לא, אין מצב ואסביר למה
אין דבר כזה שנקרא חומוס אסלי (מקורי בערבית) מאחר ואף אחד לא יודע מה מקור החומוס כלומר מי הראשון שהכין אותו ומה היה המתכון שלו וגם אין לכך שום משמעות.
רוב המתכונים מתבססים על אותו אופן הכנה. מדובר בהשריית גרגרי החומוס, בישולם, טחינתם/מעיכתם והוספת טחינה, מיץ לימון מלח, שמן ועוד כמה תבלינים על פי טעמו של המכין.
טעמו ומרקמו של המוצר הסופי נקבע על ידי הפרמטרים הבאים:
- סוג החומוס
- מידת בישולו
- קילופו או לא
- הוספת סודה או לא
- רמת מעיכת החומוס או טחינתו
- סוג הטחינה
- היחס בין החומוס לטחינה
- סוג וכמות התבלינים
בטוח שיש עוד כמה פרמטרים ששכחתי.
לכל חומוסיה יש את המתכון שלה ומה שטעים בעיני האחד פחות טעים לשני ולהיפך ובכלל לא ברור שדוקא המתכון של החומוס הראשון שמישהו הכין הוא זה שיערב לך (או לי).
מציע שתתחיל לשפוט את המתכונים לא לפי איך שהם נראים בגוגל אלא לפי מה שטעים לך כלומר ניסוי ותעייה עד שתגיע לחומוס שימצא חן בעיניך. לדוגמה שני מתכונים זהים לחלוטין שבאחד תשתמש בטחינה "קרואן" ובשני בטחינה של "אחווה" יתנו תוצאו טעם שונות.
בהצלחה