יש מצב שלא יאשרו לי את הניתוח

יש מצב שלא יאשרו לי את הניתוח

למרות שה-BMI שלי הוא 46+ ויש לי מגוון בעיות בריאותיות שאני מוכנה לחלק לכל מי שיש לו BMI גבולי לניתוח, הפסיכיאטרית נוטה שלא לאשר. אני לא סתם שמנה, יש לי הפרעת אכילה כפייתית נוראית, שכבר הייתי מאושפזת לפני כמה שנים בגללה במחלקה להפרעות אכילה, שרק הרעה את מצבי.

הבעיה היא שאין לי תמיכה כלל (וצריך תמיכה כדי לעבור את הניתוח), ושיש לי נטייה לפגיעה עצמית. הרופאה סיפרה לי שהיה לה פציינט שתקע לעצמו בולמוס אחרי הניתוח וזה עשה לו חסימת מעיים או משהו כזה, והצטרך ניתוח נוסף כדי לפתוח את זה. היא שאלה גם אם יש משהו שאני לא עושה היום בגלל שאני שמנה ושאני רוצה לעשות אותו כשאהיה רזה, ואין הכוונה למשהו בריאותי כמו להתכופף, ללכת, לנשום, אלא יותר בקטע של זוגיות, טיולים, קטע חברתי, בגדים. לקחתי שבוע לחשוב על זה, והתשובה שלי הייתה שלילית. כל מה שמעניין אותי זה האספקט הרפואי (וגם שיפסיקו המבטים מלאי הבוז והשטנה ברחוב ובעיקר באוטובוסים). הייתי רוצה להיפטר מדום נשימה בשינה, מכולסטרול, מהסוכרת, ועוד שלל מחלות בלתי נסבלות. ויתרתי על זוגיות, על משפחה, על ילדים. בגדים יפים יש לי גם ככה (מובן שהייתי שמחה שיהיו לי עוד אופציות לרכישת בגדים, אבל זו לא סיבה מספיק טובה לניתוח), וקשה לי להאמין שכשארזה יהיו לי פתאום חברות וחברים. היו לי בני זוג גם כשמנה (אם כי כשהיו לי בני זוג הייתי בעלת עודף משקל רציני, אך לא כמו היום). טיולים כבר השלמתי שלא יהיו לי בכל מקרה (אני בקושי יכולה ללכת, בקושי יכולה לנשום, ועוד בעיה שלא אפרט כאן). בקיצור - הסיבה היחידה היא שיפור הבריאות. במובן מסוים אפילו נוח לי במשמניי מסיבה פסיכולוגית (פסיכולוגיה בגרוש, ועדיין). אז הרופאה פוחדת מה יהיה כשאהיה בלי הבולמוסים, איך אתנחם במשהו, שלא אתמכר למשהו אחר מסוכן יותר, ושלא אעשה בולמוס ואתקע לעצמי משהו שם בטעות.

אם לא אעשה את הניתוח הגוף שלי לא יעמוד בזה עוד הרבה זמן. המצב שלי מזעזע. כל יום נוספת לי מחלה חדשה, תרופות חדשות, הגברת מינונים של תרופות קיימות. אני לא מסוגלת לאכול כמו בן אדם נורמלי. לא יכולה. אוכל זה הדבר הכי חשוב בחיים שלי, הכי מרגש והכי מנחם. אבל אני משלמת מחיר כבד מאוד עבור ההתמכרות שלי ועדיין לא מצליחה להפסיק.

אני לא יודעת מה לעשות.

delma

New member
הזכרת לי אימרה

כזו, שלמי שרץ עם פטיש ביד - כל דבר הוא מסמר.
הבעה שלך היא לא ההשמנה המורבידית. היא שאת משתמשת ועשויה להשתמש, בכל כלי שיש בידיך כדי לחבל בעצמך.
אם וויתרת על החיים בשביל האוכל, אז וויתרת על החיים. עד שתחליטי אחרת זה המצב. אם מתחשק לך להצטרף בכל זאת לחיים המטרה שלך צריכה להפוך את מצבך לראוי לניתוח. קרי, היכולת לשלוט בהתנהגות ההרסנית שלך.

חוץ מזה זה קצת מגוחך לומר לבן אדם

אתה רוצה לעשות ניתוח כדי לשלוט בעצמך? תשלוט בעצמך כדי להפוך את עצמך לראוי לניתוח (ואילו יכולתי לעשות את זה הייתי זקוקה לניתוח מלכתחילה?!). חומר למחשבה.

