יש מצב שנתניהו שוב יסתבך?

התשובה היא אולי די מורכבת...
פייזר הכריזה על הבעה לחיסון שהצלחתו (נכון למועד ההכרזה) נמדדת ב-90%, שזה המון.. סוג של הישג על.
ממש באותו רגע, מניית החברה הרקיעה שחקים וזה לא מפתיע.
אבל העובדה שמנהל פייזר מכר 62% ממניותיו מיד עם רגע עליית ערכן, מה נהיה פה?
מחטף?
רצון להכות בברזל בעודנו חם ולהרוויח הון?
הרצת מנייה?
ומה אחרי זה? הוא ילך לרכוש שוב מניות במחיר רצפה, כאשר הציבור יבין ששגה כשרכש?
קטע שנוי במחלוקת.
ויותר משהקטע אכן שנוי, השאלה היא, האם ההצלחה של פייזר היא פייק, או שיש כאן באמת הישג?
דווקא הרעיון למהר ולהיפטר מהמניות, יכול להעיד על פייק, כי אחרת, רק סביר שהמניה עוד תמשיך ותנסוק.
אז למה להיפטר דווקא עכשיו?

Harrington

Well-known member
מנהל
מהשפעות התקשורת.
על-פניו לא הייתה סיבה מיוחדת לרוץ לרכוש חיסונים מפייזר דווקא. זאת בכל אופן אם הפרסומים לפיהם מודרנה עומדת להכריז על תוצאות דומות עם חיסון דומה, נכונים. אלא שהתקשורת צהלה שנתניהו שגה כאשר חתם מול מודרנה (טענה מגוחכת כמובן של חוכמה בדיעבד, אבל זאת רמת התקשורת שלנו) ונתניהו נלחץ והרגיש צורך 'לתקן' זאת במהירות.
אמנם לא מן הנמנע שהיה פועל מול פייזר בכל מקרה, שכן בכל זאת זאת החברה שלפחות נכון לעת הזאת, הכי מתקדמת כמובן. בהתחשב בסברה שמיד עם תחילת החיסון התחלואה והתמותה ירדו, יש הגיון בצעד. גם אם מודרנה תגיע לאותו מקום שבועות בודדים מאוחר יותר וחיים רבים יינצלו בעקבות החתימה הנוספת מול פייזר.

קשה לדעת מה דרבן את ראש הממשלה. אם זאת האפשרות הראשונה או השניה. כך או אחרת, ככל שלא תהיינה הפתעות מיוחדות, הציבור הישראלי כולו יהנה, שוב, מפועלו של ראש הממשלה.

ברור. ברור. התקשורת אשמה. הציבור אשם. אבל זה שביבי לחיץ זה טבעי. זה נכון וזה טוב. כי רק ביבי הוא האיש הנכון והטוב. ברור.

Harrington

Well-known member
מנהל
ברור. ברור. התקשורת אשמה. הציבור אשם. אבל זה שביבי לחיץ זה טבעי. זה נכון וזה טוב. כי רק ביבי הוא האיש הנכון והטוב. ברור.
לא זכור לי שכתבתי באיזשהו מקום שהתקשורת אשמה, הציבור אשם, ושאר המצאות שהכנסת לפי. אבל אם לך נוח יותר להמציא לי המצאות כדי שיהיה לך על מה לתקוף, שיבושם לך.

לא זכור לי שכתבתי באיזשהו מקום שהתקשורת אשמה, הציבור אשם, ושאר המצאות שהכנסת לפי. אבל אם לך נוח יותר להמציא לי המצאות כדי שיהיה לך על מה לתקוף, שיבושם לך.
כדאי רק שתקרא את שתי המלים הראשונות בפוסט המפואר שלך - מאחר שזיכרונך השתבש לו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כדאי רק שתקרא את שתי המלים הראשונות בפוסט המפואר שלך - מאחר שזיכרונך השתבש לו.
מכיר ויודע היטב מה כתבתי, הסירי דאגה מליבך. המילה אשמה, מה לעשות, לא מופיעה בדברי. היא גם לא תופיע. השאלה אם נתניהו עשה משהו או לא בהשפעת התקשורת, הרי לא הופכת את התקשורת לאשמה בעניין. המילה אשמה כלל לא רלוונטית כאן בשום צורה (והאמיני לי שאני יודע היטב לכתוב זאת אם אני מאשים את התקשורת במשהו).
אם תתייחסי לדברי כפי שהם נכתבו במקום להמציא להם תוספות או לעוות אותם, תימנעי מטעויות כאלה. לשיקולך כמובן.

