יש משהו שאני לא מבינה במקצוע הזה

אגב לא כ"כ התיחחסתי למשפט שפלונית 30 כתבה...

עבודה לא מתגמלת.
לא מתגמלת ביחס למה ולמי?
ביחס לעובדי הייטק ועובדי הנמלים ברור שלא. ביחס לשאר מקצועות הבריאות והפארארפואה אני חושב שאנחנו ממוקמים איפשהוא באמצע,אפילו בחלק העליון...

פלונית30

New member
יש משהו שאני לא מבינה במקצוע הזה

לאחרונה חשבתי על הכיוון של ללמוד תואר שני כאחות, התייעצתי עם אנשים וכל מי שהתייעצתי איתו עיקם פרצוף, אמר שהעבודה מגעילה ולא מתגמלת, שכל המשמרות האלו דופקות את מחזור השינה, שיש מחלקות שסוחבים הביתה את המקרים שם...בקיצור דברים ממש רעים שהוציאו לי את החשק. האם אתם באמת מרגישים כך? האם יש ביניכם שמרגישים שעשו טעות שהלכו ללמוד את המקצוע הזה? האם אנשים אלו טועים בדבריהם? איך ידעתם שהעבודה מתאימה לכם?

אשמח לשמוע=]

moratove

New member
לדעתי ממש מתגמלת!! איפה תמצאי עובד הייטק

שעובד 36 שעות בשבוע ומרוויח 12,000 ש"ח?
בהייטק עובדים המון המון שעות משהו כמו 50 שעות בשבוע ואז מקבלים משכורת של כמה? 15,000? עוד משמרת אחת שלאחות ותקבלי אותו דבר....
ו.. בבית תשכחי מהעבודה.. בניגוד להייטק.. אהה.. ובגיל 40 גם תהיה לך עבודה וגם בסופו של יום תרגישי שעשית משהו טוב בעולם הזה...

The Blue Fairy

New member
עובד הייטק מתחיל מרוויח 15000

רוב חבריי, בגילי (29), מרוויחים 25-35 אלף ש"ח בחודש.
לא חושבת שאחות יכולה להגיע למשכורות האלה

evil moon1

New member
נראה לי שקצת הגזמת בשכר אחיות

אומנם עכשיו אני 3/4 משרה, אבל גם כשהייתי משרה מלאה, עם וותק של 3 שנים, נגיד, בחיים לא הרווחתי 12000, חוץ מבחודש של תמריץ....

התכוונת כנראה..

לשכר של 12K ברוטו כנראה. שמזה נשאר משכורת נטו סביב 9500-10000.
משכורת יפה סך הכל. בבתי חולים מגיעים למשכורת כזו אני מניח אחרי שעושים הרבה לילות ערבים ושבתות. כמה היית מרוויחה בבית חולים אם היית עובדת בקרים בלבד?
בקהילה למשל כדי להגיע למשכורת כזו כאחות מן השורה,צריכים לעשות כל מיני השלמות הכנסה.

לדעתי האישית

ההשוואה של מקצוע הסיעוד-אחיות צריכה להיות למקצועות אחרים מתחום הבריאות קרי פיזיוטרפיה,ריפוי בעיסוק,טכנאי רנטגן,קלינאית תקשורת ועוד.

The Blue Fairy

New member
חלקם מדעי המחשב וחלקם מהנדסי חשמל

כולם בהייטק. אין לי מושג תחום ספציפי :)

evil moon1

New member
קודם כל

1. את לא יכולה רק ללמוד תואר שני בסיעוד ולהיות אחות...את חייבת הסמכה, אם יש לך תואר ראשון במשהו אחר, את מתכוונת כנראה לתוכנית הסבת אקדמאים.
2. כל מה שאמרו לך-קיים בהחלט , אבל את לא חייבת לעבוד כך ולהרגיש כך...אפשר לעבוד בכל מיני מקומות וכל מיני אחוזי משרה...במקצוע הזה גם יש יתרונות, שהם דרישה מתמדת(לא תשארי בלי עבודה אףף פעם, כנראה), ואפשרויות גיוון רבות בתחומים...שכר לא מספיק גבוה יחסית לעבודה, אבל אפשר להתפרנס....ומה לגבי מקצועות אחרים?(סתם לדוגמא, עו"ד, שזה נחשב מקצוע הרבה יותר יוקרתי מאחות, לרוב עובד שעות רבות ואין לו חיים חוץ מעבודה...)מה האלטרנטיבה?צריך לשקול יתרונות מול חסרונות...הכל תלוי גם ביחס שלך לעבודה ואם את מתרכזת כל הזמן גם בשלשי...

מצטרף לדברים של evil moon

כמו בכל מקצוע גם פה יש יתרונות וחסרונות ואתחיל מהיתרונות שמדובר במקצוע עם עבודה בטוחה ודרישה מאוד מאוד גבוהה במשק. בנוסף יש אפשרויות גיוון אדירות ,שאין אותם כמעט בשום מקצוע אחר שאני מכיר.אפשרויות הגיוון הן גם מחוץ לבתי חולים ,למי שמעוניין לישון טוב בלילה ולא לעבוד בשבתות ובחגים. בנוסף קיימת גמישות תעסוקתית גבוהה ,המאפשרת עבודה באחוזי משרה שונים ואף שילובי מקומות. למשל לדוגמא יש אחיות שעושות חצי משרה בית חולים וחצי משרה בקהילה.
עבודה מגעילה? שוב לא בכל מקום ולא בכל מחלקה מתעסקים בהפרשות וצרכים של חולים. יש גם כוחות עזר...
כמו כן יש במקצוע אפשרויות קידום וניתן לעבוד כמעט בכל מקום ובכל עיר . אני מכיר זוג אח ואחות שגרים ועובדים בערד!! המשכורת סבירה ועולה עם השנים.
חסרונות: ואלו רק החסרונות בעיניי ולדעתי האישית. עבודת משמרות ,עבודת ADL, ובהרבה מקומות: עבודה תובענית לחוצה ומתישה לאורך זמן. שיהיה בהצלחה.
&nbsp

ADL

בשפה המקצועית הכוונה לכל אותן עבודות הקשורות לפעולות החיים הבסיסיות רחצה,הלבשה,ניידות,שינויי תנוחות,החלפת טיטולים ועוד.
למשל במחלקות שונות בבתי החולים יש צורך לסייע למטופל בפעולות אלו. לרוב עושות זאת כוחות העזר,אך לא בכל מקום ולא בכל בית חולים.

למעלה