יש מצב ל NHAVE המאוכזב

יש מצב2

New member
יש מצב ל NHAVE המאוכזב

היות והופעת תופעת נינט מפריעה לך ולכמה אחרים, יש מצב שהדשא הגדול בקבוץ משמרות יופרד לשני חלקים,.אחד לקהל שכמוך, שיודעים ומבינים את כל הדקויות ותת הניואנסים התת מודעים של שיריי המשורר. והשני, בשביל שלא נפריע, לכמוני ואחרים, שמה לעשות דלוקים על איך שהקול של נינט בא אל הבפנוכו של הנשמה עושה להם לפעמים כפיים ולפעמים ים של דמעות

המממ

-ללא מילים- (
העראק עלי
)

כל שנה אותו סיפור.....

ותמיד יש הפתעות יפות. בשנה שעברה היו ביקורות על שי גבסו ובסופו של דבר היו שמאוד אהבו את הביצוע והיו שלא. הצעתי לכם היא לשמור על ראש פתוח, ככה לא יהיו אכזבות. הרי אי אפשר לסדר רשימת אמנים שתהיה טובה לכולם אז כשעולה מישהו שלא נראה לכם, לכו לדוכן ותקנו דיסק....

כל שנה אותו סיפור...

ואותן מחזות לא נעימות... ועכשיו, בלי יותר מדי דרמה או פאתוס, הנה המצב הנוכחי אובייקטיבי: בעוד חמישים שנים מהיום, תתחדד ההגדרה של מאיר אריאל ז"ל - לא כזמר, אלא כהוגה דעות, משורר וסופר (וזמר מכובד) רישומי פחם זה לא דיסק שירים נטו - זהו מניפסט חברתי, גילוי דעת על השקפת עולם של אחד מיסודות התרבות שלנו. אז ילמדו את שיריו (והמסות שלו) באופן נפרד מהלחן (יתכן וכבר היום הלחן של מאיר אריאל קצת שולי לעומת עיקר הטקסט...) חית הברזל, הבן-אדם אינו אלא, צרבת לזכרון, אף אחד לא יודע, מדרש יונתי - כל אלו ואחרים אינם פזמונים (!), הם דעות מוצקות ועקביות, הלך רוח, מסרים חברתיים כלליים או אישיים. ש מי שרואים את זה קורה כבר היום, ובעקבות כך מייחסים חשיבות אחרת לתרבות הזאת שהיתה כאן - מאיר אריאל. אני לא נכנס בכלל ל-"למה זה מקפיץ אותם" ששי גבסו, או נינט טייב מופיעים בערב ההצדעה לזכרו, פשוט לא נכנס לזה. למה? כי לא מנתחים כל דבר, לא חופרים בכל רגש אינסטקטיבי כמו פסיכולוגים נאורים בשביל לגלות מה באמת מפריע. העובדה שזה מפריע להם מספקת בשביל לומר "דרשני". אני גם לא כועס לגבי הבחירות של המארגנים, זה מפריע לי אבל אני לא כועס, כי אני יודע שזה ביזנס וזה יותר חזק מאידאולוגיה (איך אמרה תרצה פעם: "המעריצים של מאיר לא קונים את התקליטים שלו כי אין להם כסף") בלי יותר מדי מילים (כבר הכברתי במספיק) - זה ביזנס וזה בסדר גמור. ומכל הרווח שיניב הערב הזה (ומי יתן והרבה מהצפוי ומהאופטימי) - אולי אם אפשר, תנו חדש ממאיר אריאל, שיהיה עוד מה ללמוד.

משמרותי

New member
../images/Emo218.gif אמן סלע

בעיני רבים זה לא רק ביזנס,זה יותר הכרה,הצדעה ונתינת הכבוד שמאיר לא זכה לקבל בעודו בחייו(או אם תרצו בגלגולו הקודם-הרי הוא רק יצא לשאוף קצת רוח)

AVI82

New member
מחד גיסא

נינט מרוויחה כי היא תצטייר כאיכותית,וזה ישרת את יחסי הציבור שלה.

AVI82

New member
מאידך גיסא

זה טוב למארגנים,כי טייב מושכת קהל,והקהל משלם כסף,ובכסף אולי ישחררו לנו איזה סיפרון או דיסקון. או לפחות ככה אני מקווה שזה עובד.

N a V e

New member
מאוכזב ? אולי מתגובתך

כל שאמרתי הוא את שעל ליבי ואת שעל ליבם של אחרים אוהבי מאיר ואוהבי מוזיקה ישראלית.כמו אייל,אינני כועס על המארגנים וברורים לי כל השיקולים האמנותיים והמסחריים כאחד,אך קשה לי שלא להתאכזב מהעובדה שאמנים רבים וטובים שמכירים ומוקירים את מאיר הרבה יותר מאשר האמנים שהוזכרו לעיל - לא מצאו את מקומם ברשימה.וקשה לי להאמין שהם סירבו להגיע לאירוע.אני סבור שגם אם הוצע לאותם אמנים להשתתף,והיו מחלוקות על תאריך ההופעה,היה שווה להשוות את העמק בנושא הזה. כמו שאני רואה את הדברים,טייב ופלס באות על חשבונם של אנשים יקרים אחרים שמזוהים הרבה יותר - עם המוזיקה שלו,עם המלל,עם המסרים ועם כל המכלול הנפלא העונה לשם מאיר אריאל. נינט טייב זמרת מצויינת אין ספק אך אין כל קשר בינה לבין מאיר אריאל - זוהי עובדה וזהו סיכומו של עניין.

משמרותי

New member
ויש מצב2 הינו חבר רב שנים של מאיר

ושותף שלו ליצירה ולהגיגים לארגון מסיבות וארועים בימי משמרות העליזים

למעלה