יש עתיד ב MATLAB?

STING3ER

New member
יש עתיד ב MATLAB?

אני רואה שהרבה מתכנתים לומדים את זה, לא רק מהנדסי חשמל.
דעתכם על התוכנה הזו בהשוואה לאחרות, כדאי להשקיע?

amir_aikido

New member
matlab היא כלי לאלגוריתמים שהם בעיקר מתמטיים

למיטב ידיעתי, למרות מספר נסיונות לפתח מתחרים בקוד פתוח, matlab בהחלט שולטת בשוק שלה. רק שצריך להבין שהשוק המדובר הינו כלי תוכנה למחקר ופיתוח. עיקר השימוש הינו לפתח / לבחון / לסמלץ אלגורתימים שהם מתמטיים באופיים.
&nbsp
הסיבה לשימוש ב matlab הינה שלמרות שהוא בדר"כ רץ לאט יותר מפיתוח סימולציה ייעודית (למשל ב C++) , זמן כתיבת הסימולציות והשינוי שלהן קצר פי כמה. בנוסף, וגם הבחינה של משתני הביניים מאוד נוחה וכך גם אפשרויות הפלט (אישית בהרבה מהמקרים שבהם כותבי סימולציה יוציאו פלט עבור עיבוד סופי/גרפי שלו ב matlab)
&nbsp
מהרושם שנתת עד כה, התחום הזה (אלגוריתמיקה) לא רלבנטי עבורך.
&nbsp

אמיר

user32

Well-known member
מנהל
מטלאב הוא כלי, לא מטרה ולא מקצוע

הוא כלי שמאפשר לאלגוריתמאים לממש את הפיתוחים שלהם ונמצא בשימוש במגוון תחומים: מדעי המחשב, חשמל, פיזיקה, מתמטיקה, סטטיסטיקה. סתם ללמוד להשתמש בתוכנה לא יביא אותך לשום מקום מבחינת תעסוקתית.

זה עוד כלי בארגז הכלים, ויש דרישה לאנשים שמכירים אותו.

מהלך חיפושי העבודה שלי בעבר ראיתי דרישה לידע ונסיון ב matlab (לכשעצמו או ליכולת לשכתב קוד שלו לשפות כמו ++C) בתדירות לא מבוטלת.

מעוין

New member
אני חושב שהעתיד בפייטון

יותר ויותר אלגוריתמאים עוברים לפייטון. מאטלאב זה בגדול אוסף של ספריות שצריך ללמוד ולהכיר. מאטלאב עולה כסף, סטארט אפ צעיר שמגייס אלגוריתמאי נוטה לפייטון שהוא OS וגם מכיל מלא ספריות מוכנות בתחומי האלגו בדומה למאטלב.

מעוין

New member
אני לא מכיר אלטקרוניקה מספיק

אני עבדתי מספר שנים עם מאטלאב בעיקר בספריות הפיננסיות, לא מספיק מכיר אלקטרוניקה, וגם לא מספיק מכיר פייטון. כן יודע שלעוד ועוד מקומות של אלגו יש דרישה למפתחיי פייטון.

amir_aikido

New member
העתיד ב ... נשמע המון, במציאות בספק

עם כל הכבוד לסטארט-אפ הצעיר, השאלה היא לא רק מה הוא צריך וכמה זה יעלה לו, אלא איזה ידע זמין וקיים.
&nbsp
לטוב או לרע, החלק מכובד (אך לא בכל) תחומי האלגוריתמיקה, היתרון נמצא ב MALTAB בין היתר בזכות ההבנה שלהם ביתרון של לימוד צעירים באוניברסיטה לשלוט בכלי (כמו שמייקרוסופט עשתה עם וורד).
&nbsp
אמיר

izackv

New member
יש גם לא מעט שימוש ב R עד כמה שאני יכול לראות

למרות שהספריות של פייתון נותנות לא מעט.
ובאופן כללי אין על PANDAS

bismark1

New member
יש אלגוריתמיקה ויש אלגוריתמיקה

ML, סטטיסטיקה וכו' אכן הרבה פעמים הולכים לפייתון (או R), מי שעוסק בעיבוד אות או בקרה לרוב ישאר עם מטלב, עיבוד תמונה יש גם וגם.

למעלה