יש סכנה בטיפולי הידרוטרפיה עקב כימיקלים במים?

מירבס

New member
יש סכנה בטיפולי הידרוטרפיה עקב כימיקלים במים?

איך אפשר ליהנות בכל זאת מהטיפולים ולהמנע ממגע בכימיקלים? (או לגימתם תוך כדי שהיית הילד במים?)

כלור

אין (בארץ, למיטב ידיעתי) בריכות בלי כלור. הכלור חודר לגוף לא רק בבליעה אלא גם ובעיקר דרך העור ובנשימה. יש בריכות שמטוהרות במלח שמתפרק בין היתר לכלור. זה פחות גרוע מהבריכות המסורתיות, אבל לא בהרבה. מה שאפשר לעשות זה לתת למערכות בגוף שאחראיות על פינוי רעלים תמיכה לפני ואחרי שיעור ההידרותרפיה - מלח אפסום, גלוטתיון, טאורין, פוספטידיל כולין, גלוטתיון, אוויר צח, COQ10. גלוטתיון אמרתי?
. היו על זה דיונים בעבר - מצרפת קישור לאחד מהם. ניתן למצוא עוד מידע בחיפוש מתקדם.

אנחנו בבריכה בנופך- עם מי מלח. יש להם אתר

בריכת עדן. אני מאוד מאוד מרוצה- כבר שלוש שנים שאנחנו נוסעים לנופך מראשון לציון. הצוות מעולה , מתמחה בילדים עם קשיים- CP וגם PDD. דניאלה

טיהור בריכה ב"מלח"

הוא עדיין חיטוי בכלור, כי המלח מתפרק בבריכה לנתן ולכלור טבעי בעזרת אלקטרוליזה. לזה בדיוק התייחסתי בהודעתי. כאמור, זה עדיף מהבריכות המסורתיות כי מדובר בפחות כלור וקל יותר לשמור על האיזון. מצטטת מדברי חברתי ניצן באתר באופן טבעי: "כלורינטור מאפשר חיטוי על ידי הפיכת יוני כלור (ממלח בישול) לכלור אורגני (החומר החזק והרעיל שאנחנו מדברים עליו פה) יתרונותיו הבולטים - ממה שהבנתי אין צורך להוסיף כל הזמן מלח (או כלור) כי יש שם תהליך מעגלי של מיחזור המלח/הכלור שוב ושוב, אפשר לשמור על רמה מאוזנת של כלור לאורך זמן (ולא תנודות של מאד רעיל בהוספה/פחות רעיל לאורך זמן שמרגישים בצריבה בעיניים למשל) וכן שהרמה המאוזנת הזאת יכולה להיות נמוכה בהרבה ממה שבתקן לבריכות שחייה ציבוריות." מצד שני, חשוב לזכור שזה עדיין כלור ושצריך לנקוט אמצעי זהירות ולסייע לגוף להיפטר מהנוירוטוקסין הזה, שגם כנראה פוגע ישירות במתילציה (לפחות לפי מה שוויליס טוען). אם אני טועה ומדובר במי מלח פרופר ולא בפירוקם לכלור ונתרן אשמח לדעת. גם מלח מעל ריכוז מסויים אינו מאפשר התפתחות חיידקים, אבל למיטב ידיעתי זו אינה אחת השיטות המקובלות לחיטוי בריכה (יש גישות מקובלות שמזיקות פחות מכלור - אוזון, מי חמצן, ובריכות טבעיות)

עוד לגבי בריכת עדן בנופך

מניצן, שהיא מדריכת שחייה לגיל הרך, ומכירה את הבריכה ואת שמעון: "וני כלור (כלור מינוס) הם חומר יציב ולא רעיל בכלל. כלור אורגני (כלור לא במצב יוני) הוא חומר רעיל ולא יציב (לכן צריך להוסיף כל הזמן) אז שימי לב שזה שמלח בישול מתפרק לנתרן ולכלור זה תהליך שפיר לחלוטין שקורה לך כל הזמן באוכל. בבריכות שמחטאות במלח עושים כלורינציה כמתואר לעיל. זה לא בלי כלור, אבל זה הרבה פחות גרוע מהרבה בחינות. אני לא "יודעת" שיש לשמעון כלורינטור כי לא ראיתי אותו בעיניים, אבל זו הנחה סבירה לאור זה ש... היה ריח של כלור (מאד עדין בהשוואה לבריכות רגילות, אלא אם בדיוק הוא הוסיף מאה קילו מלח... לא קורה המון.) היתה ערכה לבדיקת כלור, אם היה לי בגד ים לא endurance הוא התפורר תוך חודשיים מקסימום (משהייה של 16 שעות בשבוע, לא מ45 דקות בשבוע.) בקיצור, אני הייתי בפירוש הולכת. אבל לשיקולה. זה עניין של כמה הילד רגיש לעומת כמה תועלת הוא יקבל מהעבודה במים. זה לא ש "רעל הוא רעל הוא רעל." יש בפירוש עניין של רגישות אישית, מינונים, התנקות והתנהלות מול רעל ועוד. אם (בתיאוריה כן?) הגוף מטייב תהליכי ניקוי בשל השהייה במים, אז יש תועלת בצד הנזק. (זה כמו לאכול חסה לא אורגנית.. מבינה את כוונתי?)" אני חייבת להסתייג ולומר שניצן מדברת על ילדים נורמליים, לא על ילדים אוטיסטיים שאצלם המאזן בין יתרונות לחסרונות שונה. לדעתי האישית אצל ילדינו כל "טיוב תהליכי ניקוי בשל השהייה במים" אם קיים בכלל, מתאזן לגמרי על ידי ההשפעה השלילית של הכלור על אותם תהליכי ניקוי בדיוק.

מירי ב2

New member
הבריכה באיזי שפירא והבריכה בקאנטרי הוד השרון

אני לא מומחית גדולה, אבל אני הולכת לשתי ברכות שמטוהרות על ידי מלחים, ומה שכתבת כאן גרם לי להבין משהו. בבריכה בקאנטרי של הוד השרון יש אכן את הריח העדין עדין הזה של כלור. בכל פעם שאני אומרת את זה לבעלי הוא אומר "זה לא יכול להיות". אז הינה - זה כן יכול להיות...(אני כבר דמיינתי שהם עובדים עלינו עם הפירסום הזה של טיהור במלחים...) לגבי הבריכה באיזי שפירא, למיים שם יש טעם הרבה יותר מלוח ואין שם שום ריח של כלור. מירי

חוששתני שהיעדר ריח כלור אינו בהכרח סימן טוב

כשמטהרים במלח. סביר שאצל איזי שפירא מה שזה אומר בפועל הוא ששיטת הטיהור שלהם לא עובדת היטב והמלח לא מתפרק מספיק לכלור ולנתרן. במקרה כזה אולי יש פחות כלור, אבל יש יותר מזהמים שונים (חיידקים וירוסים ופטריות) שהכלור אמור לנטרל. יש סיכוי שאם הם יבדקו את הבריכה הם יגלו את זה ויתקנו את זה.

למעלה