יש עשינו את זה

frankthe2

Active member
היום הצלחנו פעם שניה השנה לתת לפיצי שלנו את החומר נגד פרעושים, התנגדה, יללה, מחתה אבל זה לא עצר את האישה שאיתי מלתת לה את החומר שיכול לעזור ולשפר לפיצי כל כך הרבה את איכות החיים.
מה איתכם? מצליחים לשים חומר נגד פרעושים או לא?

גורדיאן-II

Active member
היום הצלחנו פעם שניה השנה לתת לפיצי שלנו את החומר נגד פרעושים, התנגדה, יללה, מחתה אבל זה לא עצר את האישה שאיתי מלתת לה את החומר שיכול לעזור ולשפר לפיצי כל כך הרבה את איכות החיים.
מה איתכם? מצליחים לשים חומר נגד פרעושים או לא?
קלי קלות, מה הבעיה בכלל?
מדובר באמפולות? לא צריכה להיות שום בעיה.

מילי08

Well-known member
אני גם מתקשה. זה כרוך במאבק לא קטן...
מתחיל מזה שאני מתחבאת כדי שהם לא יקלטו שאני מכינה את האמפולה ואז ממשיכה בענייני כאילו כלום. בהמשך אני מלטפת אותם ומתחנפת אליהם ומנסה לשים את הפורמולה בלי שהם ישימו לב. הרוב משפריץ עלי ועל הספה ורק חלק מצליח להישאר עליהם... :-/

גורדיאן-II

Active member
OK, איך לתת לחתול/ה אמפולה, בשלבים:
1. ודאו כי החתול בסביבה, כדי שלא יהיה צורך לחפש אחריו.
2. הכינו את האמפולה, הסירו את המכסה, נקבו את הפתח אם צריך, הניחו אותה כך שלא תנזול.
3. רחצו ידיים, כדי לוודא שאין עליהם ריח של תרופה שיבהיל את החתול.
4. גשו לחתול, קחו אותו למקום בו מונחת האמפולה.
5. תפסו את החתול בצוואר, בתפיסה 'אימהית' (החזקת קפל עור בעורף/צוואר, בחוזקה אבל בלי להכאיב, כמו שחתולות אימהות מרימות את הגור).
6. התפיסה הזאת גורמת לחתול להיות כנוע ורגוע, הוא משתכנע שהוא גור ואת/ה האימא.
7. התפיסה הזאת גם מותחת את העור וגורמת לקטע מעור העורף להיחשף ללא הפרווה.
8. תרגלו את התפיסה הזאת ביד שמאל, עד שתבינו את הפרינציפ והחתול יתרגל לזה.
9. קחו ביד ימין את האמפולה, סחטו אותה באטיות על אותו קטע מעור העורף.
10. כאשר האמפולה ריקה, השתמשו בראש שלה כדי לעסות את הנוזל לתוך העור.
11. הנוזל עלול לגרום לחתול גירוד או צריבה והוא יתחיל להתפתל, אל תוותרו לאורך לפחות דקה של עיסוי.
12. שחררו את החתול כדי שיברח בבהלה תוך תלונות על כך שעומדים לרצוח אותו.
13. כנסו לפורום ותודו לגורדיאן על ההדרכה המפורטת.
14. אם הפרעושים לא מתו מיד לא להתרגש, לפעמים לוקח יום-יומיים עד שהרעל מגיע אליהם דרך מחזור הדם והם מתפגרים.