ליבי3617

New member
מקסימה שלי

קשה לקרוא את כל הדברים שאת כותבת.
קשה כי אין לי פיתרון מיידי להציע לך.

אני מכירה רופא שנתבע (ממש כך) על זה שעזר למנותחת לקבל אישור לניתוח כעקיפה לפסיכיאטר ששלל - ולאחר מכן אותה אחת פגעה בעצמה ונפטרה.
ברגע שיש הפרעת אכילה פעילה - וכמו שאת מתארת - גם קשה מאד ובלתי מאוזנת כרגע, יש עם זה בעיה.

את לא חייבת לרצות זוגיות או שינוי חיים אחרי שתרזי. את גם לא יכולה לדעת איך ייראו החיים שלך אז. גם אני לא ידעתי...
שיפור הבריאות הוא רצון טוב מספיק כדי לשנות את החיים שלך.
גם אם נוח לך כשמנה, אפשר ליצור מצב שבו תרזי עד שתוכלי לנשום למשל - אבל לא תהיי ממש ממש רזה. זה יעזור לך?

למרות כל זה כן הייתי מדברת עם הפסיכיאטרית ובמקביל עם כירורג. תמשיכי בתהליך, אל תתייאשי. יכול להיות שיש פיתרון שיציע לך להתמודד טוב יותר עם ההתמכרות שלך יחד עם ירידה מתונה במשקל כך שלא תפחדי להיות רזה ולא תזיקי לעצמך.

אגב איפה היית מאושפזת? בתל השומר?
היו כאלה שהיו מאושפזים שם לתהליך ואחרי זמן מסויים עברו ניתוח לקיצור קיבה.
הכרתי שני מנותחים כאלה שד"ר מינץ וד"ר גוייטין ניתחו לפני חמש וחצי שנים (אחד מהם שקל 250 ק"ג כשהגיע למחלקה הזו וכמובן סירבו לעשות לו ניתוח במשקל הזה עד שיטופל שם).

לא, ממש לא נוח לי ככה

אני סובלת מאוד מהאספקטים הפיזיים וגם מאלו הפסיכולוגיים, אבל התכוונתי לכך שהשומן, וכמובן האוכל, משרתים אצלי צורך נפשי שאני לא יודעת מה יוכל למלא אותו.
אני לא מסוגלת להיכנס לשום משטר שבו ארזה עד שיהיה לי נוח מספיק. אילו יכולתי הייתי עושה זאת. לפני קרוב לתשע שנים עשיתי את זה בתכנית OA ושמרתי על זה 3 שנים עד שהגיע המפץ הגדול שממנו אני לא מצליחה להחלים כבר כמה שנים. לצערי עזבתי לפני כמה חודשים ואני לא מצליחה לחזור.

כן, הייתי מאושפזת בתה"ש ואני מכירה היטב את שני הברנשים החביבים שנותחו שם. אחד נזקק לרוויזיה והשני לא ירד בכלל, אין לי מושג איך זה קרה. האשפוז שלי היה כישלון חרוץ. אז עוד לא הייתי סוכרתית והם כפו עליי לאכול דברים שמבחינתם אפשר רק קצת ומבחינתי זה ייהרג ובל יעבור, וכל השעות בין הארוחות ספרתי את הדקות מתי תגיע כבר הארוחה. איך שהתחלתי לקבל חופשות (התחננתי שיוותרו לי על החופשות, רציתי להיות שם) פשוט התחרעתי על הסופר. אין, מבחינתי 2 קוביות שוקולד זה כמו לתת לאלכוהוליסט 2 כוסיות ויסקי. זה רק מדליק ומטריף ומג'נן. אני למחלקה הזאת לא חוזרת. הם אמרו לי - נכשלנו אתך כישלון חרוץ. השתחררתי משם עם 10 קילו נוספים. היום אני גם לא מסוגלת לעשות שום ספורט כי אני לא יכולה להתכופף ולרדת למזרן, אז עוד יכולתי. והם לא מוותרים על זה. לא, לא, לא מתאים לי. אין להם מושג איך לעבוד עם שמנים. עובדה שעד היום כולנו נכשלנו. השיטה שלהם לא מתאימה לכל אחד.

