יש מקום גם בשבילי?? חדשה כאן...

חדשה85

New member
יש מקום גם בשבילי?? חדשה כאן...

שלום,
היום לפני שבועיים ילדתי תאומות (לא זהות) עכוזיות בניתוח קיסרי מתוכנן (37+1)
הבכורה נולדה 2.300 והקטנה 1.800
הבכורה השתחררה איתי שבוע אחרי הלידה והקטנה נשארה לעוד כמה ימים עד שתעלה ל 2קג.
מיום רביעי האחרון כולנו כבר בבית

אחרי הלידה קיבלתי כל מיני עצות מבלבלות ומוטעות מצוות המחלקה בקשר להנקה
ויצא שהנושא לא כ״כ טופל... (״חכי כי בקיסרי מתוכנן לחלב לוקח יותר זמן לצאת... ״ משהו בסגנון)
הקטנה מתעייפת נורא מהר אז הרופאים הורו לי לא לעייף אותה ולנסות לשאוב לה
והגדולה דווקא בעניין אבל בתינוקיה כבר התרגלה לארוחות של 60 cc סימילאק ומתעצבנת אחרי רבע שעה של יניקה...
יועצת ההנקה שפגשתי במחלקה (לצערי רק ביום האחרון) ייעצה לי להתמקד בשאיבות כדי להמריץ את זרם החלב ולהפסיק בינתיים לנסות להניק כי הן מבזבזות את כוחן על יניקה כשעדיין אין מספיק חלב.
ניסיתי לדבוק בעצתה ולשאוב בכל 3 שעות ובאמת כבר יוצא חלב ולא רק הטיפות של הנוזל ההתחלתי אבל עדיין זה לא מספיק. אני מצליחה לשאוב רק כ 10cc בשאיבה של חצי שעה. אני משתמשת במשאבת ספקטרה חשמלית דו צדדית.

אני לא מתייאשת ומתחילה כל ארוחה של הבנות ביניקה כדי להרגיל אותן ורק אז נותנת להן סימילאק (שתיהן ניזונות מסימילאק פגים בהוראת הרופא) אבל תוהה אם אי פעם אצליח לספק להן כמויות כמו שהן אוכלות סימילאק.
הגדולה אוכלת בכל ארוחה כ 90 cc והקטנה כ 60 cc

וכמובן השאלה הנצחית- גם כשהן יונקות אני לא בטוחה כמה מזה הן באמת אוכלות או רק מתפנקות על הציצי...
לא מרגישה את החלב יוצא אבל במשאבה רואה בוודאות שיוצא וגם אין לי גודש או משהו כזה...

אשמח לעזרה או עצות.
האם כדאי לדעתכם להזמין יועצת הנקה הביתה? ואם כן אפשר המלצות? (אני גרה בפתח תקוה)
תודה מראש וסליחה על המגילה...
מפחדת לפספס חלון זמן...

מטית

New member
זה מצויין שאת שואלת

תשאלי כמה שיותר בלי להסס ובלי להתבייש!

קודם כל כדאי לסיים דווקא את הארוחה על השד, לתת להם את חווית השובע וההרדמות על השד. לא תמיד מצליח אבל אם כן זה עדיף.
שנית, מה אכפת לך אם הן מתפנקות או יונקות? העיקר שיהיו על השד כמה שיותר ויגרו אותו לעבודה

האמת שיש עוד המון מה להגיד וקצת קשה לכתוב הכל... בגדול להניק להיק להניק להניק כמה שיותר, את יכולה גם לקחת חילבה בהתחלה להגביר תפוקת חלב (3 כמוסות 3 פעמים ביום) ולהשתדל לאט אט להוריד את הבקבוקים לגמרי
אם יש לך זמן לשאוב זה מעולה.
אל תשכחי שתינוק יחיד צריך בזמן הזה 8-12 הנקות ביממה, ושני תינוקות צריכים פשוט לגור על הציצי בהתחלה

ובעיני תמיד כדאי להזמין יועצת הביתה

התחלת הנקה ושאיבות

הי חדשה

מזל טוב, ברוכה הבאה אלינו למשפוחה.

קודם כל - כל הכבוד שאת מנסה ולא מתייאשת!!
זה מאתגר ולא פשוט אבל אפשרי בהחלט!!

מילה לגבי הכמויות.. כמה ארוחות הגדולה אוכלת ביממה ? 90 סיסי בארוחה - זה המון המון המון לתינוקת קטנה שרק נולדה.. עוד לפני שאני יודעת כמה היא שוקלת כעת וכמה ארוחות ביממה היא אוכלת..

תינוק ששוקל 3 קילו - אמור לאכול ביממה 450 סיסי. (הנוסחה היא 150 סיסי לקילו ליממה ואת זה מכפילים במשקל ). אם אני מחלקת את זה לשמונה ארוחות ביממה - זה סביב 50-60 סיסי בארוחה.
נשמע לי שהוא אוכלת הרבה מאוד וזה לאו דווקא חיובי. זה מעמיס מאוד על הקיבה שלה ומגדיל אותה מהר מאוד וזה לא משהו חיובי תמיד.
אני יודעת שבעיקר כשמדובר בפגים קטנים שנולדים סביב שני קילו, היצר הפולני שבכולנו מאוד שמח כשהם עולים במשקל מהר, אבל זה לא מה שטוב עבורם. הקיבה היא איבר אלסטי מאוד וכשהי נמתחת מאוד מהר היא גדלה ודורשת כמויות גדולות והולכות וזה יכול ליצור בעיות בגילאים גדולים יותר.
לא רוצה להלחיץ, ממש לא, רק שתדעי. וכמובן שלא מדברת על להרעיב תינוק. ברור שלא.
יש דרכים ללמד אותם לאכול מבקבוק יותר לאט, עם הרבה הפסקות, פטמה בזרימה הכי איטית שאפשר וזוית בקבוק אופקית.

מילה לגבי המשאבה - נשמע לי שכדאי שתעברי למשאבה יותר חזקה. תבדקי באיזה סניף של יד שרה יש משאבת לקטינה של חברת מדלה פנויה להשכרה. את צריכה מכתב מיועצת הנקה מוסמכת או מבית החולים שיש לך תאומים כדי לקבל את המשאבה מהם. יש עוד מקומות שמשכירים לקטינה .
(דיאדה
בייבי רותם 052-6500017/8
ג'סיקה בלוויץ' - יועצת הנקה מוסמכת IBCLC מירושלים שמשכירה ומבצעת משלוחים לכל הארץ - 029799999
גמ"ח משאבות במודיעין - אביטל - 050-7293199
)

חושבת שכדאי שתיפגשי עם יועצת מוסמכת כמה שיותר מהר.
היא יכולה בהחלט לעזור.
אני עובדת גם באיזור שלך, את מוזמנת ליצור קשר ואשמח לעזור 052-6367909

בהצלחה

למעלה