יש עצות לבישול תירס?

מיכי 10

Member
שלום וברכה,

שנים רבות אני מנסה להגיע בבישול לטעם המעולה, שהיה לקלחי התירס שהיו מוכרים בילדותי ברחוב, ולא מצליחה.
ניסיתי לבשל תירסים עם תוספת של קליפות תירס במים, ואפילו עם החלק הלא מיובש של זקן התירס, וזה לא עזר הרבה.
הַכנסַת תירסים למים רותחים, או הכנסתם למים בטמפרטורת החדר - כל הנסיונות האלה לא שינו במיוחד את הטעם.
מישהו יודע מה היה סוד הבישול בתוך דוד מהביל ברחוב?

ומשהו אחר בנושא תירסים. כיום, מוכרים תירסים מתוקים במיוחד. לטעמי, זה קלקול נורא של התירסים. הטעם שלהם גורם לי לתהות אם הישקו אותם בשדות בסירופ סוכר במקום במים, או גרוע מזה - במים עם המון ממתיק מלאכותי...
ברור שלא, אבל אני מחפשת תמיד תירסים טבעיים, ולא ממותקים בהגזמה, ודי קשה להשיג כאלה. גם שימורי התירס מלאים בממתיקים, לצערי.
 

uty

Member
שלום וברכה,

שנים רבות אני מנסה להגיע בבישול לטעם המעולה, שהיה לקלחי התירס שהיו מוכרים בילדותי ברחוב, ולא מצליחה.
ניסיתי לבשל תירסים עם תוספת של קליפות תירס במים, ואפילו עם החלק הלא מיובש של זקן התירס, וזה לא עזר הרבה.
הַכנסַת תירסים למים רותחים, או הכנסתם למים בטמפרטורת החדר - כל הנסיונות האלה לא שינו במיוחד את הטעם.
מישהו יודע מה היה סוד הבישול בתוך דוד מהביל ברחוב?

ומשהו אחר בנושא תירסים. כיום, מוכרים תירסים מתוקים במיוחד. לטעמי, זה קלקול נורא של התירסים. הטעם שלהם גורם לי לתהות אם הישקו אותם בשדות בסירופ סוכר במקום במים, או גרוע מזה - במים עם המון ממתיק מלאכותי...
ברור שלא, אבל אני מחפשת תמיד תירסים טבעיים, ולא ממותקים בהגזמה, ודי קשה להשיג כאלה. גם שימורי התירס מלאים בממתיקים, לצערי.
פעם, לפני עשרות שנים, כשמכרו קלחי תירס ברחובות, סוג התירס שבושל בדודי המים הרותחים של מוכרי התירס היה סוג שונה מהסוגים הנמכרים כיום בחנויות ובסופרים. זה היה תירס פחות מעודן , הקלחים היו גדולים יותר וטעמו היה פחות מתוק.
הזנים הנמכרים היום הינם מתוקים יותר, רכים יותר, דורשים פחות בישול - הרתחה של 15 דקות מספיקה.
לא מוסיפים סוכר למי ההשקיה... מניסיון. זרעתי תירס לפני מספר שנים וקיבלתי קלחים עם גרעינים רכים ומתוקים, השקיתי במים רגילים.

לחלק קופסאות השימורים כן מוסיפים סוכר. לדעתי עדיף לקנות את הגרעינים הקפואים.
 

מיכי 10

Member
פעם, לפני עשרות שנים, כשמכרו קלחי תירס ברחובות, סוג התירס שבושל בדודי המים הרותחים של מוכרי התירס היה סוג שונה מהסוגים הנמכרים כיום בחנויות ובסופרים. זה היה תירס פחות מעודן , הקלחים היו גדולים יותר וטעמו היה פחות מתוק.
הזנים הנמכרים היום הינם מתוקים יותר, רכים יותר, דורשים פחות בישול - הרתחה של 15 דקות מספיקה.
לא מוסיפים סוכר למי ההשקיה... מניסיון. זרעתי תירס לפני מספר שנים וקיבלתי קלחים עם גרעינים רכים ומתוקים, השקיתי במים רגילים.

לחלק קופסאות השימורים כן מוסיפים סוכר. לדעתי עדיף לקנות את הגרעינים הקפואים.

תודה, uty! נראה לי שזה נכון; שזה באמת היה זן אחר של תירס, וסביר להניח שהיום כבר לא מגדלים אותו. ואולי אותם תירסים, היו מתאימים לבישול הממושך באותם דודי מים גדולים.

וגם זה נכון, שלתירסים של היום מספיק בישול קצר יותר. אני מסתפקת אפילו בבישול של 5 עד מכסימום 10 דקות.
אני מחפשת תמיד את התירסים שלגביהם לא מצוין שהם מתוקים במיוחד. אבל לא תמיד מצליחה למצוא כאלה.