Harrington

Well-known member
מנהל
והנה לך עוד מידע שלא אני המצאתי ולא אני כתבתי. כדאי שתקרא ותפנים.
שוין. כשתחליטי להתייחס למה שכתבתי באופן ענייני, נוכל לקיים דיון. כל ההתבזרות הזאת ל1001 דברים אחרים, סורי, לא בשבילי. ודאי לא אם זה חייב להיות מלווה בשיטת העיוותים והסילופים.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
שוין. כשתחליטי להתייחס למה שכתבתי באופן ענייני, נוכל לקיים דיון. כל ההתבזרות הזאת ל1001 דברים אחרים, סורי, לא בשבילי. ודאי לא אם זה חייב להיות מלווה בשיטת העיוותים והסילופים.
חחחחחחחחחחחחח [זהו הפסקת לקרוא....?]
תגיד יש לך איזה שהם זכויות יוצרים על הביטוי "כשתחליטי להתייחס למה שכתבתי באופן ענייני, נוכל לקיים דיון." ?
אתה מקבל תמלוגים על שימוש במשפט הזה ?

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחחחחחחחחחחח [זהו הפסקת לקרוא....?]
תגיד יש לך איזה שהם זכויות יוצרים על הביטוי "כשתחליטי להתייחס למה שכתבתי באופן ענייני, נוכל לקיים דיון." ?
אתה מקבל תמלוגים על שימוש במשפט הזה ?
לא. אתה מוזמן להשתמש בו גם כשהוא יהיה רלוונטי. אין לי שום זכויות עליו.

משתפרת1

Well-known member
עוד לפני שקראתי את ההודעה, כשרק ראיתי את הכותרת היה לי ברור שהתשובה היא כן.
לא ייצור קשר עם פייזר ולא ינסה להקדים הגעת חיסונים לישראל- הסתבך. כן יצר קשר- הסתבך, כי כבר יש הסכם עם מודרנה, ויש פיתוח ישראלי בדרך.
אבל הנה הוא הסתבך: הוא העיז לקחת לעצמו כמה דקות הפסקה וללכת לחוף הים של קיסריה, ליד ביתו כדי לשבת בנחת מול הגלים ולשאוף קצת אויר צח. אוי ואבוי, המאבטחים סביבו. כאילו שכשהוא יושב בגינת ביתו המאבטחים לא יהיו סביבו. נורא ואיום, פינו כמה עשרות מטרים של חוף מרוחק, ביום חול מחוץ לעונת הרחצה (לא שבת בצהרים בקיץ) כשיש מעט אנשים שהגיעו לסביבה. איזה רעש ברשתות החברתיות! הרי גם כשהגיע לדוכן בשוק רמלה היו כאלה שזעמו על כך שלקוחות הורחקו מהמקום לכמה דקות. אז שאלתם אם הוא יסתבך שוב? הוא הסתבך והוא ימשיך להסתבך. יש קבינט שמטיל הגבלות- הסתבך. הקבינט לא הטיל- הסתבך. לא פתחו חנויות/קניונים/ בתי-ספר- הסתבך. כן פתחו- הסתבך. או יסתבך.

