יש משהו מיוחד בשבת?!

יש משהו מיוחד בשבת?!

תראו, יצאתי עם בן דוד שלי שגר ב-ג` החוצה לפגוש כמה בנות, וברגע שירדנו במדרגות לכיוון שוסטר עברה קבוצה קטנה של איזה שלוש חרדים שחורים כאלה. אז אדם עושה להם: ``שבת שלום!`` (זה היה יום שישי). אז אחד מהם הזיז את הראש וקלט אותנו, אז הוא השיב שלום, והתחיל איתנו בשיחה. הוא שואל: ``עשיתם כבר קידוש הערב?!`` אז אמרנו שברור שלא, אז הוא אמר ``בא לכם לבוא אלינו לעשות קידוש? ככה, סתאם לראות איך זה?`` אז אמרנו שמצטערים אבל אנחנו לא בקטע כרגע. אז הוא שאל אותנו ``תגידו כשמגיע סוף השבוע, אתם מרגישים שונה באיזושהיא צורה?`` -חחחח איזה נאיבי. כאילו אנחנו מאמינים בסתר ליבנו אך לא מוכנים להתמסר... ``כן, יש מסיבות, יוצאים עד מאוחר, יש בנות...`` אז הוא מעקם את הפרצוף ועושה לנו ``לא... אני מתכוון, אתם יודעים, משהו באויר, משהו שונה משאר השבוע...`` וכאן המוח שלי התחיל לדחוק את כל מה שקרה אח``כ עם ההרהורים על איך לקטול את הג`וק הזה. אז מה אני בעצם מתעצבן? כי הבנאדם זיין לנו את השכל. אין שום דבר מיוחד ביום שישי לפי היהדות עצמה חוץ מהעובדה שזה מסורת לא לעבוד באותו יום. אלוהים לא יוצא החוצה ומלטף לכולנו את הראש בסו``ש, ואין שום ``רוח חמימה`` שעוטפת לנו את הלב בשישבת. זה הכל זיבולים. אלוהים קיים (לפי האמונה שלהם) בכל מקום בכל זמן, והוא אינו שובת ביום שבת או שהוא אינו עושה ביקורי בית ביום שבת. אז מה מיוחד ביום שבת? מה שאנחנו עושים ממנו - יום שבו שובתים. ומה מיוחד בחרדי המזדיין הזה? שהוא טיפש, בדיוק כמו כל החרדים האחרים שהיו איתו. רוצים טיעון שיבוא כמו מכה לכל הג`וקים האלה שמנסים לתחכם אותכם? הנה: -``אני יודע שאתה חושב שאתה יותר צדיק ממני...`` -``זה לא נכון בכלל (פזילה מסגירה)`` -``עכשיו אתה עומד לתת לי הרצאה חכמה כזאת נכון?`` -``תגיד אתה מניח תפילין?!`` -``אתה יודע שזה אסור לשפוט בנאדם לפי המראה החיצוני שלו?`` -``לא שפטתי אותך`` -``אז למה שאלת אותי אם אני מניח תפילין?`` -``כי אתה נראה... טוב לא משנה`` -``חכה רגע, אל תלך. אני יודע שאתה חושב שאתה יותר חכם ממני`` -``מה פתאום!`` -``אל תשקר, גם זה אסור. תגיד קראת פעם בחיים שלך ספר מודרני?`` -``כן כל מיני...`` -``... חוץ מהספרים שהרבנים נותנים לך לקרוא?`` -``תשמע...`` -``אני קראתי גם את התנ``ך, וגם הרבה ספרים מהסיפרות החילונית. מי לדעתך יותר בקיא מבינינו עכשיו?`` ואם הוא לא מקבל את זה, תנסו להרעיל את הרב. החיים בזבל. פושע.

