יש מקום לחד הורית לא מבחירה??

יש מקום לחד הורית לא מבחירה??

סתם עוד אחת שהתגרשה ולא מוצאת את עצמה בפורום גרושים/גרושות??

Yarik N

New member
כן בוודאי, השם מסתבר הוא רק כלי

שיווקי. ברוכה הבאה. אני למשל רחוק מאוד מלהיות חד הורית

אז אפשר להתחיל לשפוך אני מבינה....

אני מאבדת את עצמי לדעת... אני עובדת משרה מלאה זה בא על חשבון הקטנה שלי היא זקוקה לי ובזמן הקצר שאני איתה אני לא מספיקה לעשות כלום.. חשבתי לעבור לחצי משרה ולהסתמך על הבטחת הכנסה כשניסיתי לברר עם ביטוח לאומי מה הזכויות שלי התבלבלתי יותר... אין לי בעיה שההכנסה שלי תקטן יש לי תמיכה מלאה של הוריי אבל אני רוצה לדעת כמה שעות או כמה משכורת אני אמורה להרוויח כדי לקבל את הבטחת ההכנסה אם מישהי/ו מכיר את הבירוקרטיה שם אשמח לעיצה.... חוץ מזה אני מאושרת יש לי את הילדה המדהימה ביותר בעולם (נשבעת)

TWEETY =^.^=

New member
פשושית ../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

אומנם אנחנו חד הוריות מבחירה, אבל בכייף מקבלים כל אחד, ופה אני חולקת על yarik שטוען שזה קטע שיווקי בלבד.כי הדלת אומנם פתוחה אצלנו, ותמיד יש קפה ועוגה על השולחן וחיבוק לוואל קאם, עדין המקצועיות והנסיון שלנו, באים ממקום אחר. אגב,,,,אני חולההה על הכינוי שלך, יש לי חברה טובה שמשתמשת בכינוי הזה - לא פה בפורום על תדאגי. ולגבי שאלותיך,,,זה קצת שונה בין אחד לשני, וזה תלוי אם את מקבלת מזונות או לא, וכמה ילדים יש לך ואם יש לך רכב ועוד מלאטלפים דברים שרק מסבכים לנו את החיים. הכי טוב זה לברר בביטוח לאומי, את יכולה גם לנסות לשלוח להם איימל דרך האתר שלהם - לחצי פה יש לי נסיון מאוד טוב עם קבלת תשובות מהירות דרך האיימל מגופים ממשלתים - את ביטוח הלאומי לא ניסיתי. אני יכולה לספר לך על עצמי, אין לי רכב ואין לי ילדים ואני מקבלת הבטחת הכנסה בגובה של 1300 ש.ח. בערך. אני יכולה לעבוד חילקי, ואז ביטוח לאומי ישלים לי ל-1900 ש.ח. אבל לא יותר. ואם אני יעבוד 3 ימים בשבוע לא אצטרך ללכת לחתום. אז זה סתם כדי להראות לך פחות או יותר מה התנאים, כאשר הסכומים משתנים בהתאם לסטטוס. בבייייי ואני מקווה שתהני לך איתנו

תודה, הניק הזה שאול ממקום אחר

יכול להיות שחברה שלך היא גם שלי..... לקחתי אותו ממישהי שאני מכירה שאלתי אותו במטרה לפעם אחת ונתקעתי איתו...

תעודת מסכן ../images/Emo13.gif

היי פשושית, הזכות הגבוהה ביותר לקצבת מסכנות ניתנת לחד הוריות. הסכום יושב היום על כ- 2700 ש"ח כחד הורית את יכולה לשבת בבית רגל על רגל עד שהילד הצעיר ביוצתר שלך מגיע לגיל 7 אם יש לך הכנסה מכל סוג, זה מקטין את הקצבה ששמה משתנה מ-´הבטחת הכנסה´ ל-´השלמת הכנסה´ אבל... אם יש לך הכנסה של נאמר: 1000 ש"ח, תקבלי את מלוא הסכום. את יכולה למצוא עצמך עם הכנסה כוללת של 4000-5000 ש"ח + המון הנחות (79% ארנונה, פטור מאגרה, ועוד) אם לא חל שינוי בינתיים (אמור היה) אסור לך להשתמש ברכב, שלך או של מישהו אחר (אם זה כבר השתנה, מותר רכב בן מעל 5 שנים ובנפח מנוע עד 1300 סמ"ק) מקווה שזה נותן לך קצה חוט לבדיקה אם בכלל יש טעם לדבר איתם בכל מקרה, עצה קטנה: לפני שאת הולכת לביטוח לאומי, הורידי את האגו שלך, ואפסני אותו במדף גבוה בארון, ממש ליד תחושת הכבוד העצמי
וכדי שלא תחשבי שאני סתם צינית, הייתי שם

