יש סיכוי למי שרוצה ללמוד יפנית לבד?

MaNitma

New member
יש סיכוי למי שרוצה ללמוד יפנית לבד?

שלום שלום, אני חדש בפורום, אבל אני רואה שהפורום יחסית חדש אז זה לא כל כך נורא :) בכל מקרה אני ממש רוצה ללמוד יפנית וזה ככה כבר כמה שנים. אני גם רואה אנימה וקורא מנגה כל הזמן ובכלל נורא מתלהב מיפנית, אבל אף פעם לא למדתי. תמיד אני מחליט "הנה אני מתחיל ללמוד" ואז מוצא איזו סיבה למה להפסיק: זמן, כסף, כוח, וכו'... אחרי הכל אני גם לומד וגם עובד אז אין לי הרבה זמן, ובתור סטודנט גם אין לי כסף ספייר להוציא על קורס יפנית... חבר שלומד איתי באחד הקורסים באוניברסיטה לומד כרגע יפנית בקורס של ברליץ, וחשבתי שזאת דרך טובה ללמוד, אבל אני לא יודע עד כמה הוא מתקדם טוב (או שאולי זה רק אני?)... ואגב הוא מוציא על זה המון כסף. אקיצר, אני רוצה ללמוד (עוד לא ויתרתי :)), כי אני חושב שזאת שפה מדהימה ובתור אחד עם חוש לשפות אני גם מקווה שאני אהנה מאוד ללמוד את אותה... יש למישהו אולי איזה כיוון לתת לי? קורס בברליץ או בבי"ס מקביל לא רעיון כל כך טוב כי אין לי את הזמן והכסף להשקיע בזה כרגע, ומנסיון, ללמוד מקורסים מוכנים באינטרנט זה לא מכסה כל מה שאני רוצה לדעת, אי אפשר לשאול אף אחד, וזה די משעמם. חוצמזה מעניין אותי לדעת אם ללמוד יפנית לבד זה אפקטיבי בכלל, כי זאת דווקא נראית לי אחת השפות שחשוב מאוד לעבוד גם על דיבור-הקשבה ולא רק קריאה-כתיבה. הפורום הזה נראה לי התחלה טובה כי יש לי כאן פיד-בק מאנשים, ואם יש למישהו רעיון, אני מאוד אעריך את זה. תודה.

למעלה