יש מקומות בעולם שאני לא מבין מה יש לאנשים לחפש בהם

mishel s

New member
אכן מזעזע

ולמרבה הצער, התמימות היפנית מפילה בפח יותר בקלות יפניות.
אני מכיר יפנית שנתקלה בהזמנה של ערבי שהציע לה קפה ולקח אותה לחדר אחורי ברחוב וסגר אותו ואותה בחדר הזה...
זה היה מצב שכל ישראלית הייתה יודעת לא להכנס אליו אבל בגלל שהיפנית תמימה ולא ידעה ממי צריך להזהר...
היא עברה שעתיים מאוד לחוצות. למזלה הרחוב היה עמוס באנשים וכשהיא התחילה לצרוח הערבי פחד ופתח את הדלת בסוף.
&nbsp
בגלל זה כשראיתי בכתבת שמדובר ביפנית בת 21...
ומולה 5 "ערסים"... לא מפליא שהצליחו לכלוא אותה לשלושה שבועות.
אבל באמת מזעזע.
&nbsp
מה שרציתי להגיד זה שזה לא רק הודו, הנה, גם בארץ זה קורה.

johnny d

New member
החינוך בארץ בעייתי אמנם

אבל הוא לא מגיע לזוועות של הודו.

מדובר על ישוב שהיא ברחה ממנו כשהייתה לה הזדמנות.
אני דיי משוכנע שהצרחות שלה לא עזרו לה גם כשוטרים מהישוב הזה עברו ליד.

herouth

New member
אין מה להשוות בין ישראל להודו.

כן, יש בארץ מקרי אונס קשים. רק השבוע יצא לי בטעות לפתוח "ידיעות אחרונות" והיתה שם כתבה על סם האונס שעשתה לי כאב בטן רק מלקרוא שתי פסקאות.
&nbsp
אבל בהודו המצב הרבה יותר חמור. זה לא רק העניין של התמימות היפנית. הרי עיקר הקורבנות הן נשים הודיות. זו תפיסה תרבותית שנותנת לגיטימיות לאונס, שרק עכשיו מתחילה להשתנות. וזה גם שחיתות משטרתית ומשפטית.
&nbsp
הודו ודרום אפריקה הם לא מקומות שהייתי ממליצה לאף אישה לנסוע אליהם כרגע. תכל'ס גם לא לסעודיה ועוד מקומות שבהם אם אונסים אותך את הפושעת.

johnny d

New member

mishel s

New member
אני בעצמי לא הייתי נוסע להודו או דרום אפריקה

או סעודיה...
&nbsp
אולי לא הדגשתי את זה אבל אני לא טוען שהודו וישראל הם אותו דבר.
אני רק הוספתי שמעבר לזוועות של הודו, התמימות של היפנים רק עושה את זה ליותר גרוע.
בגדול כל מקום שהוא לא יפן - ליפנים/יפניות זה מסוכן הרבה יותר מללא יפנים.
גם צרפת, גם הונגריה, גם ארצות הברית, כולם אי אפשר להשוות להודו ועדיין ליפנים זה מקום יותר מסוכן מאשר ללא יפנים.
&nbsp
בלי קשר לרמת הזוועות בהודו, התמימות היפנית תהפוך כל מקום לטיפה יותר מסוכן. אז גם הודו הופכת לעוד יותר מסוכנת.
&nbsp

innocence

New member

בהודו זה לאחרונה מתחיל לקבל הרבה יותר הדים ובעקבות זה גם אכיפה, וטוב שכך.
מצב מעמדן של נשים בהודו הוא מזעזע במיוחד.

המקרה הוא נורא, אך ההכללה אינה צודקת

הודו היא תת יבשת עצומה בגודלה.
העושר התרבותי שם הוא בלתי נתפס - האמנויות, האמונות, הנופים, האנשים, המאכלים ועוד ועוד...
גם בישראל נאנסו תיירות. גם בארהב. אפילו ביפן. לא צריך להגזים ולומר שאין לאנשים מה לחפש בהודו.
כדאי לך ללמוד קצת אודות הודו ולגלות עולם לא פחות ממדהים. לא פחות מדהים מיפן.

johnny d

New member
הודו אמנם עצומה

אבל לסיכוי להיאנס כמעט בכל מקום בהודו העצומה קוראים סטטיסטיקה לא הכללה.

herouth

New member
אם לדייק, אי אפשר לקרוא לזה גם סטטיסטיקה

כי בתכל'ס, הנה הסטטיסטיקה מויקיפדיה:
Adjusted for population growth over time, the annual rape rate in India has increased from 1.9 to 2.0 per 100,000 people over 2008-2012 period. This compares to a reported rape rate of 1.2 per 100,000 in Japan, 3.6 per 100,000 in Morocco, 4.6 rapes per 100,000 in Bahrain, 12.3 per 100,000 in Mexico, 24.1 per 100,000 in United Kingdom, 28.6 per 100,000 in United States, 66.5 per 100,000 in Sweden, and world's highest rate of 114.9 rapes per 100,000 in South Africa.

