יש מקום גם בשבילי?? חדשה כאן...
שלום,
היום לפני שבועיים ילדתי תאומות (לא זהות) עכוזיות בניתוח קיסרי מתוכנן (37+1)
הבכורה נולדה 2.300 והקטנה 1.800
הבכורה השתחררה איתי שבוע אחרי הלידה והקטנה נשארה לעוד כמה ימים עד שתעלה ל 2קג.
מיום רביעי האחרון כולנו כבר בבית
אחרי הלידה קיבלתי כל מיני עצות מבלבלות ומוטעות מצוות המחלקה בקשר להנקה
ויצא שהנושא לא כ״כ טופל... (״חכי כי בקיסרי מתוכנן לחלב לוקח יותר זמן לצאת... ״ משהו בסגנון)
הקטנה מתעייפת נורא מהר אז הרופאים הורו לי לא לעייף אותה ולנסות לשאוב לה
והגדולה דווקא בעניין אבל בתינוקיה כבר התרגלה לארוחות של 60 cc סימילאק ומתעצבנת אחרי רבע שעה של יניקה...
יועצת ההנקה שפגשתי במחלקה (לצערי רק ביום האחרון) ייעצה לי להתמקד בשאיבות כדי להמריץ את זרם החלב ולהפסיק בינתיים לנסות להניק כי הן מבזבזות את כוחן על יניקה כשעדיין אין מספיק חלב.
ניסיתי לדבוק בעצתה ולשאוב בכל 3 שעות ובאמת כבר יוצא חלב ולא רק הטיפות של הנוזל ההתחלתי אבל עדיין זה לא מספיק. אני מצליחה לשאוב רק כ 10cc בשאיבה של חצי שעה. אני משתמשת במשאבת ספקטרה חשמלית דו צדדית.
אני לא מתייאשת ומתחילה כל ארוחה של הבנות ביניקה כדי להרגיל אותן ורק אז נותנת להן סימילאק (שתיהן ניזונות מסימילאק פגים בהוראת הרופא) אבל תוהה אם אי פעם אצליח לספק להן כמויות כמו שהן אוכלות סימילאק.
הגדולה אוכלת בכל ארוחה כ 90 cc והקטנה כ 60 cc
וכמובן השאלה הנצחית- גם כשהן יונקות אני לא בטוחה כמה מזה הן באמת אוכלות או רק מתפנקות על הציצי...
לא מרגישה את החלב יוצא אבל במשאבה רואה בוודאות שיוצא וגם אין לי גודש או משהו כזה...
אשמח לעזרה או עצות.
האם כדאי לדעתכם להזמין יועצת הנקה הביתה? ואם כן אפשר המלצות? (אני גרה בפתח תקוה)
תודה מראש וסליחה על המגילה...
מפחדת לפספס חלון זמן...
שלום,
היום לפני שבועיים ילדתי תאומות (לא זהות) עכוזיות בניתוח קיסרי מתוכנן (37+1)
הבכורה נולדה 2.300 והקטנה 1.800
הבכורה השתחררה איתי שבוע אחרי הלידה והקטנה נשארה לעוד כמה ימים עד שתעלה ל 2קג.
מיום רביעי האחרון כולנו כבר בבית
אחרי הלידה קיבלתי כל מיני עצות מבלבלות ומוטעות מצוות המחלקה בקשר להנקה
ויצא שהנושא לא כ״כ טופל... (״חכי כי בקיסרי מתוכנן לחלב לוקח יותר זמן לצאת... ״ משהו בסגנון)
הקטנה מתעייפת נורא מהר אז הרופאים הורו לי לא לעייף אותה ולנסות לשאוב לה
והגדולה דווקא בעניין אבל בתינוקיה כבר התרגלה לארוחות של 60 cc סימילאק ומתעצבנת אחרי רבע שעה של יניקה...
יועצת ההנקה שפגשתי במחלקה (לצערי רק ביום האחרון) ייעצה לי להתמקד בשאיבות כדי להמריץ את זרם החלב ולהפסיק בינתיים לנסות להניק כי הן מבזבזות את כוחן על יניקה כשעדיין אין מספיק חלב.
ניסיתי לדבוק בעצתה ולשאוב בכל 3 שעות ובאמת כבר יוצא חלב ולא רק הטיפות של הנוזל ההתחלתי אבל עדיין זה לא מספיק. אני מצליחה לשאוב רק כ 10cc בשאיבה של חצי שעה. אני משתמשת במשאבת ספקטרה חשמלית דו צדדית.
אני לא מתייאשת ומתחילה כל ארוחה של הבנות ביניקה כדי להרגיל אותן ורק אז נותנת להן סימילאק (שתיהן ניזונות מסימילאק פגים בהוראת הרופא) אבל תוהה אם אי פעם אצליח לספק להן כמויות כמו שהן אוכלות סימילאק.
הגדולה אוכלת בכל ארוחה כ 90 cc והקטנה כ 60 cc
וכמובן השאלה הנצחית- גם כשהן יונקות אני לא בטוחה כמה מזה הן באמת אוכלות או רק מתפנקות על הציצי...
לא מרגישה את החלב יוצא אבל במשאבה רואה בוודאות שיוצא וגם אין לי גודש או משהו כזה...
אשמח לעזרה או עצות.
האם כדאי לדעתכם להזמין יועצת הנקה הביתה? ואם כן אפשר המלצות? (אני גרה בפתח תקוה)
תודה מראש וסליחה על המגילה...
מפחדת לפספס חלון זמן...