יש מקום לעוד אחד?

יניבקיס

New member
יש מקום לעוד אחד?

שלום לכם , yanivakis , חדש כאן .יש מקום לעוד חבר? לצערי הבשלתי לקלוט ולהעריך מוסיקה קלאסית רק בגיל מאוחר יחסית . כעת, אני בצעדיי הראשונים , לומד, טועם , מריח ונהנה , כל כך נהנה מהתהליך. עברתי על שרשורים קודמים וראיתי שאתם מכוונים ירוקים שכמותי לפתח ולחדד את האוזן . אז מה אני אוהב? מוצרט :כמעט הכול , החל מ"חליל הקסם " ועד הרקויאם. באך : שוב , כמעט הכול . שופן . ואשמח לקבל "מורה נבוכים " לאן מכאן ? המלצות לביצועים טובים לרקויאם של מוצרט ול"חליל הקסם " ב- יש חנויות שמתמחות במוסיקה קלאסית ובD.V.D של אופרות? כי לפי סריקה של החנות ליד ביתי וברשת אני אצטרך להזמין הכול מאמזון . תודה רבה לכם והמשך האזנה נעימה .

byrdparis

New member
לבקשתך ..

ה אתר ב ה הידיעה למוסיקה קלאסית . http://www.mdt.co.uk/MDTSite/pages/home/default.asp קנה בכיף .

Petrus

New member
אין צורך להזמין מחו"ל

בדיסק סנטר בדיזנגוף סנטר ובסניפי צליל בהיכל התרבות, בקניון רמת אביב ובכפר סבא תוכל למצוא מבחר עשיר של דיסקים ו-DVDים קלאסיים (גם של אופרות). לגבי המלצה לביצוע לרקוויאם של מוצרט, אמליץ על הביצוע של פיליפ הרווכה בהרמוניה מונדי, המקהלה והתזמורת מדהימים, הסולנים נפלאים ואיכות ההקלטה מצויינת. לפני שנה יצא הביצוע במהדורה מיוחדת ובמחיר מוזל לרגל יום השנה ה-250 להולדתו למוצרט, אם תזדרז אולי תוכל למצוא עוד עותק. הנגינה דרך אגב היא בכלי התקופה, מה שמעניק חווייה עוד יותר מיוחדת. ובאופן כללי לאן להתקדם -- את יצירות המופת הדתיות של באך אתה מכיר? המתיאוס- והיוהנס-פסיון? המיסה בסי מינור? ובמוצרט -- נסה את ארבע הסימפוניות האחרונות (38-41), הקונצ'רטים לפסנתר (למשל 20, 21, 23, 24 הם תופסים במיוחד), שש הרביעית המוקדשות להיידן והמיסה בדו מינור ("הגדולה").

L m a o

New member
../images/Emo13.gif

שופן- היצירות הלא מוכרות שלא הן הכי גאוניות לטעמי. מוצארט- כבר עדיף לקנות את המארז הזול מאוד הזה, הביצועים בו מצויינים והמחיר מצחיק- http://www.discclub.co.il/product.asp?Product_id=5819&Cat_id=144 רקוויאם- ניתן להשיג בסטימצקי במחיר לא יקר(30-40) ביצוע של ג'וליני, מהסדרה המוזלת של EMI עם מקהלת ותזמורת פילהרמוניה.

קודם כל, ברוך הבא

בקשר למוצרט, ההצהרה שלך קצת בעייתית. העניין הוא שבין חליל הקסם ועד הרקויאום יש רק 4 יצירות. מדובר בשתי יצירות שנכתבו בחודשים האחרונים של חייו. כך שאתה בהחלט לא יכול לקרוא לזה "כמעט הכל". יש שני ביצועים של חליל הקסם שאני מעדיף על כל האחרים. האחד בCD עם גאורג שולטי משנת 1991 בחברת DECCA, והשני ב DVD עם ריקרדו מוטי מ2006 גם הוא בחברת DECCA. הרקויאום יותר בעייתי. קיים מספר אינסופי של הקלטות. אני כמעט בטוח שאתה מודע לעובדה שמוצרט לא הספיק לסיים את הרקויאום. ההשלמה הכי פופולרית היא של תלמידו זוסמאייר שהיא גם הגרסא הכי מוקלטת. קיימות עוד השלמות שבהמשך אולי תרצה להחשף גם אליהם, אבל בתור התחלה אני מציע לך ללכת על זוסמאייר. הביצוע האהוב עליי (נכון להיום) הוא של פיליפ הרחווה בחברת הרמוניה מונדי.

יניבקיס

New member
ברוכים הנמצאים, תודה רבה על ההמלצות.../images/Emo13.gif

איפה אני יכול למצוא את ביצוע הרקוויאם של פיליפ הרחווה? ושוב המון המון תודה!!!

L m a o

New member
כמה שאלות

קונסטנצה אשתו בקשה להשלים את היצירה, נכון? ואני חושב שזוסמאייר כתב את זה עם יוזף אייבלר. ועוד משהו- האם בנו של מוצארט קרוי פרנץ קסייבר על שם פרנץ קסייבר זוסמאייר, או שזה מקרי?

Petrus

New member
וכמה תשובות

מוצרט מת בטרם הספיק להשלים את היצירה, וקונסטנצה, שרצתה לממש את ההזמנה של היצירה ולהרוויח עוד כמה גרושים, ניסתה לארגן שמישהו ישלים את היצירה. היצירה עברה אצל יוזף אייבלר שהשלים את הלקרימוזה (מוצרט השאיר רק 8 תיבות ראשונות), ואחרי שהיצירה עברה עוד כמה ידיים (אם אני זוכר נכון), היא הגיעה לפראנץ קסאפר זיסמאייר, שהשלים את התזמור בפרקים שבהם הוא היה חסר, כתב את הסנקטוס והבנדיקטוס, ומיחזר את הפוגה מהפרק הראשון שתהיה גם פרק אחרון. כמובן שעד היום יש מחלוקות לגבי מי כתב בדיוק מה, אבל זה בגדול סדר הדברים. לגבי בנו של מוצרט שנקרא גם הוא פראנץ קסאפר -- השם פראנץ קסאפר הוא שם פופולרי, בייחוד בדרום גרמניה, ואין לקסאפר מוצרט קשר לקסאפר זיסמאייר. יתרה מכך, בכתבים שונים אפשר לראות שמוצרט לא ממש התלהב מזיסמאייר וכנראה שזה לא היה בדיוק מתלמידיו הגדולים, אז אין שום סיבה שמוצרט יקרא לבנו על שם זיסמאייר. ------ שתי הערת אגב: א. את השם Süßmayr יש לכתוב בתעתיק לעברית זיסמאייר ולא זוסמאייר. לא קריטי, אבל רצוי לדייק; ב. את השם Xaver הוגים בגרמנית קסאפר (עם פ"א רפה), ולא קסאבר, קסאבייר, או איזו וריאציה אחרת.

Petrus

New member
סתם תהייה

יש סיבה שאתה כותב באופן קונסיסטנטי "רקויאום"?

למעלה