יש עכשיו ענבים אדומים משגעים

yair_bar

New member
מנהל
יש עכשיו ענבים אדומים משגעים

לצערי יקרים, אבל תענוג לאכול אותם. טעמים עמוקים ועשירים שזה פשוט תענוג.

לאכול בבית עם יוגורט ומעט דבש, או בתוך תבשיל עם פרגיות וגזר. פינוק אמיתי
 

פוקסי99

New member
חבל! חבל! חבל!

יש לי גפן של ענבים שחורים ללא גלעינים אשר הניבה כמויות אדירות של אשכולות .ללא גרעינים .מתוקים שגעון. הגפן גדלה בר ללא השקיה ללא זיבול וללא ריסוס.חילקתי כמה שיכולתי ונשארו על הגפן מספר אשכולות אשר מצטמקים
מקווה בשנה הבאה לחלק למי שגר קרוב לכפר יונה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חשבת להכין צימוקים ?

ענבים ללא גרעינים נשמע חומר הגלם האידאלי.
 

TCHM

New member
ענבים ועוד...

חבר ממושב צילצל ואמר שהכין לי משלוח של פירות ללא ריסוסים
(אני אלרגי לחומרים הללו).
מה היה - ענבי קרימסון, נקטרינות, אפרסקים. (6 ש"ח לקג' לכולם)
על הדרך קניתי בוואדי-ערה תאנים לא מרוססות מהזקן שלמזלי
עדיין חי.
כמות עצומה של פירות מובחרים שחלקם יעברו לשימור, חלקם לבישול
וחלקם יחולק מן הסתם.





 

חנהפ

Active member
כמה נחמד, תהנה

מנצל"שת אולי אתה יודע, הזכרת שימור פירות

פעם אכלתי מרקחת תפוחים שהתפוחים בה היו שלמים ושקופים, יודע איך עושים כזה ?
 

TCHM

New member
את מתכוונת לתפוחים ננסיים שלמים בסירופ?

 

TCHM

New member
מצטער, לא יודע במה מדובר...

אם יש לך קישור אפילו לתמונה של המוצר אדע במה מדובר.
 

TCHM

New member
אולי זאת...

מעין מרמלדה של תפוחים - קוביות גדולות או פלחים שנשארים
שלמים (פחות או יותר) בסירופ סמיך?
 

חנהפ

Active member
זה משהו שנתקלתי בו לפני זמן רב

חשבתי שלנוכח נסיונך תוכל להסביר לי איך מכינים מרקחת שכזאת שבה התפוחים שלמים ושקופים
 

TCHM

New member
בישול בסירופ...

מכינים סירופ סוכר ומים 1:1 ומעט מיץ לימון בבישול עד המסה ורתיחה.
מורידים ללהבה בינונית ומוסיפים את הפרי, מבשלים ברתיחה קלה
ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים, מבשלים עד לשקיפות הפרי
ומעבירים לצנצנת עם הנוזל.
- ניתן להוסיף לסירופ תיבול כמו קינמון/וניל/כל תיבול אחר.
- ניתן להחליף חלק מהסוכר בדבש.
- על כל 200 גר' סוכר 2 כפיות מיץ לימון.
- כמות הסירופ צריכה להיות בגובה הפרי.
חשוב - מבשלים עד שקיפות הפרי ובדיקה - מניחים בקערית קטנה
מעט פרי וסירופ ומכניסים למקפיא ל-5 דקות, מוציאים ובודקים...
אם הסירופ נוזלי אפשר ניתן לבשל עוד כמה דקות, אם הוא צמיגי
מעבירים לצנצנות. לא לעשות בדיקה עם מד חום.
- נוזלי או צמיגי זה ענין של טעם אבל הפרי חייב להיות שקוף.
- תפוחים מגלענים ומקלפים, חותכים לשמיניות או לקוביות 3 ס"מ.
התהליך טוב לפירות קשים שיכולים לשמור על צורתם. חלקים
מהפרי אמנם יתפרקו בבישול אבל הרוב ישאר שלם.
תפוחים מומלצים - גרנד סמיט, לא תפוחים מתוקים שיתפרקו לחלוטין.
 

חנהפ

Active member
אנסה

זו יכולה להיות וריאציה מעניינת לתפוח בדבש של ר"ה
 
למעלה