לפני כשנה הלכתי לנטורופת ונצמדתי לתכנית שלו. ירדתי מעט מאוד, ובגלל איזה תאקל בינינו הפסקתי ללכת ועליתי את כל המשקל (מי ישמע כמה...) בחזרה. ניסיתי נטורופתית אחרת, אבל היא התייאשה איך שהיא ראתה אותי. אמרה לי שאין לה מושג איך לטפל בי ואמרה שזו הפעם הראשונה בחיים שלה שהיא ממליצה למישהו לעשות ניתוח כי אין בעצם איך לעזור לו. ואם היא, אשת מקצוע, אומרת דבר כזה...

תראי, פניתי למכון 'אגם' ויש לי שם אינטייק בשבוע הבא. לא יודעת אם זה יתאים ואם אוכל לעמוד בכך מבחינה כספית, כי אני לא בדיוק עובדת, אני עם קצבת נכות. אני לא יודעת מה יוכל להציל אותי. רק בימים האחרונים גיליתי שהסוכרת שלי הפכה מגבולית לאמיתית, שהכולסטרול שלי מצריך טיפול תרופתי (ואני בכלל צמחונית) ושיש לי פגיעה בינונית עד קלה בתפקודי הריאות ובנפח שלהן, וכנראה זה מהשומן. ויש לי דום נשימה בשינה וצריכה מכשיר CPAP. ואני בקושי יכולה ללכת, בקושי זזה, כמעט שלא יוצאת מהבית ללא ליווי ובדרך כלל זה רק לבתי חולים לכל מיני בדיקות. יש לי הרבה מאוד מחלות שלא ציינתי כאן ואני לא יודעת כבר מה לעשות. גם אם יש לי סריטה בתנוך האוזן הרופאים אומרים לרדת במשקל וזה יסתדר. הם נורא חכמים - אילו יכולתי לעשות את זה לא הייתי עושה? אני חולה! לא בחרתי במחלת ההתמכרות שלי! אני רוצה לצאת מזה ולא יודעת איך! אנשים מסביב מייעצים לי, אבל אני לא מצליחה להתמיד, לא מצליחה להחזיק מעמד. החיים שלי בכאוס ואני חייבת לאחוז במשהו, להתנחם במשהו, ואין. ותודה לאל אני לא אלכוהוליסטית ולא נרקומנית, אפילו סיגריה רגילה מעולם לא עישנתי ולעולם לא אעשן, אז מה נשאר???

יש לי עוד פגישה עם הפסיכיאטרית שלי לפני הייעוץ שנקבע לי אצל ד"ר גוייטין, ובה נדון בנושא. האמת היא שהיא כבר נתנה לי בלי שום בעיה אישור לניתוח, אבל בפעם שאחרי זה שהיא ראתה אותי היא אמרה לי שהיא מהססת ונוטה לשלול, ואז היא גם דיברה עם הדיאטנית שלי וגם היא הלחיצה אותה...

אני יודעת שניתוח לא פותר את הבעיות בראש. אני לא יודעת מה כן יוכל לפתור אותן, כי תרופות אני כבר לוקחת במשך שנים, ואין לי טיפול מסודר בשיחות. אולי באגם. אולי במקום אחר שפניתי אליו. לא יודעת כבר מה לעשות.

