יש עדיין טורנירים של הפורום?

shaywh

New member
אם מישהו יחליף איתי כסף טילט-קרבון בכיף

מוכן עד אזור ה12$. יש לי רול בקרבון, מוכן להחליף עד 50$ עם טילט עם אחד האנשים המוכרים לי מהפורום שירצה לגוון קצת אתרים.

Kgt1

New member
אני רק שאלה במתמטיקה

עם סוטד קארדס (בוהלדם כן) מה הסיכוי המתמטי לפגוע בפלאש (בין אם שלושה מהסוט בבורד או בין אם יותר) בהנחה שאין משחק פוסט פלופ (להלן מצב סטטי של אול אין פרה פלופ)?אם חישבתי נכון, להפתעתי גיליתי שהתוצאה יותר גבוהה ממה שחשבתי, מה שידרבן אותי להפוך ל"שוקי" ולשחק כל שניים קלפים כי הם "סוטדדדדד".

Harleydude

New member
אני יודע שלפלפ פלאש

זה 2% , מעוך מדי להיזכר בחישוב כרגע. ואם אתה יושב מספיק עמוק ומכיר את היריב שלך מספיק טוב אז כל יד יכולה להיות רווחית (כן כן גם 2 7 אוף) בתנאים הנכונים. האמת שידיים סוטד הם אחלה של דבר אם יודעים לשחק אותם נכון.

shaywh

New member
זה 0.84% לקבל בפלופ פלאש

לגבי החישוב כולו, אפשר להוסיף לזה את הסיכוי לקבל שני קלפים מהסדרה בפלופ כפול ה35% המוכר להשלים את הפלאש ולהוסיף גם את הסיכוי שיצא קלף אחד מהסדרה ואחריו ראנר ראנר לפלאש. אגב אכלתי כזה היום אני עםAA מול AQdd אול אין פרה. אינעל המשחק הזה. החישוב הזה בהכרח כולל בתוכו גם את האופציה שהפלאש יתפתח לאיזה מגה פלאש של 6-7 קלפים. בקיצור, מוסיפים ( 11/50*10/49*39/48 + 11/50*39/49*10/48 + 39/50*11/49*10/48 ) * (0.3496 [שיהיה באותה רמת דיוק של ה0.84]) + ( 11/50*39/49*38/48 + 39/50*11/49*38/48 + 39/50*38/49*11/48 ) * ( 10/47*9/46 ) + 0.0084 = 0.0523777.... או בקיצור- חמש ורבע אחוז לעשות פלאש עם הסוטד הנד שלך. לא מטורף. אבל הסיכוי לקבל את הפלאש דרואו שלך בפלופ ולשדרג משמעותית את היד הוא בערך 11%.

Southparking

New member
../images/Emo72.gifדי פשוט ע"י פוקר סטוב

ההפרש בין האחוזים של AA מול A7 סוט לבין AA מול אוףA7 סוט הוא 5.52%

Kgt1

New member
החישוב הזה באופן כללי לא נראה לי מספיק מדויק

האחוזים האלה יכללו גם את המקרים שבהם האס 7 אוף סוט יפגע בפלאש, וזה לא רלוונטי בשבילינו.

fraidh

New member
חישוב

בעזרת נוסחת ההסתברות של התפלגות היפרגאומטרית... ההסתברות לפלש בפלופ 0.896% וההסתברות לפלש עד לריוור 6.675% אם קיבלנו 2 קלפים מה"סוט"בפלופ הסיכוי להשלים את הפלש הוא 31.637% אם קיבלנו 2 קלפים בפלופ+טרן הסיכוי להשלים פלש בריוור הוא 19.565% אם קיבלנו בפלופ רק 1 הסיכוי להשלים פלש (ראנר, ראנר) הוא 4.163%

Kgt1

New member
אפשר לדעת איך כולם הגיעו לחישוב באופן מתמטי?

החישוב שלי היה: 11/50 * 10/49 * 9/48 * 3 מתוך 5 (חישוב עצרת) שזה 10 - והתוצאה יוצאת מעל 8%...

fraidh

New member
התפלגות היפר גאומטרית

הנוסחא לקבל בדיוק 3 מהסוט היא: (שלוש מתוך 11) כפול (2 מתוך 38) חלקי (5 מתוך 49) אפשר (באכסל) להשתמש ב =HYPGEOMDIST(3,5,11,49)

Kgt1

New member
לא ביקשתי בדיוק 3, אמרתי שאפשר גם 4-5,

לפחות 3...

fraidh

New member
הסבר

מאחר והמאורע "בדיוק 3 קלפים מהסוט" והמאורע "בדיוק 4 קלפים מהסוט" זרים ההסתברות לקבל אחד מהם היא סכום ההסתברויות שלהם ובמקרה שלנו (X=מספר הקלפים מהסוט) ההסתברות שX = 3 או 4 או 5 שווה להסתברות שX=3 + ההסתברות שX=4 + ההסתברות שX=5 = 6.083% + 0.658% + 0.024% = 6.765%

Kgt1

New member
אוקיי... אבל איך תסביר/תשלול את החישוב שלי

שנותן תוצאה אחרת? (אני לא מכיר את האופן חישוב שלך מן הסתם...)

shaywh

New member
לאאאאא

אין ספק שאתה מבין בהסתברות הרבה יותר ממני, אבל הסיכוי להשלים את הפלאש אם יש שניים ביד ושניים בפלופ הוא לא 31.6%. מעבר לזה שזאת עובדת פוקר מוכרת שהוא בערך 35%, הוא גם שווה לאחד פחות הסיכוי שיצאו שני קלפים לא מהסדרה "הנכונה". אחד פחות 38/47*37/46 = כמו שהזכרתי קודם, בערך 34.96%. given that, אתה מוזמן לעשות את התיקונים המתאימים, אם צריך, לחישוב הכללי. אישית בחיים לא למדתי התפלגות היפר גאומטרית. בדיקה זריזה מראה שהחישוב שלך לא כולל בתוכו את הסיכוי שיצאו שני קלפים מהסוט ולא רק אחד.

Harleydude

New member
מישהו אולי יודע איפה אפשר ללמוד את המתמטיקה ה

הדרושה בצורה עצמאית? באינטרנט אולי? מישהו יכול לכוון? אני מאוד רוצה להיות במצב שאני יכול לדעת לחשב את כל זה לבד ואולי יום אחד להתקין פוקרסטוב בתוך המוח שלי ואין לי את הכלים הדרושים. אני לא מחפש שמישהו יגיד לי ללכת ללמוד הסתברות באונ' או משו, אני רוצה ללמוד לבד.

shaywh

New member
אישית אני משתמש בכלים של תיכון

לא של אוניברסיטה. את הקורס באוניברסיטה אני עושה רק עכשיו ואני גם בפיגור רציני בחומר שם...

Shaycus

New member
תשמע יש לא מעט ספרים

אני למדתי את כל הנוסחאות ההסתברויות בקורסים של הסתברות והסקה סטטיסטית אולי גם קצת בקורס של חקר ביצועים אם תרשום בגוגל "ספרים בהסתברות" אתה תמצא ה-מ-ו-ן תשובות ואין שום בעיה לקבל את הנוסחאות האלה בפרט וגם מידע יותר מפורט

Harleydude

New member
קניתי ספר - "סטטיסטיקה למתחילים" \ שלמה סימנו

בסקי, לא'דע אם מישהו מכיר ויכול לתת דעה אבל הוא נראה לי סבבה עדיין לא עברתי עליו פרופר

למעלה