יש עצה ?
- חוו דעתכם

ליונל

New member
דירות קרקע

היי כולם. תחת לחץ אטומי (שבוע וחצי לתאריך הפינוי), עדיין לא מצאתי דירה שארצה לקחת. התחלתי לחפש לפני כשבועיים אחרי שגיליתי סופית שלא אוכל להמשיך בדירתי הנוכחית (סיפור ארוך). אני מעדיף לבד אם אמצא דירה נורמלית, אבל יש לי בעיה תקציבית (מקסימום 400 דולר, וגם זה בקושי), ולכן גם בודק אופציה עם שותפים (או יותר נכון, שותפות. מעדיף ככה). כעיקרון, הפתרון המושלם עבורי הוא לחלוק את הדירה, גם דירה גדולה יותר וגם שכ"ד זול יותר, אבל במקרים כאלה, לא רק שהדירה עצמה והמיקום שלה צריכים להיות טובים, אלא גם השותפה צריכה להיות נורמלית. גרתי עכשיו שנה עם שותפה, ולמרות שאנחנו מאוד שונים, הסתדרנו. אבל אני תמיד פוחד ליפול עם מישהו גרוע. בגלל זה ההעדפה האינסטינקטיבית שלי היא לגור לבד. (וגרתי לבד שלוש שנים. לא תמיד זה היה נעים...) בכל אופן, היום ראיתי דירת שני חדרים לא חדשה, זולה יחסית (400 דולר), עם בדיוק מה שאני צריך, מקרר וארון בגדים, ברחוב שקט. הבעיה היא שהיא דירת קרקע. כמטר וחצי מהכביש, עם חצר קטנה של דשא צהוב. דלת הכניסה עצמה נמצאת ממש בחצר הבניין, לא בפנים. אין חדר מדרגות. לכאורה, כל מה שרציתי. דירה שהיא לא כוך, במחיר לא קל, אבל אפשרי. אבל יש לי בעיות עם דירות קרקע (עד היום לא גרתי נמוך מדירה שלישית, ועברתי שלוש דירות). יש לי בעיה לגור מול הרחוב. אין לי ממש ניסיון עם זה, אבל זה לא נראה לי נוח. מה אתם אומרים על דירות קרקע? יש לכם ניסיון? זה שווה את ההוזלה במחיר? תודה.

לב בוער

New member
בעיה

אני מחפש לגור בנחלאות , אבל שונא - שקט , לבד , ריחוק כזה - לא מסוגל לישון בחדר לבד ( - לא מדויק - מסוגל-לא רוצה - ) . . . מחפש להשכיר מקום שיהיה קצת מלא ( זה גם יותר זול ) - הנקודה היא שאני דתי ( אז מגורים עם בנות - לא רלונטי . ! - וגברים רוצים את השקט שליהם את הפינה שילהם . . . . - מה אני יעשה - עיזרו לי . . .

אני לא רואה את זה קורה

בכל הנוגע לדירה שכורה - אני מתקשה להאמין שמישהו מרצונו יבחר לדור במשותף - באותו חדר - עם אדם זר. לפעמים קורה מצב שבו שני אנשים קצת דחוקים בכסף חולקים חדר גדול במיוחד (הכרתי שתי בנות כאלו), אבל הן היו חברות - ובמילא סידרו בינהן שכמעט לא יצא ששתיהן יהיו באותו ערב בדירה. נסה אולי אכסניית נוער.

לב בוער

New member
בעעעע-

ברור שלא היתי רוצה להיתקע עם מישו שאני לא מכיר . . - אני מחפש - חברים - חברה בראש טוב . . - קפיש ?