ואשר למי ההשקיה, ברור שלא מוסיפים להם סוכר. כתבתי את זה בלגלוג, ובצער על ההגזמה במתיקות שלהם.
ואכן, לירקות קפואים יש יתרון נוסף (חוץ מהטריות של ההקפאה מיד לאחר הקטיף), בכך שגם אין בהם תוספות של טעם, אלא רק הטעם המקורי שלהם עצמם.
 
התשובה מורכבת משני חלקים:
1. כפי ש-UTY כתב, זנים שונים. זה נכון לגבי רוב הגידולים החקלאיים, שמשתנים כל הזמן בהתאם לטעם הקהל ולטכנולוגיה.
2. חוש הטעם שלך (ושל כולם), שהשתנה עם הגיל ועם החשיפה לטעמים חדשים, מורכבים וטובים יותר. נראה אותך נהנת היום אותו דבר מסרט שראית "פעם". הוא יראה מיושן ועייף...
 

מיכי 10

Member
התשובה מורכבת משני חלקים:
1. כפי ש-UTY כתב, זנים שונים. זה נכון לגבי רוב הגידולים החקלאיים, שמשתנים כל הזמן בהתאם לטעם הקהל ולטכנולוגיה.
2. חוש הטעם שלך (ושל כולם), שהשתנה עם הגיל ועם החשיפה לטעמים חדשים, מורכבים וטובים יותר. נראה אותך נהנת היום אותו דבר מסרט שראית "פעם". הוא יראה מיושן ועייף...
תודה, יוביוב הירוק!

1. אכן, שמעתי וגם נוכחתי בכך, שגידולים חקלאיים (ולמעשה, גם מוצרים אחרים לגמרי, כמו מוצרי קוסמטיקה/טואלטיקה, מזון, ביגוד והנעלה, ובכלל), משתנים לפי טעם הקהל ולפי הטכנולוגיות המתפתחות כל הזמן. ולצערי, אני בהמון המון מקרים נמצאת במיעוט בעניין טעם הקהל. אפילו למדתי כבר מזמן, שכשמוצר כלשהו מוצא חן בעיניי במיוחד, אני קונה מיד יותר מאחד (למשל שפתון או סבון), כי מהניסיון, המוצרים האלה פשוט נעלמים מהשוק, לטובת אחרים, שאינם לטעמי. :-/

2. כן, נוכחתי בכך שבהרבה מקרים הטעם משתנה במשך השנים. ודוגמה אישית, ששמעתי גם מאחרים, שבילדותנו או בצעירותנו לא סבלנו ירקות כמו חצילים, קישואים, שומר, והיום - אוהבים אותם מאד.
אבל לגבי ספרים (וספרי ילדים, אפילו), סרטים או טעמים באוכל, אני דווקא כן נהנית ממה שהיה פעם. בהבדל אחד, שהספרים והסרטים, לרוב ניתנים להשגה איכשהו גם היום. אבל טעמים במזון או במוצרי טואלטיקה (סבון כביסה, סבון רחצה, משחת שיניים, למשל), נעלמו ואינם עוד. ואותי זה מצער ממש. יתכן שבעבר הם היו פחות "מעודנים" מאשר כיום, אבל דווקא את הטעמים ההם, הפשוטים, אני זוכרת כל כך לטובה, שבטוחה במאה אחוז שאם היו חוזרים שוב, הייתי נהנית מהם לא פחות, גם בגילי הנוכחי. :-]
 

zme

New member
תירס הכי טעים באידוי. בתחתית סיר האידוי מים וגם כפית חמאה. אפשר חצי כפית סוכר, ימתיק ולא יורגש בתירס. האידוי: 1) חמם להרתחה. 2) הנמך להבה / חימום לנמוך. 3) משך האידוי- לפחות 40 דקות, לבדוק שהתירס רך, אם לא- עוד 15 דקות, ושוב לבדוק ריכוך. הבדיקה חשובה כי יש זנים שונים ותנאי גידול שונים מה שמשפיע על גודל גרגרי התירס ולפעמים גם על אחוז הלחות שבתוכם. מי שרוצה תירס פרווה - במקום חמאה לשים מרגרינה בטעם חמאה. הטעמים מעולים!
 

מיכי 10

Member
תודה על הרעיון המעניין, zme. אז אני מבינה שאם אין לי סיר אידוי, אני יכולה לשים מים בתחתית סיר רגיל, ולשים בו שושנת אידוי, אשר עליה אוכל להניח את התירסים. מסקרן אותי לנסות, כאשר אמצא קלחי תירס בסופר. כרגע נראה לי שאין, אך אמתין בסבלנות.
ושוב תודה. :-] |תירס||תירס||תירס||תירס|
 
למעלה