יש מתכון פשוט ובריא ללחם טבעוני?

mili999

New member
רב הלחמים טבעוניים

הלחם הכי בסיסי הוא קמח, שמרים, מים ומלח.
המתכון הכי פשוט לדעתי הוא לחם ללא לישה:
http://www.shirley-nemesh.com/2010/07/1286
יוצא לחם טעים מאד.
אשמח לתת מתכונים יותר מעניינים
 

ella100

New member
אני אשמח גם למתכונים מעניינים יותר

מקווה שגם לא מסובכים.

אהבתי את זה של 5 דקות השקעת עבודה,והוא נראה נהדר.
 

mili999

New member
מה מעניין אותך?

לסמדר זורע ברמק ואביגייל מייזליק יש מתכונים טובים ולא מסובכים. לחם הזיתים של אורי שפט הוא אחד המעולים בעיני.
לאחרונה עשיתי מחמצת ולחם מחמצת של ברי יוגב והוא מצויין.
יש המון מתכונים ברשת.
 

ella100

New member
חשבתי שיש לך המלצות אישיות שלך,ניבחרים שלך

כבר ראיתי הפניה לאורי שפט--לא בא לי לדוג שם מתכון טבעוני.

כמו שציינתי-שמחה למתכונים המעולים עם מינימום השקעה.
מחמצת,זו השקעה,נכון?
 

mili999

New member
אלו ההמלצות שלי ...

המלצתי על מתכון ספציפי של אורי שפט, הלחם זיתים, הוא טבעוני.
מחמצת זו השקעה.
הפוקאצ'ה של בצק אלים היא עם מינימום השקעה והיא מעולה:
http://www.bazekalim.com/2007/05/15/focaccia/
 

ella100

New member
תודה,מילי.הבצק הבחוש ב 5 דקות

יפגוש גם קמח מלא-נראה מה יצא.

הפוקאצ'ה נראית נהדר-בהחלט עושה חשק לנסות.
 

mili999

New member
אין בעיה עם קמח מלא

צריך קצת יותר מים.
יוצא פחות טעים, אבל זה עניין של הרגל.
הילדים שלי אוכלים בכיף חצי מלא.
 

Ofericko

New member
תכין מחצי מלא וחצי רגיל.

אא"כ אתה ממש נמנע מלבן אז תכין רק מקמח מלא אבל אז זה יוצא קשה יחסית ופחות טעים.
 

ella100

New member
הסטנדרטים שלך צריכים לפגוש את המתכוני הלחם של

יוספה 51.(אופה לחם ,הולך?)
 

ella100

New member
אם הבנתי טוב את ההסברים שלך (עד כה) -

למה לא? מה שונה כאן?-את מבחינה בשוני מהותי
בתהליך האפיה ?
 

mili999

New member
קמח מלא

אני מכינה הרבה מקמח מלא, לפעמים חצי מלא ואז זה יחיסת קליל, מקמח מלא בלבד או שיפון שנחשב יותר בריא זה יותר כבד ודחוס, אבל טעים. עניין של בריאות והרגל
 
לחם שיפון עם קימל


זה קצת עבודה, כי צריך להתחיל ערב קודם -- אבל לטעמי ההשקעה שווה מאד.

אם לא אוהבים קימל, אפשר להשמיט

תיכף אחפש לך עוד מתכון הרבה יותר פשוט להכנה... אבל בכ״ז ממליצה מאד על הלחם בקישור
 
לחם ללא לישה ״ספונטאני״

להבדיל מהלחם ללא לישה (הנפלא!) שצריך להכין יום-יממה מראש

לא צריך ללוש
מערבבים לעיסה עוגתית סמיכה מאד, מחלקים בתבניות, מתפיחים ואופים. סה"כ פחות משעתיים.

.מרקם דחוס. לא לוותר על תוספת הזרעונים . מעולה גם כטוסט

*** לחם ללא לישה ספונטני ***

(קיבלתי מחברה מדרא"פ שקיבלה מהמשרתת של הוריה בימי האפרטהייד... )

3 כוסות קמח מלא (המרתי חצי כוס מזה בקמח שיפון)
2 כוסות קמח לבן
2 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
תוספות, לא לוותר: פרג, שומשום, קצח, זרעוני חמנית + דלעת, פיסטוקים, חופן גרעיני חיטה שרויים, כמה כפות שומשום (או כל תוספת שרוצים)
(למשל: 2 כפות זרעי דלעת, 2 כפות פרג שלם, 1 כף פשתן, 2 כפות זרעי חמניה)
2/3 חבילה שמרית או כף וחצי שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים

מערבבים בכף - מתקבלת תערובת דביקה (לא בצק) כמו של עוגה בחושה. ממלאים בתבניות משומנות מאד - לא יותר מחצי תבנית (שתי אינגליש)
(חשוב מאד לשמן את התבנית או לרפד בנייר אפייה כי הבצק דביק ונדבק
מתפיחים בתבנית כשעה

אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמוכן
 

RSPA

New member
"ספונטני" מזכיר בדיחות על רס"רים...


(בלי לפגוע באף אחד, אם הוא במקרה רס"ר).
 
למעלה