יש מצב שעונה 6 בעצם מיצתה את הסדרה \ ספרים?

Nirwood

New member
יש מצב שעונה 6 בעצם מיצתה את הסדרה \ ספרים?

הרי הם סגרו כל כך הרבה קצוות בפרק אחד שאני באמת לא יודע מה הם כבר יוכלו להפיק ב2 עונות (או 1 וחצי, או מה שזה לא יהיה).

הרי זה שקוף שאם ג'ון הוא מלך הצפון, בית פריי פחות או יותר מושמד, צבא לאניסטר במתכונת הנוכחית שלו לא מסוגל להגן על מעלה מלך, דאינריז נוחתת עם הצבא המפלצתי שלה בדרום, יוצרת ברית עם טיירל ודורן ומרכיבה את הצבא הכי גדול בווסטרוז ואסוס (אולי רק בתקופת אאיגון הכובש היו צבאות גדולים יותר), עם הצבא הענק הזה היא כובשת בקלות את מעלה מלך, ואז?

הרי היא לא תמשיך לצפון במטרה לכבוש את וינטרפל, זה ברור שX (האלונד ריד \ בראן) כבר ידאג ליידע את ג'ון שהוא טארגריין, וX אחר (טיריון \ ואריז \ כוהנת אדומה) תדאג ליידע את דאינריז שיש לה אחיין בחיים, שהוא בין היתר המלך החוקי של הממלכה ומלך הצפון, המפגש בין דאינריז לג'ון הוא בלתי נמנע, ומשם?

ככל הנראה איחוד כוחות, ואיחוד הממלכה כנגד המהלכים הלבנים.

בעיקרון מרטין קצת פסיכופט ויש לו נטיה להרוג גיבורים, אבל אני מניח שיהיה HAPPY END לסדרה, ככל הנראה משהו בדמות 2 הצבאות הענקיים שנפגשים איפשהו במרכז הממלכה, ודאינריז עם רוכבי הדרקונים שלה משמידה את צבא המהלכים, וג'ון הורג את מלך הלילה, האיום מוסר, ודאינריז וג'ון מתחתנים (מקובל אצל הטארגריינים).

אם זה מה שיקרה, ואם מרטין באמת ילך לכיוון הזה, אז זה יהיה מאוד מאכזב.

יש סימן שאלה בעניין בייליש וצבא הבקעה, בעיקרון ע"פ הסדרה בית ארין נדר אמונים לבית סטארק, ככה שיהיה קשה לבייליש לצאת מהמצב הזה, ואני חושב שהוא גם ישנה טקטיקה כאשר דאינריז תגיע לווסטרוז.

הוא עוד מסוגל לכרוע לה ברך ולשכנע אותה שעליה לכבוש גם את הצפון, ואז נקבל קונפליקט מעניין.

בקיצור, בעונות הבאות ככל הנראה, נחזה בבתים נופלים (באראת'יאון, לאניסטר, בולטון, פריי) ואת דאינריז כובשת בקלילות את הממלכה.

לאור העובדה שסרסי היא חולת נפש ובעלת משיכה לאש, היא כנראה תעדיף לפוצץ את מעלה מלך מאשר להיכנע לדאינריז, אם אני צריך להמר - ג'יימי ככל הנראה ימות ביחד איתה, לדעתי הדרקונים של דאירניז פשוט ישמידו את העיר מהאוויר, זה מתחבר עם החיזיון של בראן שראה צל של דרקון ענק (דרוגון?) מעל מעלה מלך, ואת החיזיון של דאינריז שהיא מהלכת בחדר הכס כאשר הוא ללא גג ושלג יורד (כעדות לכך שגג המבנה פשוט הותך ע"י להבות הדרקונים, בדיוק כמו מה שקרה להארנהול), השלג שיורד זה פשוט עדות לתקופת הזמן שזה יקרה (כשהחורף יגיע), וכיגוע, החורף כבר הגיע, מה שאומר שכיבוש מעלה מלך הוא קרוב מאוד.

אם המפיקים צריכים בכוח לדחוף עוד עונה וחצי, אז הם ככל הנראה יקדישו את פרקים 9\10 בעונה הבאה לשריפת מעלה מלך, ואת החצי עונה שנותרה למלחמה נגד המהלכים.

לאאיגון הכובש לא היה צבא גדול

וסדר הכוחות של צבאות ווסטרוז באותם ימים היה כמחצית מסדר הכוחות של תקופת מלחמת חמשת המלכים.

Nirwood

New member
אז זה אומר שמדובר בצבא הגדול ביותר בתולדות העולם?

טוב, זה הגיוני (מהלכים לבנים וכ'ו).

מעניין אם אסוס תקח חלק פעיל במלחמה נגד מלך הלילה.

יש מצב

בכל מקרה, הבנתי שהתכנון הוא לעשות עונה 7 ועונה 8 בנות 7 פרקים כל אחת, לא עונות מלאות בנות 10 פרקים.

אולי זה יעזור, והכתיבה של כל פרק תהיה קפדנית יותר ע"י אנשי מקצוע מוצלחים יותר.

(על מי אני עובד, פשוט יהיה CGI מוצלח יותר של מלך הלילה)

בכל מקרה אני חושב שלא יהיה סתם קרב אפי, אלא שנבין כמה דברים בסיסיים, כמו למה האחרים פלשו שוב רק עכשיו, ומה הקטע של חילופי העונות המוזרים בווסטרוז. אני מצפה מכותב ברמה של מרטין להפוך גם את האחרים למורכבים קצת יותר במניעים שלהם מ"ילדי היער תכנתו אותנו להשמיד את בני האדם" וזהו.

