יש עוד סדרות עם נשים גיבורות ?

זוהר פ

New member
יש עוד סדרות עם נשים גיבורות ?

אני חשבתי על באפי (כמובן), וויצבלייד, מכושפות, אפילו אני אחשיב את בנות הפאואר פאפ. מה יש עוד ?

SaxonK

New member
יש גם

אשת חיל (סדרה שהיום נראית קצת מגוחכת), יש האישה הביונית.

SaxonK

New member
וגם...

ניקיטה, סטאר טרק וויג´ר (הקפטן שם היא אישה).

מרויליה

New member
ו..

ספיידר וומן ו.... בימבה (המכונית) גברת פלפלת

זוהר פ

New member
אבל חלקן לא ממש גיבורות

אני לא מדבר על זה שהן מצויירות, אלא שהן התשובה הנשית לנסיון למחזר הצלחות של גברים - he-man, ספיידרמן, סופרמן...

אארררD~!!!!!

כתבתי כאן הודעה גדולה ומקיפה בנושא, והיא לא עלתה!!~!~!~!!! אעלךשדעאךדוכגףשדחךעכךשדלןנאףשך´נ!

אוקי, ננסה שוב.

ההודעה המקורית היתה מנוסחת יותר טוב, אבל מה לעשות: כשחושבים על זה, כמעט כל גיבורות הפעולה הנשיות הן שחזורים של סדרות פעולה גבריות. החל מוונדר וומן, שהיא גרסה נשית של הסופר-הירו הסופרמני הקלאסי, המלאכיות של צ´ארלי שהן גרסה נשית של סדרות הפעולה הקבוצתיות (צותו לעניין, משימה בלתי אפשרית וכו´), ועוד. המלאכיות של צ´ארלי וונדר וומן היו בעצם הסדרות שססלו את הדרך לגיבורות פעולה נשיות, והראו שהעולם מוכן לגיבורות שכאלה, כשעד אז כל מה שראינו זה גיבורים גבריים או קבוצות שרובן ורוב כוחן מנוהל על ידי גברים (גם המלאכיות של צ´ארלי עבדו בשביל גבר, והיה שם איזה מישהו שאת שמו שכחתי שעזר להן כל הזמן). אני חושב שגיבורת הפעולה הנשית הראשונה שהיתה מקורית ולא נוצרה כקונטרה לגבר היא "באפי: קוטלת הערפדים" . כי כמעט כל גיבורות הפעולה לפני כן היו תוצר של גיבורים גבריים (אפילו זינה היא תוצר של הרקולס, ומשמשת בעצם כאנטי-תזה לסדרת פעולה שבה הגבר החסון תמיד מציל את העלמה במצוקה).

*זינה*

New member
ועוד... ../images/Emo98.gif

מבאפי קוטלת הערפדים נוצר אנג´ל! ועוד, היא לא בדיוק גיבורת אקשן, אבל היא כן פמיניסטית (בזמנים ההם...) ויש לה שם יפה. קבלו את לוסיל בול מ"לוסי אהובתי"!!!
ומי שמכיר אותי טוב יודע מה המשמעות של הסדרה לגביי...

לוסי של "לוסי אהובתי" היתה עקרת בית

שכל הזמן הציקה לבעלה המפרנס וניסתה להכנס לו לעבודה. זה פמיניזם כמו שאני קווין סורבו.

*זינה*

New member
לא לזה התכוונתי...

התכוונתי לזה שהיא עושה מה שבא לה, והיא כמעט תמיד מצליחה. חוצמיזה שהיא הגיבורה של הסדרה!
אגב, אם כבר אתה דומה לברוס...

canimal

New member
אני חושבת שזה שקוראים לזה שחזור של

סדרה גברית נותן לזה תחושה נורא אנטי-פמיניסטית. כי הטלויזיה מאוד נוטה לכיוון טרנדים ופעם סדרות הפעולה היו גבריות: צוות לעניין מקגייוור משימה בלתי אפשרית.. הטלויזיה היתה בשלבי התפתחות וכמובן הזמנים היו שונים. עכשיו לדעתי עם ניקיטה באפי וזינה ולארה קרופט פתאום שמו לב לחור בשוק והאישה כגיבורה הופיע וכבשה את ליבנו. (אותי במיוחד) אז עם זה צצו הממוווןןןן תוכניות שמתרכזות באישה כגיבורת פעולה. מכושפות, דארק אנג´ל, וויצ´בלייד (שזה גם מהטרנד של חידוש קומיקס לסדרות טלויזיה וסרטים.. עיין ערך סמולוויל) אה.. וגם מתפתחות המון סדרות שמתמקדות בעל טבעי תודות לזינה ובאפי שנראה לי פתחו את הטרנד.

זוהר פ

New member
זה לא הפורום, אבל אם כבר הנושא עלה

סמולוויל סדרה מ-זה גרועה... לקחו את אגדת סופרמן והפכו אותה לסדרת נעורים. ועוד גרועה. הרקולס הצעיר כבר היה יותר מוצלח. לסכם כל פרק - מישהו מושפע מהקריפטונייט (ואיך לאנה לא שכל החיים יש לה את המטאור על הצוואר ?!) וקלארק מנסה לעצור אותו תוך כדי שהוא מנסה להתחמק מהשפעת הקריפטונייט עליו. היו לי דווקא ציפיות מהפרק הראשון שנראה איכותי אבל כמעט כל הפרקים זהים.

canimal

New member
כל כך נכון! וגם הקריפטונייט גורם

לכל מי שיש לו כח לאבד כל תחושת מציאות ולהיות רע. הסדרה כל כך מגוחכת..

bigbadjoe

New member
קונטרה לקומיקס של בלייד אולי?

הרי לא חסרים קוטלי ערפדים מזה כבר מאות שנים מאז שהתחילו המיתוסים (או האמיתות) על ערפדים

למעלה