גברת ע

New member
תראי

החיים והמחשבות והבעיות לא פתאום נעלמות כי עשינו ניתוח וזהו העולם הרבה יותר טוב ויפה ומושלם, מבטים מאנשים, טובים או רעים תמיד יהיו לא משנה אם אנחנו שמנים, רזים, שחורים, לבנים, שער ארוך, קצר וכו וכו, למישהו תמיד יהיה מה להגיד, הניתוח שתעשי או לא, לא ישנה את האנשים, הניתוח יכול לעזור לך , וזה יעזור לך אם את תעשי את העבודה ותעזרי לעצמך! כן הבעיות הבריאותיות עוברות, ודברים שלא דמיינת שתוכלי לעשות פתאום את יכולה לעשות. גם לי היה קשה ללכת, הליכה קצרה ואיטית הייתה גוררת אחריה (ותוך כדי ) כאבים בלתי נסבלים בקרסול ובשוק, אבל פתאום היום אני יכולה לרוץ ולרכב ולנעול מגף גבוה עד הברך, דברים שלא העזתי לחלום עליהם לפני הניתוח.
אז כן אני מוגדרת רזה (או עם טיפה עודף משקל אם הולכים לפי סרגל הBMI) ואני בריאה ומחוטבת ובכושר עכשיו, אבל בראש עדין קשה לי לקרוא לעצמי בכל הדברים האלו, ולכתוב את זה פה עכשיו קשה לי, כי העבודה האמיתית שלנו היא במוח בראש, אני לא אומרת שזה קל, אני לא אומרת שזה כיף, אבל זה משהו שאנחנו חייבים לעשות, אחרת חצי שנה - שנה אחרי הניתוח נחזור למה שהיה פעם, נמצא דרך לעקוף את הניתוח שבחרנו לעשות.
אני יודעת כמה זה קשה שמנסים כל דבר אפשרי ומרגיש כאילו כלום לא עובד והכי קל להרים ידיים ולהתייאש, הכי קל לנו למצוא תירוצים ללמה משהו לא עובד, אבל את יודעת לפעמים, גם משהו שניסינו פעם ולא עבד אולי יעבוד עכשיו כי אנחנו במקום אחר, במחשבה אחרת, כל הזמנים משתנים ומתפתחים.
אני קוראת מה שכתבת ואני מבינה את הכאב אבל אני מרגישה גם שאת מוותרת מראש על הכל אפילו על הניתוח אולי, את רוצה לעשות את הניתוח כי את רוצה ? אם את רוצה אותו אז תלחמי בשבילו, תלחמי בשביל עצמך ובשביל החיים שלך, תרשי לעצמך לדמיין על ללכת ולצאת מהבית בשביל סתם צעידה בחוץ בשביל הכיף, בלי כאבים ובלי זיעה מיותרת והתנשפויות וכל הבלאגן שמתלווה היום לכל יציאה מהבית.
את רוצה וחושבת שצריך לעשות ספורט? אז תעשי, תמצאי את הנישה שמתאימה לך ולמצב שלך (לפני/אחרי ניתוח מה שמתאים לך), תעשי ספורט במים, לכי למאמנים ומקומות שעובדים עם אנשים במצבך, מקומות ואנשים שיש להם ניסיון וידע , ואני מצטערת מי שרואה אותך ומראש מרים ידיים ואומר מה שהנטורופטית אמרה כנראה הוא לא איש מקצוע אמיתי ושיודע את העבודה שלו כמו שצריך.

הפסיכולוגית שלך והדיאטנית שלך, מסתכלות על הדברים ממקום אחר, ממקום, לא רוצה להגיד אובייקטיבי, אבל לא מנקודה ריגשית כמו שאת מסתכלת על זה, הן רואות מישהי שויתרה על החיים מראש ושאולי לא תרצה להלחם או שבכוונה תעשה דברים כדי להכשיל את עצמה.
אני לא אומרת שזה מה שיקרה אבל ככה זה מרגיש ממה שכתבת, מרגיש שאת במלחמה נגד עצמך, את רוצה את הניתוח כדי להיות בריאה אבל מצד שני ויתרת על החיים, ומרגיש שהצד השני הזה יותר חזק אצלך ואת צריכה להלחם בשביל זה בשביל עצמך!!!
תרשי לעצמך לחשוב על ימים ודברים טובים יותר, תרשי לעצמך לחשוב על טיולים בארץ בחו"ל ואיפה שלא תרצי, וזה לא קשור לבגדים יפים או בני זוג, גם לי היו בגדים יפים ואיפור ותכשיטים ומה לא לפני הניתוח, אבל אני מבטיחה לך שחווית הקנייה של בגדים ובכלל קניות משתנה לגמרי, תרשי לעצמך לדמיין חברים, וילדים (אם את רוצה כמובן) והכי חשוב תרשי לעצמך לדמיין אותך, את עצמך בגרסה בריאה יותר פיזית ונפשית.

אילו היה לי כסף הייתי בשמחה שוכרת מאמן אישי

הספורט היחיד שמעניין אותי הוא בריכה, וכבר שלוש פעמים ביטלו לי פגישה בתכנית "עמיתים" שאמורים לסבסד לי בריכה. קצת קשה לי לממן מאמנים וכו' כשאני מתקיימת מקצבת נכות זעומה. איפה יש תכנית ספורט לאנשים במצבי?