כמה זמן לוקח לספינות להגיע ממירין לווסטרוז וגם - ...

אנו אמנם יודעים איזה צבא מרשים יצא ממירין בספינות אבל אנו לא יודעים איזה צבא יצליח להגיע מספיק סופה רצינית ומרטין מביא את דאניריז לחוף עם פליטים מבולבלים ...

גם מה יעשה הקארקאן מאיי הברזל מה שמו ? שמכין "אלף ספינות" עם התוכנית להתחתן עם דאניריז כשיגלה שהיא לא סופרת אותו ? אולי הוא למשל יכרות ברית עם סרסיי ?

מה דעתך על זה?

https://www.youtube.com/watch?v=shaow1JVTS4

https://www.youtube.com/watch?v=BvnYUUS4gbs

לדעתי דני לא הולכת להיות עם ג'ון שלג.
אולי הוא ישלוט בשבילה בצפון , אין לה בעיה להכיר בג'ריג'וי כמלכי הברזל כל עוד הם מקבלים את עיקרון מלכותם הטריטוריאלית המוגבלת והעובדה כי הם נאמנים לה (שזה תכל'ס או מדינת חסות או סוג של או"ם נאמנויות)

לדעתי ג'יימי וסרסי כבר לא

כבר קודם הוא לא אהב אותה, ברור שהנאום שהוא נשא בפני אדמור היה שקר למטרות שכנוע וראינו איך הוא הסתכל על בריאן כשעזבה, אבל אחרי מה שהיא עשתה עם מארגרי וטומן להערכתי הוא מתעב אותה.
&nbsp
מה זה אומר בדיוק? יכול להיות שהוא יחזור לצוק קאסטרלי ויתפוס את השליטה על בית לאניסטר, אולי הוא יעזוב הכל וייסע לצפון בעקבות בריאן.

Rodrik Harlaw

Well-known member
המממ...

יכול להיות שזה בכלל מבט של הערכה לבריאן, אבל גם אם זה מבט מאוהב, זה לא מונע ממנו לאהוב גם את סרסיי. היו הרבה ראיות בפרקים האחרונים לכך שהוא עדיין אהב אותה.
הראיה היחידה שיכולה להיות לכך שהוא הפסיק לאהוב את סרסיי עוד לפני חזרתו בסוף הפרק, היא שהוא מבקר בתאומים במקום למהר לחזור ישירות למעלה מלך, אבל זה נובע מכתיבה רשלנית של D&D שרצו את ג'יימי בתאומים כדי להסתיר את זה שקורה משהו נוסף מתחת לפני השטח ו/או כדי שיהיה לוולדר דמות מוכרת לתקשר איתה לפני סופו כדי שהנקמה תהיה יותר מספקת.

CallMeCavanaugh

New member
מרטין אמר שלא יהיה "Happy Ending"

הוא אמר שהסוף יהיה מריר-מתוק, לא שמח ומאושר.
&nbsp
הצבא העצום של דאני בבירור לא נועד, סיפורית, לכבוש את ווסטרוס המפורקת ומרוששת אחרי מלחמת חמשת המלכים. גם אם כל הכוחות שלא נאמנים לא בווסטרוס יתאחדו נגדה אין להם סיכוי לנצח. למרוח עכשיו את כיבוש ווסטרוס עונה שלמה יהיה ביזבוז זמן.
&nbsp
אני מאמין שהמלחמה נגד ההלכים הלבנים היא לא הסוף. היא לא במוקד הסיפור ולהפוך אותה למוקד ברגע האחרון זה טיפשי. אני חושב שהמלחמה נגדם תגבה מחיר עצום מהצבא של דאני ולכן אחרי שהם ינוצחו השאלה מי ישלוט בשאריות תהיה פתוחה יחסית וזה יהיה החלק האחרון בסיפור. באמת שאין לי שום ניחוש מי יצא מנצח מהמאבק האחרון הזה. אני מקווה שבייליש בשביל הלולזים.

Uri04

New member
בסדרה אני לא אתפלא אם יהיה לזה "הפי אנד"

מאחר וד+ד כל כך עסוקים עכשיו בלרצות את הצופה הממוצע. (fan servicing)

היו לי גם תהיות לגבי דאינריז. מאחר והסיפור שלה בעיקרון נגמר בשנייה שהיא מסיימת לכבוש את ווסטרוז. אחרי זה, לא יישאר לה יותר מה לעשות כי כבר הבנו שהיא לא מסוגלת למשול/למלוך לאורך זמן וזה גם לא מעניין אותה. היא רק רוצה להגיע, להטביע את חותמה, לשנות סדרי עולם ולהמשיך הלאה. וזה בדיוק מה שנראה לי שיקרה - דאינריז תשנה את הסדר העולמי. אין לי מושג איך ומה, אבל אחריה הדברים כבר לא ייראו אותו הדבר. ואז היא תוכל למות לה בשקט...

Berethor

New member
אבל יש לה את הגמד שימשול במקומה, והוא דווקא מצליח בכך לא רע

רוברט היה מושל אפילו יותר גרוע מדאינריז, אבל היה לו את אדארד סטארק, ולפני זה את ג'ון ארין.

למעלה