יש מקום לדאגה?

סאביבית

New member
יש מקום לדאגה? ../images/Emo12.gif

ככה קוראים לשיר ששרה שרה בדישי ושדומה בצורה מחשידה
לשיר 'מקום לדאגה'. מתוך החוברת המצורפת: "רבים חושבים שהשיר מקום לדאגה הוא שירם של ריקי גל ומתי כספי משנות ה-80 אך לא כך - שמו המקורי 'יש מקום לדאגה' והמבצעת המקורית היא שרה בדישי עם מתי כספי ברקע(!), השיר יצא לרדיו בתקליטון דמו בשנת 1975,....,מפתיע ששיר זה לא נכלל מעולם מעל גבי תקליט שלם."
ידעתם את זה?

האגס 1

New member
ידוע ידענו

אבל זה משום שיש לנו (=לי...) את אותו אלבום שממנו ציטטת...
אבל אם זה ככה, זאת אומרת שרק הביצוע השלישי של השיר - הפך אותו לקלאסיקה.

caspit

New member
מעניין מאוד להקשיב לגרסא הזאת, וכך

להכיר את ההתפתחות של השיר. אין ספק ששתי הגרסאות המאוחרות יותר נשמעות הרבה יותר טוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
ידעתי שהיא המבצעת המקורית של השיר

אבל מעולם לא הזדמן לי להאזין לביצוע שלה.

סאביבית

New member
יש שוני גם במילים

גירסת בדישי: בקצה השמיים ובסוף המדבר יש מקום לבן מלא פרחי בר מקום קטן עזוב ומשוגע מקום רחוק מקום לדאגה אומרים שם מה שיקרה וזוכרים את כל מה שקרה אלוהים שם יושב ורואה וחושב על כל מה שברא אסור לקטוף את פרחי הבר אסור לקטוף את פרחי הבר ודואג ודואג נורא הגירסא המוכרת: בקצה השמיים ובסוף המדבר יש מקום רחוק מלא פרחי בר מקום קטן עלוב ומשוגע מקום רחוק מקום לדאגה אומרים שם מה שיקרה וחושבים על כל מה שקרה אלוהים שם יושב ורואה וחושב על כל מה שברא אסור לקטוף את פרחי הבר אסור לקטוף את פרחי הבר ודואג ודואג נורא

caspit

New member
ולכן

היה מי שחשד שמדובר בעצם בשיר על סמים...

navto

New member
"יש מקום לדאגה"

המקור הוא מתוך ספר שירים של יהונתן גפן, שנקרא "מקום לדאגה". השיר הראשון בספר הוא השיר הזה, שנקרא במקור "יש מקום לדאגה"; והשיר האחרון בספר נקרא "אין מקום לדאגה". היה לי פעם את הספר הזה, עכשיו אני לא מוצא אותו...

למעלה