ניראה מעולה, אני הכנתי בסופו של דבר את הצלי
ממתכון אבי בן מקורי.
אומנם לקחתי סיכון אך יצא מעולה וקצר תשבחות מאורחי.
והמתכון:
2 לשונות עגל, בישלתי כשעה במים.
הוצאתי מהמים, ציננתי, קילפתי את הקליפה.
פרסתי לפרוסות דקות.
בינתיים לקחתי 6 בצלים בינוניים, טחנתי אותם ובפאיג'רה טיגנתי את רסק הבצל עד להזהבה.
הוצאתי את הבצל והכנסתי את פרוסות הלשון לטיגון קצר משני הצדדים
הוספתי את הבצל, 2 שיני שום כתושים.
הוספתי את פרוסות הלשון, הוספתי 2 קוביות מרק עוף, מלח לפי הטעם, פפריקה מתוקה (תוצרת עצמית), מים עד לכיסוי של כל התכולה.
הבאתי להרתחה ולבישול איטי בחום בינוני של בערך שעתיים.
לטעמי ולטעם אישתי ואורחי, יצא מעולה.