אין לי נסיון עם זה

אני מתארת לעצמי שאנשים לא הגיבו פשוט כי אף אחד לא התנסה בדילמה הזו. זו דילמה ככל דילמה שנתקלים בה בהקשר של השכרת דירה - כשהדירה היא לא בדיוק מה שציפינו או שתכננו. מכיוון שלא התנסיתי בזה (גם לא באופן עקיף - כלומר דרך חברים), אני לא יכולה לספר לך שום דבר על זה שאתה לא יודע בעצמך. חזור לספר מה החלטת

טלי 234

New member
../images/Emo41.gif זקוקה לעזרה - ארגזים...

הי אני חדשה בפורום ועוברת דירה עוד שבועיים. אני לא אשתמש בחברת הובלה, ורציתי לדעת אם יש למישהו טיפים לגבי מציאת ארגזים. כמובן שהעדיפות היא לארגזים חזקים, גדולים ונקיין יחסית. האם מישהו יודע איפה אפשר למצוא בקלות? והאם נהוג לקחת מהסופר כמה ארגזים גם אם קונים ממש מעט? תודה

לפני מספר ימים

היה שרשור בדיוק על זה. ברוכה הבאה, תרצי כוס
? אני ממליצה לך בחום לעיין אחורה גם לגבי עוד דברים, יש המון שרשורים עם שאלות מאוד נפוצות אצל מי שיוצא מהבית. בהצלחה!

טלי 234

New member
חיפשתי לפני ששאלתי, ולא מצאתי

האם אפשר להפנות אותי לקישור? תודה

ההודעה כרגע נמצאת

דף אחורה, תחת הכותרת "כיצד ניתן להשיג קרטונים לאריזה", והנה הקישור

denies

New member
כמה עצות

היי! אני אנסה לעזור. יש מספר בעיות עם דירות קרקע לדעתי (בעיקר בתל אביב), אבל אתה צריך לשקול כמה הן מפריעות לך. הראשונה, בטיחות. האם הדירה מסורגת? אם לא, היא מועדת לפריצות יותר מדירות בקומות גבוהות (ואתה לא בחורה, אז לפחות יש דאגות אחרות שנחסכות ממך
) השניה, חרקים ומזיקים אחרים. בתל אביב, בעיקר בקיץ, אם הדירה שלך לא מרושתת אתה עשוי לסבול מהתקפות של גן חיות שלם. השלישית, רעש. הבעיה הזו מאוד תלויה ברחוב (עוברים בו אוטובוסים?), בכיוון של החלונות, בשכנים, וכו'. הייתי מציעה לך לבלות קצת זמן בדירה במשך היום, ולראות כמה רעש יש וכמה הוא מפריע. אם זו דירה טובה, יכול להיות ששווה להתפשר על חלק מהדברים. אני מכירה מספר אנשים שגרים בדירות קרקע ומרוצים לחלוטין. והצעה אחת: וילונות. כי לשמור על תריסים סגורים כדי שלא יציצו לך הביתה זה די מחניק...

ליונל

New member
הדירה היא בגבעתיים

ברחוב שקט, אבל לא הייתי שם במהלך היום. מה שכן, בלילה יש שם קונצרט של צרצרים. אין רשתות. ושוב, החלון המרכזי נמצא כ-2.5, 3 מטר מהמדרכה, ומוגבה מעט. אבל עדיין אפשר להסתכל פנימה. הדירה עצמה היא שני חדרים, אבל אחד מהם הוא בעצם מרפסת סגורה, כי צד אחד שלו הוא קיר של תריסי פלסטיק שפונה לרחוב. שני החלונות הקטנים בדירה מסורגים. פשוט אין לי ניסיון עם דירות קרקע, מילא אם זו היתה דירה עורפית, או שדלת הכניסה היתה מאחורי דלת ואינטרקום, והדירה עצמה היתה פנימית יותר, אבל הכל ככה בחוץ. בחצר. זה קצת כמו לגור במושב או משהו. אני פוחד לחתום ואז להתחרט על זה. אם הדירה, כפי שהיא, היתה בקומה ראשונה, אני מאמין שהייתי לוקח אותה. אבל אז היא בטח היתה עולה יותר...

למעלה