יש עוד התחלות חדשות

גריפון

New member
יש עוד התחלות חדשות

לפני שלושה חודשים נכנסה סוף סוף הפרישה שלי לתוקף. בפועל, הפסקתי כמעט לגמרי לעבוד לפני חודשיים. מרגע שחתמתי על פרישה מוקדמת, הרגשתי שאני לא יכול לראות או לסבול עוד אף מנהל, כפיף או לקוח אחד. שאלו אותי כמה פעמים בעבר, "מה הדבר הראשון שתעשה אחרי הפרישה?" בתחילה, בעבר הרחוק, הייתי עונה שאסע להודו, לתעות בדרכים ולחפש אשראם ולשבת בו עם עצמי ולהרהר ולהתאפס חזרה. ממש ערב הפרישה כבר עניתי שאסע לנגב, לתעות בדרכים ולחפש ולשבת ולהרהר וכו'. למותר להגיד שלא נסעתי להודו. וגם לא לנגב. למעשה, גם ללכת למרכז העיר ולשבת עם עיתון בבית קפה הלכתי רק פעמיים. אפילו לרדת למכולת לקנות חלב טרי וקוטג' הוא דבר שאני צריך לדחוף אליו את עצמי. שאלתי את עצמי אם אני נמצא בדיכאון. אני לא. סתם אין לי חשק לעשות שום דבר. תחושת האופוריה האדירה של הימים הראשונים עברה לי כבר, ואולי כעת אני בזמן שבו ההתחלה החדשה פוגשת במציאות. ואולי זה רק שלב זמני, וזה יעבור מעצמו.

noa128

New member
ואם אני זוכרת משהו

היה איזה דיבור על לימודים, השתלמויות והתנדבויות... אם אתה צריך פוש - אשמח, יש לי מה לחפש שם ואשמח להתלוות אליך. וגם אם ירדה לך המוטיבציה - אחרי כל כך הרבה שנות ניידות, אין רע בעיניי בקצת התענגות על הבטלה - הרווחת את זה
נועה.

הפנטזיה והמציאות

אין ספק שכשהפנטזיה פוגשת את המציאות חוטפים ייאשת קטנה. זה נכון על פרישה מעבודה כמו על פרישה מזוגיות ארוכת שנים. אחרי האופוריה הראשונית באים סתם ימים וזה קשה מאוד לפגוש אותם. נדמה לי, גריפון, שהדיכאון שלך לגיטימי לגמרי רק אל תשקע בו יותר מדי זמן. אבל בינתיים בהחלט יש לו מקום, לפעמים הוא פשוט סוג של מנוחה, של שמיכת פוך רגשית שעוטפת אותך קצת ומאפשרת לך להיות כמה שפחות כדי לאגור כוחות ל'להיות' הבא שלך. חיבוק בינתיים בילי

צלליתה

New member
מי אמר שלעשות כלום זה רע?

אבות אבותינו שהיו אצילים אנגלים וחיו באחוזות לא עשו דבר למעט ציד ושתית תה, וחיו יפה מאוד. רק אנחנו בימים אלו מרגישים צורך להיות עסוקים בדברים "משמעותים" כל הזמן. אני בעד הכלום, כל עוד זה מתאפשר.

noa128

New member
דרך אגב - מתי אתה עובר?

זוכרת התעסקויות עם קרמיקות וחרסינות ובית חדש.. זהו? יש?

פּרפרית

New member
Be aware

אל תשכח שחורף עכשיו ואני יודעת שאני מוכנה להתחלף איתך ברגע בעונה הזאת- זה הזמן להתכרבלות בתוך הפוך (צריך בכלל לחשוב על חוק כזה) חוץ מזה מותר לך קצת להנות מהשקט גם בלי בתי קפה/נגב/הודו. רק תזהר לא לשקוע במצב הזה יותר מידי זמן (מתרגלים... אתה יודע...)

למעלה