אז מה קורה כאן? יש יותר מקרי אונס בשוודיה מאשר בהודו? בסדר גודל? יש כאן בעיה דיווחית, וגם בעיה של הגדרה. בהודו, למשל, לא מגדירים אונס בתוך הנישואין כאונס בכלל, אלא אם הזוג חי בנפרד. במדינות שונות יש הגדרות שונות לאונס, ולפעמים לא קוראים לו ככה (קח את החוק בישראל: ההגדרה ל"אינוס" היא לאישה בלבד. החוק זהה לגבי חדירה לגוף של גבר, אבל זה לא נקרא "אינוס" אלא "מעשה סדום בכפיה". ואם אישה מכריחה גבר לחדור אליה, זה לכל היותר ייחשב מעשה מגונה בכפיה, ולא אונס).

אז לך תעשה סטטיסטיקה. מה שיש לנו זה התרשמות כללית מהטיפול במקרים ששומעים עליהם ומהרקע שלהם וההתייחסות אליהם בתקשורת המקומית והזרה.

johnny d

New member
יש הערכות

יש מדינות באפריקה שהסטטיסטיקה היא לגבי כמה פעמים בשנה בחורה נאנסת. (או כופים עליה לקיים יחסי מין באופן "חוקי")
הבעיה בהודו ומדינות האלו זה הגישה, התרבות והחינוך, אני לא מסוגל לראות את היופי בארץ במקומות ובתרבות שיש בה כל כך הרבה הפוך מאותם אמות המוסר המקובלות במקום ממנו אני מגיע.
יש גם איזה מדינה ששופטים על רצח בחורות שהפילו, גם לשם לא הייתי מתקרב לדוגמה.

johnny d

New member
אם הייתי יודע

האמת שלפי ויקיפדיה המצב שם לא כל כך גרוע, הולכים לבריטניה וסוגרים עניין.
נראה גם שיש תמיכה מהאזרחים בנושא, ולא שולחים לכלא בחורות שעשו הפלות.

ואם זאת פשוט לא יאומן כמה מדינות תקועות עם חוקים שמתאימים לתקופת האינקוויזיציה.

העניין הקשה במדינות שבהם גברים חושבים שנשים זה רכוש זה הגישה והתרבות.
הייתי באירלנד, זה לא הרושם של הגישה והתרבות שקיבלתי שם.

jonbaum

New member
באירלנד המצב עוד יותר מגוחך

בחוקה ישנם שני סעיפים שעומדים בסתירה מוחלטת.
באחד רשום שאסור לבצע הפלה בשום מצב (למעט הצלת חיי האם).
בסעיף אחר רשום שמובטחת לכל אשה הזכות "לנסוע" (כלומר לבצע הפלה בבריטניה).
Go figure
הבעיה היא שבשביל לשנות את החוקה צריך לעשות משאל עם, שהוא מטבעו לא ענייני. כלומר, קמפיין של שלושה שבועות, וכשמדובר בנושא רגיש כמו הפלות מוציאים מהארון את כל ה-scaremongering, וחוץ מזה, הרבה אנשים לא מצביעים על העניין עצמו אלא מחליטים "להעניש" את הממשלה על התיפקוד שלה.

herouth

New member
הסעיף השני הוא מאוחר יחסית

והוסיפו אותו אחרי שהיה איזשהו סיפור סוחט דמעות על קטינה שאסרו עליה לנסוע לבריטניה לעשות הפלה.
&nbsp
היו על נושא ההפלות איזה 27 משאלי עם עד עכשיו... אבל אתה בטח יודע את זה, אתה גר שם.
&nbsp
בכל מקרה, זה לא שיש ממש סתירה בין שני הסעיפים. סעיף הנסיעה לא מתייחס ספציפית לנסיעה לצורך הפלה, אם כי כולם יודעים שהוסיפו אותו לצורך העניין הזה. הוא גם נוסף הרבה בהשפעת החוק האירופי שמחייב את אירלנד להרשות לכל אזרחיה את חופש התנועה.
&nbsp
זה כמו בישראל, שאסור לבצע לאישה הפלה (בישראל חוק ההפלות מתייחס למבצע ההפלה ולא לאישה עצמה) אם היא נשואה, למעט סעיפים של פגיעה אפשרית בבריאות האישה או העובר או אם ההריון לא מהבעל. ואז יש תעשייה שלמה של שקרים בוועדות הפסקת ההריון - מלטעון שההריון ממאהב ועד לטעון שלקחת תרופות שמזיקות לעובר. כלומר - האישה צריכה לשקר בשביל שהרופא לא ייחשב פושע כשהוא מבצע את הפסקת ההריון. אז מה יש לנו להלין על סתירות קטנות בחוק האירי...

jonbaum

New member
נכון. אני שכחתי שלמעשה אסור לבצע הפלות בישראל

ואיך הגיעו מזה עד למצב הנוכחי - תעשיה של בדיקות גנטיות ותעשיה של שקרים.
מה שנקרא Where there's a will there's a way

למעלה