לחם ללא לישה ״ספונטאני״
להבדיל מהלחם ללא לישה (הנפלא!) שצריך להכין יום-יממה מראש
לא צריך ללוש
מערבבים לעיסה עוגתית סמיכה מאד, מחלקים בתבניות, מתפיחים ואופים. סה"כ פחות משעתיים.
.מרקם דחוס. לא לוותר על תוספת הזרעונים . מעולה גם כטוסט
*** לחם ללא לישה ספונטני ***
(קיבלתי מחברה מדרא"פ שקיבלה מהמשרתת של הוריה בימי האפרטהייד... )
3 כוסות קמח מלא (המרתי חצי כוס מזה בקמח שיפון)
2 כוסות קמח לבן
2 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
תוספות, לא לוותר: פרג, שומשום, קצח, זרעוני חמנית + דלעת, פיסטוקים, חופן גרעיני חיטה שרויים, כמה כפות שומשום (או כל תוספת שרוצים)
(למשל: 2 כפות זרעי דלעת, 2 כפות פרג שלם, 1 כף פשתן, 2 כפות זרעי חמניה)
2/3 חבילה שמרית או כף וחצי שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
מערבבים בכף - מתקבלת תערובת דביקה (לא בצק) כמו של עוגה בחושה. ממלאים בתבניות משומנות מאד - לא יותר מחצי תבנית (שתי אינגליש)
(חשוב מאד לשמן את התבנית או לרפד בנייר אפייה כי הבצק דביק ונדבק
מתפיחים בתבנית כשעה
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמוכן