יש משהו שאני לא מבין
אחד מיני

dov98

New member
יש משהו שאני לא מבין../images/Emo70.gif אחד מיני

דברים רבים. מי קובע לבזק את קצב הנחת התשתית
הרי בזק (מונופול) משקיעה גם בתשתית וגם בחברות אחרות (YES לדוגמא). הרי יש שם קופה, נכון
ולחברה אסור להפסיד. אז מי קובע לאן ינוע תקציב החברה (לכאן או לכאן)
אחדד את השאלה: מי זה המשחק לשבט או לחסד עם תקציב אדיר וקובע בסופו של דבר אם לך יהיה אינטרנט מהיר או לא

orch

New member
מבחינה טכנית!

מבחינה טענית אין לבזק שליטה, מי שגר במרחק מעל ארבע וחצי קילומטר מהמרכזת לא יכול להתחבר. אבל אני מניח שאת זה אתה כבר יודע מבחינה כלכלית בזק פותחים מרכזיות חדשות לפי ביקוש, כלומר במידה ובאזור שבו לא ניתן להתחבר פונים בצורה מרוכזת עם עצומה שעליה מעל ל20 חתימות של אנשים שבוודאות יתחברו לadsl בזק עושים מאמצים לפתוח מרכזיה באותו איזור, כדי שזה ישתלם להם, סתם לדוגמא: על כל כרטיס משתמש במרכזיה נמצאים כ 8 אנשים וכל כרטיס שכזה עלותו כ 400 $. ובקשר ל yes , החברה הזאת בהפסדים וללא בזק גם בנושא הכבלים מול הלווין לא היה תחרות כלל וכלל (למרות שבזק הפסיקה להזרים כספים לאחרונה כיוון שהיא היחידה מבעלי המניות שמזרימה לחברת הלווין כסף) אני קווה שהבנתי את השאלה ושקיבלת תשובה מתאימה

dov98

New member
עצומות ! הן מצביעות על משהו../images/Emo46.gif

לא תקין. הרי אנשים מאיזור מסויים מגישים קודם בקשות התחברות!

dov98

New member
מדבריך אני גם מבין שלולא הופנה

אותו תקציב לYES הרי הוא היה הולך יותר לתשתית, קרי לאלה שהגישו בקשות ואז למעשה לא היו נאלצים להגיש "עצומות"?

dov98

New member
וכדי שלא יובן מדברי משהו לא נכון

אני כן תומך בפיצוי אותם אנשים שנתנו לבזק את מיטב שנות חייהם

orch

New member
לא הבנת אותי נכון../images/Emo38.gif

אם מגיעות מעל 15 בקשות התחברות מאותו אזור פותחים מרכזייה, ו אפשרות ראשונה אפשרות שנייה היא הגשת עצומה למעשה התקציב שעובר ל yes אין בו פגיעה בהנחת תשתית ל adsl פשוט מבחינה כלכלית כדי שבאזור בו לתשתית יהא שימוש ולא יונח באזור בו לא ינוצל בזק לא פותחת מרכזיות על ימין ועל שמאל אלא מבחינת כדאיות או במשפט כלכלי "עלות מול תועלת"!

dov98

New member
בזק חברה שממומנת על ידי האזרחים,

ברובה ולא יתכן שתשקיע בחברות אחרות לפני סיום הנחת תשתית טלפון, וADSL לכלל האזרחים. בכך היא סותרת את היותה חברת טלפון לאומית.

orch

New member
כמו שאתה בטח יודע וכבר אמרת!

בזק ממונת על ידי משרד התקשורת, בתחילת כל שנה אזרחית בזק מקבלת תקציב שמאושר על ידי משרד התקשורת. התקציב מחולק בצורה כזאת שאחוז מסויים מיועד לחברות הבת (פלאפון, yes, בזק בינלאומי וכו´) אחוז אחר להנחת תשתית, והתקציב מתחלק לעוד הרבה חלקים. ישנה מגמה לפתוח את השוק לתחרות ולכן yes מהווה תחרות לכבלים פלאפון מהווה גורם תחרות לחברות הסלולריות וכן הלאה. על מנת לקבל אישור בתקציב להנחת תשתית כמו בכל דבר במדינה הזאת גם בזק צריכים להוכיח שאכן כדאי למשרד התקשורת להקצות תקציב להנחת תשתית כאן או כאן, אין ספק שצריכה להיות תשתית בכל מקום בארץ, להוציא מקרים מיוחדים. כמו שכבלים הם מונופול לא קטן מסיבות כלכליות כך גם בזק ויוצא מזה שכל חברה היא מונופול ברגע שמכניסים את נושא הרווחיות. ושלא תבין אותי לא נכון, אני עצמי כועס על השיקולים הללו, הייתי מרוויח הרבה יותר כסף לו היה אפשר לספק את השירות לכל אזרח במדינה ובעלות שווה לכל נפש!

dov98

New member
אני אומר רק שבזק נולדה להיות כפי

שציינתי ועצם הרעייה בשדות זרים, אפילו YES זה איננו לטובת האזרח. אלא אם יוכיחו לנו הגיעו לשיא פריסת רשת קווי הנחושת(דבר שלא בוצע). לדעתי צריכים עכשיו ומהר למכור את YES כי אין שם טלפונים.

ofirgaon

New member
למה היא צריכה להיות לטובת האזרח?

חברה ציבורית זו חברה שהציבור שולט בה כלומר, גם אתה יכול לאסוף קצת כסף ולהשקיע בבזק. ויש הרבה כאלה והם נקראים בעלי המניות. החברה עושה מה שבעלי המניות רוצים, בעלי המניות החליטו כנראה שהם רוצים להשקיע בYES. זה הכל..

למעלה