יש סטודנטים בקהל?

shiningSnow

New member
איפה הטכניון? בושה וחרפה

בגלל שאין אצלנו מדעי הדשא אנחנו לא מתעניינים בספרות ובכתיבה? שיבושו להם. אוניברסיטת חיפה. פחחח.

potato6400

New member
אמת לאמיתה

למרות שאם תחשוב על זה, אין באמת חשיבות לתחומי העניין שלנו, אין לנו זמן פנוי בכל מקרהXD
(אין לי באמת זכות לדבר, אני התחלתי את הלימודים לפני שבועיים...)

shiningSnow

New member
אכן, אכן. זמן הוא נושא כאוב אצלנו

(יש כאן הרבה טכניוניסטים, יאי

&nbsp

סקיפי

New member
ממ..

מעניין אותי לשמוע: מה את חושבת על הנושא?.. בלי קשר לפוליטיקה. על הנושא כנושא לתחרות כתיבה נושאת פרסים כספיים בהיקף כזה.

אלודאה

New member
הדעה שלי היא שבעל המאה הוא בעל הדעה.

אם אני רוצה להכריז על תחרות סיפורים נושאת פרסים בשווי 500000$ על "יתרונות הטבעונות מבחינה מוסרית, אתית ואסתטית" אני יכולה לעשות את זה.
לא רק זה, אילו אני (האמיתית, לא זאת עם המלאנ'ת'לפים כסף) היתה נתקלת בתחרות נושאת פרסים עם כזה סכום, הייתי מנסה להשתתף, כי כסף זה מגניב.
&nbsp
באופן אישי, ברור שהם מצפים לסיפורים עם... איך נגדיר את זה... ניחוח פוליטי מסוים. זה עדיין לא אומר שאי אפשר להשתתף בתחרות הזו. מה הבעיה לכתוב על הליכה בנעלי האחר? אנחנו עושים את זה בכל פעם שאנחנו כותבים מחוץ למגדר / זמן / נסיון חיים שלנו.

ויימס

New member
באמת? אז את חושבת שאם יהיו שם סיפורים בסגנון של,

"ספרטנים! הלילה נמרח את שרירינו בשמן ונגן על עירנו מפני צבאות האופל של הפמיניזם", אבל כתוב בצורה ממש טובה, אין סיכוי?

אני מוכרחה להגיד, שאפילו כאשר לא הייתי שמאלנית בעצמי, כתבתי סיפורים שהם יותר בסגנון של, "אז הנה, יש מלחמה, ויש את X ויש את Y, אבל אף אחד לא טוב ב 100%, אף אחד לא רע ב 100%, ומלחמה גורמת לכולם לסבול", כי זה די יותר מעניין מאשר, "אויב לא אנושי ורע לחלוטין מתקיף אותנו ללא עוול בכפנו, הבה נהרוג את כולם באמצעות חרבות האומץ הקסומות שלנו."

בקיצור... מה לעשות? סיפורים עם זווית ראייה שמאלנית על מלחמה הם פשוט יותר מעניינים. אני יודעת שזה נשמע סופר לא אובייקטיבי, אבל זו פשוט הדעה שלי, והדעה שלי היא האמת.

אלודאה

New member
אני חולקת על דעתך.

גם סיפורים מזווית ראיה ימנית מאד אפקטיבים אם הם כתובים נכון. אפשר להביע אמפתיה לצד השני תוך כדי כעסעל זה שהוא מסכן את חייך.
את יודעת מה, אפשר להצדיק אך ורק צד אחד ולהתעלם לגמרי מהצד השני. ע"ע שר הטבעות. רק הצד של הקואליציה צודק. ציר הרשע טועה, נקודה. אין אופציה אחרת.
כמובן שיכול להיות שאילו טולקין היה כותב את הסיפור שלו היום הוא היה מזדהה עם האורקים המדוכאים שרק מנסים לשחרר את עמם מהשלטון הבלתי צודק של בני האדם. לכי תדעי...

מסכימה מאוד (עם דוקטור אלדי)

ספרי מלחמה באויב סופר-חזק או הישרדות אחרי שהאויב הסופר-חזק כיסח את הצורה לאמאמשלך הם כיפיים.
גם בספרי ריק ריירדן מתמודדים מול רוע מוחלט (מה מוחלט יותר מאלי כאוס שרוצים להשמיד את העולם?) ואלה עדיין ספרים אדירים לגמרי.
אפשר לכתוב טוב על כל דבר.

g l o r y

New member
in my opinion

so sorry guys, my laptop's support replaced my keyboard and I have no hebrew keys, so until I can engrave it with hebrew letters, I cannot write in hebrew.
but in my opinion, this topic for such a contast is more than unfair. its a loaded subject that many would feel uncomfortable to delve into, and may feel it inappropriate to assume things about it. and the judges cannot be objective about it, which leads me to suspect that only very specific enteries that carry the right "spirit" would be considered. all in all, I think they should have chosen another subject. maybe a less loaded one.

למעלה