מילי08

Well-known member
OK, איך לתת לחתול/ה אמפולה, בשלבים:
1. ודאו כי החתול בסביבה, כדי שלא יהיה צורך לחפש אחריו.
2. הכינו את האמפולה, הסירו את המכסה, נקבו את הפתח אם צריך, הניחו אותה כך שלא תנזול.
3. רחצו ידיים, כדי לוודא שאין עליהם ריח של תרופה שיבהיל את החתול.
4. גשו לחתול, קחו אותו למקום בו מונחת האמפולה.
5. תפסו את החתול בצוואר, בתפיסה 'אימהית' (החזקת קפל עור בעורף/צוואר, בחוזקה אבל בלי להכאיב, כמו שחתולות אימהות מרימות את הגור).
6. התפיסה הזאת גורמת לחתול להיות כנוע ורגוע, הוא משתכנע שהוא גור ואת/ה האימא.
7. התפיסה הזאת גם מותחת את העור וגורמת לקטע מעור העורף להיחשף ללא הפרווה.
8. תרגלו את התפיסה הזאת ביד שמאל, עד שתבינו את הפרינציפ והחתול יתרגל לזה.
9. קחו ביד ימין את האמפולה, סחטו אותה באטיות על אותו קטע מעור העורף.
10. כאשר האמפולה ריקה, השתמשו בראש שלה כדי לעסות את הנוזל לתוך העור.
11. הנוזל עלול לגרום לחתול גירוד או צריבה והוא יתחיל להתפתל, אל תוותרו לאורך לפחות דקה של עיסוי.
12. שחררו את החתול כדי שיברח בבהלה תוך תלונות על כך שעומדים לרצוח אותו.
13. כנסו לפורום ותודו לגורדיאן על ההדרכה המפורטת.
14. אם הפרעושים לא מתו מיד לא להתרגש, לפעמים לוקח יום-יומיים עד שהרעל מגיע אליהם דרך מחזור הדם והם מתפגרים.
נהדר! תודה רבה.
חלק מהשלבים אני עושה אינסטינקטיבית, אבל אני צריכה לעבוד על תפיסת הצוואר.
סעיף 11 נשמע לי בלתי אפשרי :eek: בשלב הזה הם מתפתלים, מייללים, יורקים ושורטים...

גורדיאן-II

Active member
לי זה עובד. קשה באימונים קל בקרב.
נהדר! תודה רבה.
סעיף 11 נשמע לי בלתי אפשרי :eek: בשלב הזה הם מתפתלים, מייללים, יורקים ושורטים...
כן, טוב, אולי דקה שלמה (זה שעתיים בזמן חתולים) זה קצת מוגזם, אבל כמה שיותר עיסוי יותר טוב, ונכון שהם ממש לא מקבלים בהבנה את זה.

אלישבע777

Well-known member
נהדר! תודה רבה.
לא לתפוס בצוואר! חס וחליליה!! לתפוס בעור העורף, כמו שהאימהות עושות. תתרגלי יום יומית כאילו משחק. הם ירגלו!!

ברשימת השלבים חסרה קבוצת שלבים המתחילה ב-"רשום על פתק את סוג הדם שלך...".
מאז שהכרתי את האמפולות, השתמשתי איתן על כ-10 חתולים. ולכל אחד צריך אסטרטגיה שונה. יש כאלה שאדישים (נדיר). יש כאלה שמספיק שאדם אחר מחזיק באויר, כדי שזה יעבור בשלום (לא בלי מחאות). ויש כאלה שאנחנו מתגנבים אליהם בזמן שהם ישנים - עושים להם קיצי-קיצי בגב, ואז שפריץ מהיר.
תמיד משתדלים לנצל ביקורים אצל הוטרינר גם למתן אמפולה.

אגב - יש אמפולות ל-3 חודשים. עולות אותו דבר (כלומר פי 3), וחוסכות 2/3 מהמלחמה.

גורדיאן-II

Active member
ברשימת השלבים חסרה קבוצת שלבים המתחילה ב-"רשום על פתק את סוג הדם שלך...".
מאז שהכרתי את האמפולות, השתמשתי איתן על כ-10 חתולים. ולכל אחד צריך אסטרטגיה שונה. יש כאלה שאדישים (נדיר). יש כאלה שמספיק שאדם אחר מחזיק באויר, כדי שזה יעבור בשלום (לא בלי מחאות). ויש כאלה שאנחנו מתגנבים אליהם בזמן שהם ישנים - עושים להם קיצי-קיצי בגב, ואז שפריץ מהיר.
תמיד משתדלים לנצל ביקורים אצל הוטרינר גם למתן אמפולה.

אגב - יש אמפולות ל-3 חודשים. עולות אותו דבר (כלומר פי 3), וחוסכות 2/3 מהמלחמה.
בקשר לאמפולות המשולשות - לא מת על הרעיון. אחרי הכל מדובר ברעל שנספג בגוף של החתול, כמות משולשת של רעל נראית לי צעד קצת קיצוני, אבל אולי זה מפני שהחתולים שלי לא עושים לי שום בעיות, ואני גם מאמין שכל אחד יכול להתמחות בזה בשיטה של 'הרמת אם' שציינתי.

למעלה