יש מצב שמשהו יצא?

soulfight

New member
יש מצב שמשהו יצא?

כי המצב של הביצים לא ניראה לי משהו (עודף לחות ניראה לי)

צור17

New member
כנס

לא ניראה לי לי ניראה שהם כבר לא פוריות ...הם לא אמרות להיות ככה...

רן333

New member
כדי שניתן יהיה לענות לך בצורה רצינית,

כדאי שתוסיף קצת פרטים, כמו: המין שבו מדובר, מועד ההטלה, והאופן שבו טופלו הביצים עד עכשיו. מה שבולט לעין במיוחד בתמונה שצרפת הוא הפיזור הבלתי-אחיד של הלחות בתוך מיכל ההדגרה שלך: צד שמאל נראה לח מדי, וצד ימין - יבש מדי. מצבים כאלה מסכנים את הביצים המודגרות, ויכולים לגרום למותן. מצבים כאלה נגרמים בד"כ על-ידי טמפרטורה לא אחידה במיכל ההדגרה. המים נוטים לעבור מהצד החם יותר לצד הקר יותר. יש סיכוי שחיממת את קופסת ההדגרה מהצד הימני שלה? (אני מתייחס לצדדים כפי שהם מופיעים בתמונה, כמובן.) אגב, בכל מקרה שבו מצב הביצים לא ברור, תמיד כדאי להמשיך ולטפל בהן תחת ההנחה שהן עדיין חיות. זאת עד שהן בוקעות, או לחלופין - עד שנהיה ברור ששום דבר כבר לא יבקע מהן.

soulfight

New member
פרטים

מין: כרכני תירס זכר שאיתי מגיל כמה חודשיים עד אחשיו משהו כמו 4 שנים. ונקבה שאיתי מאמצע החופש הגדול שנה שעברה. הטלה: הייתה ביום ראשון הביצים לא מפוזרות בצורה אחידה כי לא חשבתי שזה ממש משנה (זו הטלה הראשונה שלי) פיזור החום שווה בכל פינה בכלי 31 מעלות וגם הלחות הביצים מהתחלה היו קצת מוזרות ויום לאחר מכין קיבלו תצורה הזאת.

naja

New member
יכול להיות שהן לא פוריות.

31 מעלות זה יותר מידי גבוה לביצים של כרכן. רצוי להסתפק ב25-28 מעלות. בנוסף,לדעתי ישנה בעיה של רטיבות שגם עשויה להרוג את הביצים. חלק מהביצים עדיין נראות טוב. הייתי מעביר אותן כלי יבש יותר ומחומם פחות. בכל מקרה, אם ביצים מתחילות להתכווץ בתוך יום כשהלחות בסדר, כנראה שהן לא פוריות או שהן מתו מסיבה כלשהי.

soulfight

New member
תודה רבה

אני יורד הדרגה את הטמפ' לחות כבר הורדתי ונקווה לטוב... חג שמח.

naja

New member
אתה לא אמור להוריד לחות.

אתה אמור להפטר מהרטיבות .את הלחות רצוי להשאיר גבוהה. ואת הטמפרטורה רצוי להביא לטמפרטורה האידאלית הכי מהר שניתן ולא בהדרגה.

רן333

New member
נראה לי שלא הבנת את מה שכתבתי.

בשום מקום לא כתבתי שיש לפזר את הביצים בצורה אחידה. מה שחשוב זה פיזור אחיד של הלחות. מהתמונה ששלחת בהחלט נראה שפיזור הלחות בכלי אינו אחיד, גם אם משום מה נדמה לך שזה ככה. עצות טובות בנוגע להמשך הטיפול בביצים קיבלת כבר מ-naja. שים לב במיוחד למה שהוא כתב לך בנוגע לטמפרטורה.

למעלה