מוותרת מראש? אולי. ובגלל זה אני חושבת שזה הדבר היחיד שיציל אותי. אני לא יוצאת מהבית כמעט בכלל ללא ליווי ואין לי כוח, פשוט אין לי כוח. לא פיזי ולא נפשי. וכל מה שכתבת למטה לא מעניין אותי. לא מעניינים אותי טיולים, בטח לא בחו"ל. אני אשמח להסתפק בלצאת מהבית איכשהו שלא למטרת בית חולים כלשהו או משהו שיקומי. כרגע קשה לי לדמיין גם נסיעה לחוף הים לבד, זה מפחיד אותי, גדול עליי. אני יודעת ששום דבר חוץ מהמשקל לא ישתנה אם אני לא אעשה עבודה, אבל אני עושה עבודה מגיל 12 וה"ראש" שלי לא ממש השתנה. ככה זה דיכאון. וכפי שכתבתי - ויתרתי על זוגיות ועל ילדים בלי שום קשר למשקל, אלא מסיבות אישיות, כך שזו לא מוטיווציה. המוטיווציה שלי זה להיות בריאה ולהפסיק להיות מוטציה שמסובבים אחריה באופן מעורר רחמים את הראש ברחוב.

תודה על התגובה.

גברת ע

New member
ההרגשה היא

ואולי אני טועה, אבל ככה זה מרגיש לי מההודעות שלך ומאיך שאת כותבת, זה שעל כל דבר יש תירוץ וסיבה ללמה זה לא מצליח, ללמה ניסית ולא הצלחת וזהו אין מה לעשות..
גם במענה אלי הדבר הראשון שכתבת זה אין לי כסף.
גם לי אין כסף למאמן אישי ולא היה לי, אבל מצאתי פתרונות. אל תחכי לכסף ולמאמן האישי לכי לבריכה ופשוט תלכי בבריכה הלוך חזור, את מחכה שיחזרו אליך מהתוכנית שאמורים לממן את הבריכה, אל תחכי, תציקי תתקשרי כל שבוע ואחכ כל יומיים , תציקי להם עד שיאשרו לך ותעשי את זה ותקבלי את המימון לבריכה ותלכי לבריכה.
את רוצה את הניתוח? את חושבת שזה מה שיציל אותך? אז תלחמי בשבילו ואל תחפשי תירוצים וסיבות ללמה הדיאטנית והפסיכולוגית וכל העולם ישים לך רגל . תראי להם שאת רוצה צריכה ומוכנה לזה.
את לא חייבת לרצות ילדים או זוגיות אלו רק דוגמאות אבל את חייבת למצוא משהו שבשבילו שווה לך להציל את החיים, משהו בשבילך לא בשביל אף אחד אחר.
כדי להצליח עם הניתוח את חייבת גם לעשות שינוי בפאזה ובחשיבה, גם לצאת מהקופסה שלנו, כולנו מקובעים בצורה כזאת או אחרת, ואנחנו נצליח בלעשות דברים שעד עכשיו לא הצלחנו רק אם ננסה לצאת מדרך המחשבה הרגילה שלנו ונעשה את העבודה, ושוב זה לא קל וזה מעצבן ומייאש והכל אבל זה שווה את זה.

אם אין לך משהו מעודד לומר

ומתחשק לך להטיף, עשי לי טובה ותחסכי את זה ממני. את לא מכירה אותי ואין לך מושג מי אני ומה אני עוברת, אז מי אחת שתשתמשי במילה תירוצים???

ליבי3617

New member
דילמה

מצד אחד את מתארת מצב שבו הרופא והפסיכיאטרית לא מוכנים לקחת אחריות ולתת לך לעבור ניתוח - הם צודקים. אני ראיתי לא מעט אנשים שהתעללו בעצמם אחרי הניתוח.
הדרך לבולמיה או אנורקסיה היא די קצרה מניתוח כזה. גם בולמוסים והרס של השרוול והגוף שלך הוא אפשרי בהחלט במצב שאת מתארת.
מצד שני, את מתארת את הקושי שלך להיות שמנה וחוסר היכולת לצאת מהמצב הזה - וגם את צודקת. אי אפשר בגודל כזה לשפר את המצב הפיזי ואת איכות החיים שלך.

אז מה עושים מכאן?
יש כמה אופציות...
האחת, לקחת שיחת ועידה משולשת שלך, של הרופא והפסיכיאטרית. אפשר לצרף את הדיאטנית.. לקבוע כמה דברים קטנים שתוכלי לעשות כדי להראות שאת יכולה ומסוגלת ולהעריך עד כמה ניתוח יכול להיות פיתרון עבורך.
השניה, להתחיל בקטן ללכת קצת יותר, להשתדל קצת יותר.
השלישית, למצוא איש מקצוע אחר מתחום הנפש שיוכל לעזור לך. אגם לדוגמא (אני לא יודעת איך זה הולך שם).
מספיק איש מקצוע שתוכלי להתחבר אליו או אפילו שיטת טיפול אחרת - כדי שהכל ייראה שונה.

