יש סופרי מד"ב ישראלים

harpaz13

New member
יש סופרי מד"ב ישראלים

מדוע שלא תעודדו סופרי מדב ישראלים. אני מגיש לכם יצירה ישראלית לספר הרפתקאות שהוא פנטזיה במאדים. עם שלל הרפתקאות, שכל אחד מאיתנו היה היה רוצה להיות אחד מגיבוריה.
בספרי "כחול באדום" יש הכל- מלחמה, אהבה, מפלצות ותגליות מדהימות...אז קדימה תעודדו תוצרת כחול-לבן.
ניתן לרכוש את ספרי "כחול באדום - בסוכנות להפצה אקטרונית "מנדלי" או לרכוש דרכי ישירות דרך הפורום הזה.
אני מקווה לתגובות חיוביות להודעה זאת- ואענה לכל אחד בשמחה.
פרטים נוספים על המחבר ועל ספרי -בפייסבוק-meni harpaz
שבת שלום.
מני הרפז

Yuli Gama

New member
אם הספר טוב, אין סיבה שלא נעודד

אם הספר רע, מצד שני...
יש לך קישור לפרק ראשון? לכריכה? לתקציר?
כי כרגע הבאת פרסום עצמי בוטה (עם שגיאות כתיב), זה לא מביא הרבה כבוד לא לך ולא לספר שלך.

נ.ב
המשפט שלך מכיל סתירה עצמית. זה שמעודדים סופרי מד"ב ישראלים כלל לא אומר שצריך לעודד גם אותך.

הייזל

New member
כאן נמחק תת-פתיל

אני נגד "תרגילים" כאלה.
אם תנסה משהו דומה בעתיד אני אחסום אותך. וזה לא איום - זו הבטחה.

harpaz13

New member
אתה בעל הבית-

הייזל- אתה בעל הבית במגרש הזה. הוצאת כרטיס צהוב- אני כספורטאי שנים רבות מקבל ומכבד את פסיקתך. למען ההגינות יש עוד כמה שצריכים לראות את הצבע הזה, כיוון שהם הגיבו לדבריי כדי לקטול ולא לשאול: איך סופר מרגיש לאחר 4 שנות עבודה קשה של יגע ועמל של מחקר וסדנאות רבות של עריכה מקצועית, של מחיקות ותיקונים ועוד... כמה חברים בפורום פשוט נהנו להוריד "כאפה". בלתי אפשרי לבקר מבלי לראות את התמונה הכוללת: לקרוא את הספר עד סופו, לשאול את המחבר על תהליך היצירה וכו'. הרי כל אחד מאתנו , מביא עמו רקע , צבע, אירועים, חיים שלמים ותלת ממדיות שאינה מתאפשרת בפורום אלא אם שואלים שאלות למשל: ספר על עצמך- מי אתה? מניין באת,? מה הביא אותך לכתוב ולצור?מדוע מדב?-בקיצור שאלות רלוונטיות. חבל שזה לא נעשה. אולי כדאי באמת שכל אחד מחברי הפורום יוסיף כמה מילים על חייו ועל דרכו. מן הסתם זה יכול להיות מעניין. שבוע טוב ידידי.

TotalCommnader

New member
אותי זה דווקא עניין עד שעשית את התרגיל הזה.

כל העניין בפורומים הוא כנות ואמינות וההרגשה שהייתי בובה בתרגיל שמיועד להוציא ממני תגובה כזאת או אחרת קלקל מאוד

harpaz13

New member
אגלה לך סוד רק בין שנינו

אגלה לך סוד. התרגיל נבע מתחושת תסכול . שבועיים חיכיתי שמישהו יתייחס ליצירה שלי. לא כלום,אפס, זירו, שום דבר,נדה, וואלה -אישי.
ואז עלתה מחשבה במוחי הקודח, שאולי אם נתריס ונעלה מעט אדרנלין משהו יזוז. האמת- שלא תיארתי לעצמי כמות כזו של תגובות. וגם אם היו ביקורתיות[אני מקבלן באהבה] זכיתי להתייחסות. אתה מבין, אדם שיוצר ועובד על עבודתו שנים רבות מבקש ולו מן המעט התייחסות. עכשיו לגבי הספר "כחול באדום" כמו שאמרה מישהי נדמה לי cwen "אין הנחתום מעיד על עיסתו". אני ניזון מתגובתם של עשרות שקראו את הספר. אין טעם לקרוא כמה עמודים ולפסול מיידית. יש אנשים [שאיני מכיר] שפשוט לא עזבו אותו וסיימו אותו בכמה ימים. זו נחמתי היחידה שכן אני שמח שסיפקתי לקורא מעט מנוחה מטרדות היום. אשמח גם לשמוע ממך חוות דעת. [אני מוכן לשלוח לך את הספר האינטרנטי -כמתנה.] שבוע טוב.