משתפרת1

Well-known member
הנה זה בא. הסתבך לגמרי.
חברת מודרנה הודיעה על תוצאות הניסוי הקליני (30000 משתתפים) שערכה: החיסון שלה יעיל ב- 95%. בנוסף ההפרש בין שתי הזריקות הוא 3 שבועות ולא חודש, כך שהאדם מתחסן מהר יותר, וחוץ מזה צריך לשמור את התרכיב ב -15 מעלות (פריזר רגיל) ולא ב -70.
מאחר וההודעה יצאה כעת סביר להניח שהחיסון יהיה זמין בזמן שקרוב לזה של פייזר.
אז כעת נתניהו מסובך מעל לצווארו. למה חתם על הסכם מיותר עם חברה נוספת כשכבר יש הסכם עם מודרנה, למה להסתבך עם קירור קיצוני? למה להאריך את משך הטיפול עד להווצרות ההגנה החיסונית אצל "אזרחי ישראל"? למה ללכת על 90% יעילות ולא על 95%?
ומיד נתישכחנה הטענות הנוקבות על איך זה שישראל לא חתמה עם פייזר מלכתחילה.

משתפרת1

Well-known member
את, באמת, מאמינה ל-% האלו?
האחוזים הללו מגוחכים. הם אומרים ש X אחוזים ממשתתפי הניסוי שנדבקו לא חוסנו (90% במקרה של פייזר, 95% במקרה של מודרנה). מספר הנדבקים בין אלה שחוסנו הוא חד ספרתי, אבל קיים. הוא נמוך מכדי לערוך מבחן סטטיסטי. מה שכן אפשר לדעת אחרי ש-15000 איש חוסנו הוא אם יש תופעות לוואי מיידיות ומהן. לגבי תופעות לוואי בטווח הארוך עדין אין מידע.
אגב, כבר הערב דווח על עליה של .8.5% בשווי של מניית מודרנה, שכנראה תעלה עוד עד סיום המסחר בארה"ב. מענין אם גם מנכ"ל מודרנה מכר את מניותיו.

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
האחוזים הללו מגוחכים. הם אומרים ש X אחוזים ממשתתפי הניסוי שנדבקו לא חוסנו (90% במקרה של פייזר, 95% במקרה של מודרנה). מספר הנדבקים בין אלה שחוסנו הוא חד ספרתי, אבל קיים. הוא נמוך מכדי לערוך מבחן סטטיסטי. מה שכן אפשר לדעת אחרי ש-15000 איש חוסנו הוא אם יש תופעות לוואי מיידיות ומהן. לגבי תופעות לוואי בטווח הארוך עדין אין מידע.
אגב, כבר הערב דווח על עליה של .8.5% בשווי של מניית מודרנה, שכנראה תעלה עוד עד סיום המסחר בארה"ב. מענין אם גם מנכ"ל מודרנה מכר את מניותיו.
עלה ל-9.6% :)

משתפרת1

Well-known member
וגם לא יהיה לנו עד שנצטרך להתחסן (או לקבל את ההחלטה אם לעשות זאת אם לאו).
הנטיה שלי היא לא למהר, גם בגלל הסיבה שציינת וגם בגלל שעדיין אין לאיש מושג כמה זמן אשאר מחוסנת אחרי שאחוסן. מה שיכול לשנות את דעתי זה אם מדינות אליהן אני רוצה לנסוע יכריזו שהתיירים המגיעים חייבים להיות מחוסנים.

Harrington

Well-known member
מנהל
הנטיה שלי היא לא למהר, גם בגלל הסיבה שציינת וגם בגלל שעדיין אין לאיש מושג כמה זמן אשאר מחוסנת אחרי שאחוסן. מה שיכול לשנות את דעתי זה אם מדינות אליהן אני רוצה לנסוע יכריזו שהתיירים המגיעים חייבים להיות מחוסנים.
אני מניח שעד שהחיסונים יגיעו בפועל, יתקבל גם יותר מידע בנושאים אלה. כלומר נדע יותר כמה חיסונים צריך, לכמה זמן זה מחזיק וכו'. עד אז גם יחלפו עוד מספר חודשים מאז שהנסיינים קיבלו את החיסון, משמע נדע יותר על האפשרות לתופעות לוואי בעייתיות. אמנם עדיין מדובר יהיה יחסית בתקופה קצרה (לפחות ע"פ הלו"ז המסתמן), אבל בכל זאת.

למעלה