תסלחי לי שאני אומרת אבל איש מקצוע שמכריז שאת לא ברת טיפול הוא לא איש מקצוע לדעתי. את לא חולה סופנית ששולחים אותה למות בהוספיס או בבית... את בן אדם שצריך טיפול בבעיה שלו.
אז אפשר להגיד שהם לא יודעים איך לעזור לך. אני בטוחה שיש כאלה שכן.

אבל יחד עם העובדה שהם צריכים לעשות את העבודה שלהם, בכלל זה למצוא לך סוג של פיתרון יצירתי או לגבש איזושהי תוכנית - גם את צריכה לבוא לקראת ולחשוב איפה את כן מסוגלת לשנות ואיפה את כן מסוגלת לעזור להם להרים אותך.

קטונתי מלהיכנס לשיקולי אנשי המקצוע המלווים אותך. אבל אני אישית לא הייתי מתייאשת כל כך מהר.
לפסיכולוג או פסיכיאטר אחר בתוך המחלקה יכלה להיות השפעה אחרת לגמרי עלייך.

וואו... כ"כ הרבה כאב באוסף של כמה משפטים...

הדבר הראשון שרציתי לעשות אחרי שקראתי את ההודעה שלך הוא פשוט לחבק אותך. את מתארת מצב כ"כ סבוך מעבר לפן הפיזי שמאתגר אותך מידי יום את צריכה גם להתמודד עם התמכרות לא קלה.

ההודעה שלך גרמה לי לחשוף את עצמי כאן בפורום (כן, אני קוראת סמויה
) פשוט כי לא יכולתי להישאר אדישה...

אני מרגישה ממה שאני קוראת שמרב שאת כ"כ עסוקה ברמה היומיומית בהשרדות אין לך אפילו את היכולת להרים את הראש ולחלום על עתיד טוב יותר.

הניתוח הוא לא מטה של קסם. הוא עוזר לשלוט על הכמויות אבל הבחירה מה לאכול נשארת לחלוטין בידיים של המנותח. מצד אחד נשמע שהניתוח יכול מאד לעזור לך אבל מנגד נשמע גם שיש בעיה שצריך לטפל ולשלוט בה עוד לפני כן.
לגבי תמיכה אחרי הניתוח, אני לא יודעת מה בדיוק מוגדר כתמיכה. אצלי אף אחד במשפחה ו/או בעבודה ו/או מהחברים לא יודע שעברתי את הניתוח. היחיד שיודע הוא בעלי וההתנהלות שלו לגבי העניין רגילה לחלוטין, אין איזה מחוות גדולות. ההתמודדות עם הקשיים הראשוניים שחוויתי נעשתה בעיקר ע"י קריאה באינטרנט בפורומים בארץ ובחו"ל והפנמה שההנאה מהאכילה היא נחלת העבר ושעם כל הכיף שהיה פעם לאכול אין ברירה אלא למצוא דברים מהנים אחרים.
היו פעמים שניסיתי לאכול יותר ממה שאפשר וזה כאב וגרם להקאה (אחרי 3-4 פעמים למדתי איך זה מרגיש להיות שבעה ולא הגעתי למצב של הקאה שוב). עד היום, שלושה חודשים אחרי, אני מוצאת את עצמי שמה בצלחת קצת יותר אוכל ממה שבאמת אני מסוגלת לאכול, אני מניחה שהראש שלי ברמת התכנון עוד לא ממש הפנים שאין מקום... מצד שני, ברמת הביצוע אני כבר יודעת כמה באמת כדאי לאכול ומה.

אבל את... את כותבת שאת מחבלת לעצמך ואם זה המצב, הניתוח עלול לייצר אצלך בעיה מסוג חדש - כזו שעלולה לסכן את חייך בצורה מיידית.

מאחר ואת כן מתייעצת עם אנשי המקצוע הנכונים לא נותר לי אלא לשלוח לך חיבוק גדול ולאחל לך שתצליחי ותנצחי את ההרס הזה שמגיע עמוק מבפנים ומקלקל לך.