Paranoid

New member
שטויות

אתה מחפש ריבים עם הדתיים אני מבין..טוב..חבל בכל מקרה - יש ועוד איך משהו מיוחד - אבל לא בשבת - אלא בשישי בשישי אתה מרגיש את יום שישי באוויר .. בעיקר מהשעה 12 בצהריים..שכולם יושבים לאכול יחד - כל המשפחה - כולם בביית - לא עובדים... ואח``כ כולם נחים..ואתה יכול לשמוע את השקט מסביב..להרגיש את היום שישי..ותפתח רדיו..יש שירים כאלו ליום שישי..אפילו בגלגל``צ - הסופשבוע רגוע..שלא לדבר על רשת ב ו-ג`..אבל זה רק ליום שישי בערב..זה ממש אוירתי..והשקיעה ביום שישי...בכלל...יש בו משהו..הוא היום הכי שווה בעולם..ואתה לא יכול להעריך את זה כנראה.. תגור בחו``ל - או תשאל ישראלים שגרים בחו``ל מה הכי חסר להם - והם יענו לך מייד שזה יום שישי - את זה יש רק בארץ - וזה טוב

נעל

New member
כן, מוסיקת סופשבוע

וארוחה משפחתית הם בהחלט מאפיינים בולטים בסופשבוע. בשביל נעל בולטת מאוד, אפילו יותר מהמוסיקה לסופשבוע, התוכנית ``שעה היסטורית`` עם אלכס אנסקי ופרופ` מיכאל הר-סגור. היא לא מאזינה לה באופן קבוע, אבל היא חושבת שזו תוכנית מאוד מעניינת. נעל, שנזכרת שוב ושוב שהמערכת עדיין בתיקון וכדאי להציל ולהוציא אותה משם מהר ככל האפשר ;-)

נעל

New member
אווירה של שבת

נעל חושבת שבסופשבוע יש אווירה שונה מאוד בארץ. אי אפשר להתעלם מכל החנויות הסגורות, הבליינים שחוזרים בבוקר מכל מיני חברים, מסיבות ופאבים, השקט של אחרה``צ בשישי והבוקר של שבת (נעל אומנם גרה בתל אביב, אבל ב-7-9 בבוקר אין אף מכונית ברחובות, ומעט מאוד מכוניות ברחובות ראשיים). יש אווירה שונה. לא אווירה דתית, או אווירה על-טבעית, אבל אווירה של רוגע מסויים. מרגישים שהשבוע נגמר. נעל ;-)

נכון, וזה ממש לא סותר

יום שישי אחה``צ זה באמת זמן קסום. אבל הפושע לא אמר שזה לא נכון, אלא רק שאין איזו השפעה רוחנית שהופכת את הזמן הזה לזמן מיוחד. אצלי באופן אישי יום שישי מתבטא בזה שאני יוצא עם חברים שלי אחה``צ לשחק כדורגל במגרש עד השקיעה. אנחנו עושים את זה גם בימים אחרים, אבל ביום שישי זה מין טקס כזה שקורא בקול שאנחנו חפשיים מהתחייבויות מעצבנות לסוף שבוע. זה גם נותן לנו עוד סיבה להתרחץ לפני היציאה בערב, ואולי גם איזה קילו פחות לכבוד אותו אירוע. אתמול לא שיחקתי, כי דני באנגליה לשבוע, והכדור אצלו, אבל יצאתי לראות את ``רוד טריפ`` עם חברים שלי בקולנוע. סרט פ-י-צ-ו-ץ!!! זה מן אמריקאן פאי משופר כזה. באופן טכני, רוד טריפ מכיל שוטים שהיוצרים של אמריקאן פאי לא היו חולמים עליהם, ודמויות אשכרה ב-ל-ת-י נ-ש-כ-ח-ו-ת!! קטעים מצחיקים עד דמעות, ובעיקר- הומור הרבה פחות חולני מאמריקאן פאי. ומכיל אפילו (תחזיקו את הכסא) קטעים פילוסופיים שיגרמו לכם לחשוב קצת, ואז להתפוצץ מצחוק בקטע הבא. זה סרט חובה!!!! (אל תתנו למספר האולם לעבוד עליכם, זה פשוט להיט) Life Is Art

noa!!!