"אין טעם לקרוא כמה עמודים ולפסול מיידית"

אגלה לך סוד, רק בין שנינו: "אפשר להביא את הסוס אל השוקת, אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות".
אין לך זכות לומר לאף אחד איך, או אם בכלל, לקרוא את הספר שלך. טעמים הם שונים מאדם לאדם - יש מי שיקרא בשקיקה את ספרך תוך כמה ימים, ויש מי שיפסול אותו לאחר הפסקה הראשונה ולא יהסס לדבר על כך בפורום (שמה לעשות, עדיין יש בו מידה מסויימת של חופש ביטוי). ואכן, יהיו גם כאלה שרק לאור התנהגותך מעל גבי הפורום לא ירצו לקרוא את הספר, ואולי אף כל דבר אחר שתכתוב אי פעם. זכותם.
מה שכתבת בהודעה זו לא מפתיע אותי. "תרגיל" כמו שאתה עשית עושה רק מי שמבקש תשומת לב ולא יודע לעשות זאת בדרך מכובדת ומכבדת יותר. העניין הוא שבעיניי, אדם בוגר שבטוח במה שהוא עשה, לא יזדקק לכך. אם אתה עד כדי כך לא בטוח בעצמך וביצירה שלך שנזקקת לתרגיל כזה רק כדי להפנות אליה (ואליך) תשומת לב מסוג כלשהו, ועוד הודית בזה - זה אומר דרשני. כשאתה מוציא ספר לאוויר העולם, עליך לקחת בחשבון שייתכן והוא לא יצירה מדהימה ללא סייג, ומי שלא מתרשם ממנו לא רק פוסל סופרים ישראליים ואינו תומך בהם כעיקרון. זה הדין עם כל דבר שתעשה ותציג לאחרים, בעיניי. אי אפשר לקלוע לטעם של כולם.

ברור לי שאם אכן כל מה שכתבת נכון, הוצאת את הספר בעמל רב וזמן יקר מחייך. אני מבין ומעריך את זה. אבל אני מתרגל את זכותי להתרשם לרעה ממה שעשית כאן, ולא למהר לקרוא את הספר, או כל דבר אחר שתכתוב בזמן הקרוב, אלא אם אשמע עליו ביקורת חיובית מאד ממישהו אובייקטיבי (כלומר, לא אתה). מאחל לך שלקראת ספרך הבא, יכולות השיווק שלך יתבגרו, וכל מה שתפרסם מעל גבי האינטרנט יהיה כן וללא אינטרסים חבויים. יש אנשים שעדיין מעריכים זאת.

TotalCommnader

New member
אני מבין את התסכול וגם את התגובה אבל לא מסכים

איתה. גם נמחקת וגם עוררת אנטגוניזם במי שאולי היה מתייחס ברצינות. אני עדיין חושב שאם אתה חושב שטעית (בטח שבתוצאה) תפתח שרשור חדש של "מודה ועוזב ירוחם". כמובן רק אם אתה חושב ככה. לא כדי להשפיל אותך חלילה אלא דווקא כי אתה אדם. מובן התסכול. מובן הנסיון לעורר עניין. גם לטעות זה אנושי ומובן.

בלי קשר אני אשמח לקרוא. אם זה טוב אני אפרגן. אם לא קח בחשבון שאני די ביקורתי ולא מרחם...

cwen

New member
הוא התנהג כמו טרול

ואחר כך טען שזה היה מכוון כדי ליצור דיון על הספר.

subatoi

New member
זה מה שמוזר בכל הסיפור.

זה בכלל לא נראה כמו "תרגיל". זה נראה כמו תגובות מצערות שהלכו ודרדרו את הדיון, ואז יוצר המהומה החליט שהסולם שלו לירידה מהעץ הוא לקרוא בדיעבד לכל המהומה "תרגיל". אני לא מצליח להבין איך כיוון כזה כמו שהמהומה התפתחה בו היה אמור לסייע - בצורה כלשהי - ליוצר.
מוזר.

הייזל

New member
באמת? ברצינות? בשיא הרצינות?

אתה מדבר על כך שאנשים לא יבקרו אותך לפני שהם מכירים אותך אבל אתה לא עושה שום מאמץ להכיר את הפורום.
בתור התחלה, אני בחורה.
ואם היית טורח ושואל אותי או את אביב *לפני* שפרסמת את ההודעה שלך [כמו שעשו סופרים אחרים לפניך] היינו מפהים אותך לכללי הפורום ולמדריך פרסום ספרים בפורום.
דבר נוסף, אנשים כאן הגיבו על הפרק הבודד שפרסמת ואני לא ראיתי שום התייחסות לכך מצידך. הרבה פעמים אנשים מחליטים אם לקרוא ספר לפי הפרק הראשון או העמוד הראשון או הפיסקה הראשונה. אני לא צריכה לקרוא ספר שלם כדי לדעת שהוא לא מתאים לי.
ולבסוף, אתה לא יכול לבוא משום מקום לעורר מהומה ואז לשנות כיוון לחלוטין ולהציע "אולי כדאי באמת שכל אחד מחברי הפורום יוסיף כמה מילים על חייו ועל דרכו." כאילו אנחנו חברים. עברת כאן על כללי ההתנהגות ועל הנורמות בפורום ואתה לא בעמדה לבוא בדרישות.

אני לא צריכה לעשות שום דבר כדי לגלות שום דבר על סופר חדש שמנסה לפרסם את עצמו. זאת חובתו של הסופר להציג את עצמו.

גלקטור

New member
שמע, קראתי את הפרק הראשון

שפורסם במנדלי.
זה לא היה משהו שגרם לי לרצות להמשיך לקרוא, מצטער.
זה היה מתיש, עם נסיון לשלב מתח תוך כדי הכנסת פסקאות אקפוזיציה ארוכות ומיותרות שמנסות לתאר את הדמויות השונות, במקום לתת לנו להכיר אותן דרך העלילה (שלא לדבר על כמות הקלישאות...).

אין לי בעיה לעודד כחול לבן אבל אני לא חייב לסבול בגלל זה (ר' למשל http://www.sf-f.org.il/story_745 )

avivs

New member
בדיוק.

ההתרשמות שלי מהפרק הראשון זהה לשלך.
אהיה הראשון לתמוך ביצירה מקומית, אבל צריך לעמוד ברף מסוים.

למעלה