אליה1

New member
אין לי ממש תובנות.

אני מאחלת לך שתמצאי דרך לצאת מהסבך
הרגשי והבריאותי שאת נמצאת בו.
מקוה שתמצאי גורם מספיק מחויב ויצירתי שיעזור לך
בדרך שאליה את מבקשת להגיע.

בהצלחה!!
אליה

חנה101010

New member
כאב - וכעס

את כותבת בכאב, ומגיבה בכעס. חבל, כי כעס זה רגש סוגר. בסה"כ ניסו פה לתת לך כיוונים, רעיונות ועצות. תנסי לקרוא את הדברים שקראו לך, לא כאילו ניסו להכעיס אותך ולנזוף בך, אלא כפי שהם באמת: כאילו שניסו לעזור לך. אני בטוחה שאף אחד לא בא להעביר ביקורת, כי המצב לך באמת קשה, אלא לנסות לסייע לך לצאת מהמצב שבו את נמצאת.
מאחלת לך שתצליחי למרות הקושי למצוא את דרכך בעולם ותבריאי - פיזית ונפשית.
בהצלחה.

כשכותבים לי את המילה 'תירוצים' בלי להכיר אותי

או את נסיבות חיי, זה זלזול. פשוט זלזול. מי היא שתחליט כמה כסף יש לי, מה השיקולים הכלכליים שלי, ותקבע ש"אין לא רוצה, יש לא יכול"? או "אין דבר העומד בפני הרצון"? אם זה ככה, למה היא עברה ניתוח ולא עשתה פשוט דיאטה? היא יודעת משהו על דיכאון? היא יודעת משהו על טראומות ואובדנים שעברתי? על אשפוזים? שאני אמשיך?? נורא פשוט להיות שיפוטיים וביקורתיים כלפי אחרים בלי להכיר אותם בכלל, ולהדוף אותם עם המילה "תירוצים". אני צריכה להצטדק? לספר לה מה עברתי בחיים? היא ועוד איך העבירה ביקורת. את באמת חושבת ש"קחי את עצמך בידיים" זה ביטוי שיכול לעזור למישהו? או להגיד לו שהוא מתרץ תירוצים? אותך זה היה מדרבן לפעולה? כי אותי ממש לא. וכן, זה מכעיס אותי שקובעים עליי דברים ומחליטים בשבילי שאני כן יכולה, כשאני לא. ודוחקים אותי לעמדת התגוננות. לכן אני אומרת - אם אין לך משהו מעודד להגיד - פשוט אל תגידי. נורא פשוט. אני לא רואה איך ה"ניעור" הלכאורי שלה יכול לתרום להחלמה שלי מלבד להכניס אותי לאנטיגוניזם יותר עמוק.
ותודה.

ליבי3617

New member
כל אחד מסתכל על הדברים אחרת

וכל אחד מגיב לדברים כפי שהוא רואה אותם.
נכון, אנחנו לא יודעים מה עברת (רק יכולים לתאר לעצמנו) ואני יודעת שהפרעת אכילה פעילה בהחלט תוקעת את הניתוח.
בעיקרון מדברים על בולמיה אבל אם יש הפרעת אכילה ברמה שתיארת, זה בעייתי מאד.

לכן אני חושבת שכולם ניסו פחות או יותר להגיד את אותו דבר..
תראי נכונות.
לא מדובר על לעשות ספורט ברמה של אדם רזה או מלא אפילו.
לא מדובר על להתחיל לאכול רק בריא...
אלא לעזור קצת לאלה שרוצים להרים אותך לכיוון פיתרון - בלהרים קצת מהמשקל של עצמך.
אחרת כל צד יהיה תקוע בפינה שלו ויגיד שהצד השני לא מוכן לשתף פעולה (כמו מה שקרה בבית חולים בעצם).

גברת ע

New member
אהבתי, כלכך נכון

קל כלכך לפרש 'טון' בהודעות כתובות בפורום, כפי שנוח לנו ובהתאם לרגש שלנו באותו הרגע, קשה לנו לראות דברים בצורה אובייקטיבית כי אנחנו בתוך 'הכאב' וה'בעיה' שלנו ולוקח הרבה זמן לפעמים עד שאנחנו מבינים את זה, ואנחנו ניפול ונקום כלכך הרבה פעמים אבל רק ככה נלמד.
תודה על מה שכתבת!

למעלה