New member
אוירה של שבת??? לא אצלי...

אני גרה בחולון, ואצלנו קורים שני מקרים בשישבת, והם כאילו ``מתנגשים`` אחד בשני. אני גרה באיזור של כביש ראשי יחסית, ובימי שישי בלילה תמיד אפשר לשמוע מוסיקה מדירות ליד ביתי, או מוזיקה ממכוניות על הכביש. (מוסיקת בפול ווליום...) לי זה לא מפריע, אבל מלבד זאת, ליד הבית שלי יש גם בית כנסת, שאליו החרדים הולכים להתפלל בשישי בערב ובשבת בבוקר. אצלנו, אין שום ``שקט של סוף שבוע``, כמו שכתבה נעל, אצלנו ישנה תופעה מאוד מוזרה. חוץ מזה, כאשר חרדים מהשכונה שלי עוברים לידי, ואני עם חולצה צמודה או מכנסיים קצרים, הם עושים לי מעין פרצוף של גועל, ומכסים את פניהם. ולסיכום: אני התרגלתי לבית הכנסת שליד הבית שלי. תתרגלו גם אתם אלי, בלי שום קשר לאיך שאני נראית, לבושה, מדברת, מתנהגת וכו`. די!!! נמאס!

את = בית כנסת?

לא בדיוק. את התרגלת לבית הכנסת, ולגבי המוזיקה בכביש לא איכפת לך. מי אמר שהם לא התרגלו אליך? את חושבת שהם נגעלים ממך? אני חושב שהם מתים לאנוס אותך בסמטה האחורית, את יודעת כמה הם חרמנים? להיפך, הם מתבעסים כשאת לא(!) עוברת שם, כי אין להם אח``כ על מה לחשוב בלילה כשהם %@#. אז אולי זאת את שלא התרגלת לתגובה הכ``כ סרקסטית שלהם? אולי את תמימה ולא מבינה מה הולך להם בראש? אולי הגיע הזמן שתבואי לאחד מהם עם המחשוף והמכנסיים המינימליסטים ותדברי איתו? נראה לך שהוא לא היה מדבר איתך אם לא היה שם אף אחד? להתרגל לבית הכנסת זה בעצם להתרגל לכל המסורת שהולכת שם מסביב. תתעלמי מהם כמו שהם מתעלמים מהמכוניות שבכביש. ותעשי חיים (לא חדשים). Life is Art.

yad

New member
מזכיר לי...

פשוט הרג אותי. בירושלים עכשיו מפיצים מין עלון כזה: ``כיצד תשיבו למחזיר בתשובה?``. יש בו כל מיני תשובות לכל מיני נסיונות להחזרה בתשובה. זה היה הדבר הכי מעורר רחמים שראיתי. מה, החילונים הנאורים לא מסוגלים לחשוב בעצמם ולתת תשובות למחזירים בתשובה בלי עלון? מה, מישהו ינסה להחזיר אותך בתשובה, ישאל אותך איזה שאלה ותעשה לו ``טוב, שניה שניה, הייתה לזה תשובה איפשהוא בעלון... שניה... הא! זיינתי אותך! הנה משפט מחץ חזרה!`` אישית כל אחד שניסה להחזיר אותי בתשובה (כולה שני אנשים... אבל לא חשוב, לא הנקודה), אמרתי לו שאני אפילו לא נכנס איתו לויכוח על ענייני אמונה כי זו אמונה! אי אפשר להוכיח את זה! וזה גם מה שאני רוצה לומר לך. הבנאדם מאמין שיש משהו מיוחד בשבת. וגם בתנ``ך אומרים שיש משהו מיוחד בשבת. משהו מאוד חשוב בשבת. וזו האמונה שלו. ולהגיד שהוא אדיוט בגלל זה, זה נשמע מלא שנאה... למה אתה שונא כל כך חרדים?

למעלה