בישול בסירופ...
מכינים סירופ סוכר ומים 1:1 ומעט מיץ לימון בבישול עד המסה ורתיחה.
מורידים ללהבה בינונית ומוסיפים את הפרי, מבשלים ברתיחה קלה
ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים, מבשלים עד לשקיפות הפרי
ומעבירים לצנצנת עם הנוזל.
- ניתן להוסיף לסירופ תיבול כמו קינמון/וניל/כל תיבול אחר.
- ניתן להחליף חלק מהסוכר בדבש.
- על כל 200 גר' סוכר 2 כפיות מיץ לימון.
- כמות הסירופ צריכה להיות בגובה הפרי.
חשוב - מבשלים עד שקיפות הפרי ובדיקה - מניחים בקערית קטנה
מעט פרי וסירופ ומכניסים למקפיא ל-5 דקות, מוציאים ובודקים...
אם הסירופ נוזלי אפשר ניתן לבשל עוד כמה דקות, אם הוא צמיגי
מעבירים לצנצנות. לא לעשות בדיקה עם מד חום.
- נוזלי או צמיגי זה ענין של טעם אבל הפרי חייב להיות שקוף.
- תפוחים מגלענים ומקלפים, חותכים לשמיניות או לקוביות 3 ס"מ.
התהליך טוב לפירות קשים שיכולים לשמור על צורתם. חלקים
מהפרי אמנם יתפרקו בבישול אבל הרוב ישאר שלם.
תפוחים מומלצים - גרנד סמיט, לא תפוחים מתוקים שיתפרקו לחלוטין.