הם אמרו שהקיצבה שלי היא 5.800

אז אחרי ההורדה של המזונות בהנחה שאני לא עובדת הם ישלימו לי הכל? אז כדאי להפסיק לעבוד או שפשוט למצוא עבודה של כמה שעות ביום?? מה משתלם יותר מנסיונך??? אגב, תודה על ההתיחסות

betya

New member
נאוה פרנס

לא ממש הבנתי - אם יש לנו הכנסה אז הקיצבה מופחטת, ומשתנה שמה להשלמת הכנסה. - את זה ידעתי. אבל ההמשך בלבל אותי..."אם את מקבלת 1000 ש"ח... "- לא הבנתי. האם תוכלי להסביר לאיטיים כמוני? 2) האם להנחה בארנונה יש קשר להאם יש דירה הרשומה על שמך, או באם קיבלת משכנתה? 3) שאלה אחרונה שלא קשורה לנושא זה: האם יש טיפול ניטורופטי להפסקת עישון? דיברתי עם ניטורופט באיזור מגוריי שטוען ל- 96% הצלחה, מה את אומרת? תודה על אורך הרוח

TWEETY =^.^=

New member
אני לא נאווה, אבל יש לי תשובה חלקית

ההנחות שמסביב, הן ללא קשר לביטוח לאומי, והן מצטרפות. לגבי דירה, עד כמה שאני יודעת, לא לוקחים אותה בחשבון מאחר והיא מהווה קורת גג - אני לא סגורה על זה. לגהי הפסקת עישון, עניתי לך לפני תשובה ארוכהההההההההה אבל היא נמחקה לי. אז אנסה לשחזר את חלקה. כאחת שעישנה 20 שנה, 2 קופסאות ויותר, אני יכולה לומר לך שניסיתי מלאןןןןןןןןןןןןןןןן דברים, וזרקתי המון כסף, ואף פעם לא רציתי להאמין לאלו שאמרו לי, "הכל ענין של רצון". תמיד אמרתי שזה קשה ואני צריכה עזרה
נכון להיום אני לא מעשנת כבר קרוב לחודש וחצי - טיפסתי המון על הקירות לעסתי את הסיגריה מפלסטיק (ההיא המגעילה שמוכרים בבית מרקחת), הפכתי לעצבנית, התנחלתי במקרר, ועשיתי התעמלות ללסת שלי 24 שעות ביממה. אבל זה נהיה פחות קשה מיום ליום, ונכון להיום בנתיים, גם בשורות קשות לא שברו אותי. אז יקירתי לא להפחית, לא להחליט על שעה מסויימת או יום מסויים, פשוט לקחת את הקופסה ולזרוק. ורק לאחר שעשית את מלוא המלאכה לבד, את יכולה ללכת לאן שהוא לטיפול חיזוק - אבל לא לפני, זה חסר טעם מנסיון, ומנסיון של עוד כמה וכמה אנשושים שאני מכירה. ב ה צ ל ח ה
של

לפושפושית ולבתיה, סליחה על העיכוב

דירה אם את בעלת דירה ושוכרת אחרת, שכר הדירה נחשב להכנסה רק בסכום בו הוא גדול משכר הדירה שאת משלמת. בהסבר לאיטיים: אם את מקבלת 1000$ ומשלמת רק 500$ יש לך 500$ הכנסה. אם זה להפך, ממש לא מעניין אותם
גם גובה המשכנתא שלך לא מעניין אותם, גם אם הוא כפול מהקיצבה כשאת מקבלת קיצבה של הבטחת או השצלמת הכנסה. תקבלי הנחה רק על דירה אחת, זו שאת גרה בה. אם את משלמת על יותר מדירה אחת, תבחרי על איזו את רוצה את ההנחה. במדינת ישראל לא ניתן לקבל הנחה על יותר מדירה אחת. פושפושית, יש מצבים שבהם כדאי לשבת בבית, להנות מהחיים ולקבל קיצבה להזכירך, זו תעודת מסכן - אסור להשתמש ברכב (אם כי מונית צמודה זה בסדר
), צריך לשים לב לכל מיני דברים, ולא לעבוד. זו קיצבה נמוכה שלדעתי, בלתי אפשרי לחיות רק עליה אבל... זה מאפשר לך ללמוד (אם יש לך קצת כסף, או מישהו שישלם) זה מאפשר לך לבלות עם ילדייך עד הגיעם לגיל 7, אם את גרושה ויש לך מזונות, את "על הסוס" כי נקודת הפתיחה שלך גבוהה יותר, בלי עבודה יש שעובדות שחור במשק בית או בטיפול בילד, אבל זו עבירה פלילית ויש הרבה שטינקריות שידפקו אותך בלי חשבון לגבי עישון, פתחתי נושא חדש כי זה יותר ממשפט או שניים נאוה

למעלה