעלות במשך 45 דקות נוספות
בתיאבון!!!.
 

shron17

New member
נפלא אתה מקסים,אבל השאלה שלי היא,,,

אם לא יעלה לי הסוכר ,
לאחר אכילת מנה עוגה.

אני עם סוכרת גבולית ,
ונוטלת כדור גלוקומין אחד ביום.
 
האמת ורק האמת...

עד לפני 8-7 שנים, הייתי מאוזן ע"י תרופות . באופן קבוע אכלתי בבוקר פרוסת עוגה כזאת (לא דקה במיוחד) + מעדן שוקולד דיאט + כוס קפה. אם אני זוכר נכון, פרוסת עוגה כזאת הייתה שוות ערך לפרוסת לחם דל פחמימות.

מאז עברתי לאינסולין, ואני אוכל עוגות רגילות, דלות סוכר, מפני שאנחנו לא אוהבים עוגות עשירות בסוכר. את אותה עוגה אשתי מכינה עם גבינת 5%, סוכר ולקישוט שמנת מתוקה.

בכל מקרה תכיני את העוגה, תאכלי פרוסה ותבדקי.
 
כמו סוכר

כמו סוכר זו אבקה וכל מידה ממנה שווה בדיוק לאותה מידה בסוכר. כלומר - כוס כמו סוכר = כוס סוכר. במתכון, שהוא שפוי לחלוטין, יש כמות השווה לאותה כמות אם היינו מכינים את העוגה עם סוכר. לכמות הביצים ושאר המצרכים כמות זו של כמו סוכר נכונה בהחלט.
 
למעלה