יש סנדביצ'ים לארוחת הערב

milch

New member
יש סנדביצ'ים לארוחת הערב

יצאו מן התנור, לחמניות באגט מבצק פרנה מרוקאי.
רך בפנים ורך בחוץ, לא "קורע" את החיך והחניכיים.

 

milch

New member
יל'לה תחרות, לחמניות קייזר באמת מעולות

גם שלי נראות דומות. לא אמור להיות כלי שמטביע את הצורה על לחמניה עגולה? או שזה לעצלנים?

 

TCHM

New member
המכשיר לעצלנים....שלך נראות יופי

המרקם הפנימי שונה כשמקפלים ידנית.
 

milch

New member
המתכון מותאם לשיטות שלי

בצק בהתאמה אישית על בסיס מחמצת שאור מקמח לחם+קמח שיפון מלא 100% הידרציה.
את הבצק אני מכין ללא לישה, כ-70% הידרציה, שיטת קיפולים בלבד:
https://www.google.com/search?q=str...hUKEwjKtp6CtN_PAhVBOxoKHS-eD_0Q_AUICygD&dpr=1
לאחר אוטוליזה וקיפולים, עובר למקרר ל-12-14 שעות להתפחה.
מחלקים ליחידות של 150 גרם בדיוק, לאחר שחישבתי את כמות הבצק הרצויה לפי שיטת "אחוזי אופים":
https://www.google.com/search?q=str...0Q_AUICygD&dpr=1#tbm=vid&q=baker's+percentage
יוצרים כדורים בזהירות לא להוציא יותר מדי אויר, לפי:
https://www.google.com/search?q=sha...hUKEwjG8vq-xN_PAhUCbxQKHeprCoIQ_AUICCgA&dpr=1
מניחים מכוסה לכ-1/4 שעה ויוצרים את הלחמניות לפי:
https://www.google.com/?gfe_rd=cr&e...4Bw&gws_rd=cr&fg=1#q=shaping+a+batard&tbm=vid
מקמחים את הלחמניות ומתפיחים מכוסה 20 דקות באוירה חמימה וחורצים לפי:
https://www.google.com/search?q=sco...KHd35BjAQ_AUIBygC#tbm=isch&q=scoring+a+batard
או לפי:
https://www.google.com/search?q=sco...d35BjAQ_AUIBygC#tbm=isch&q=scoring+a+baguette
אופים על לוח פלדה מחומם מראש ל-275 מע' למשך 12:30 דקות (בתנור שלי, יכול להיות שונה מתנור לתנור).
מוציאים לרשת צינון.

יש שיטות קצרות יותר, אולי תעדיפי:
https://www.google.com/search?q=fre...HZEQAscQ_AUICCgA&dpr=1#q=moroccan+frena+bread

התמונות הן של בגט בשיטה שתארתי מעלה



 
תודה רבה!

למדתי המון במיוחד מהקישורים
וזה ממש היה נחמד, אני לא חושב שלמדתי ככה מהפורום בתקופה האחרונה
היה לי ממש כיף לקרוא ולראות את הסרטונים, תודה לך על ההשקעה!
 

milch

New member
אני שמח שנהנית

תודה גם לך.
היה לי הרבה יותר קל לצרף חומר ממחיש מאשר לתאר בע"פ.
 
אתה צודק הבחלט

עולם האפיה הינו מעט רחוק מימני, אבל מרתק אותי מאוד,
ובנוסף מה שווה ארוחה הכי טובה בעולם ללא קינוח ראוי?

בכלל לאחרונה שיניתי מעט את הבישול שלי והתחלתי להכין גם גבינות ביתיות ....
 
ואי ואי לפני תמונות כלו, חיבים לתת הזהרה

הרגת אותי, במיוחד הברי שנמסה ....
אהבתי את המחבש שלך, הכנת לבד?
 

milch

New member
כן, המכבש תוצרת עצמית

הנוזלית היא דוקא "קממבר" וזאת שמשמאלה היא "ברי" שיובשה בתהליך של "רחיצה" סדירה עם בירה לבנה.
 
למעלה