יש פה מומחי מיסו?:)

Tangirl

New member
יש פה מומחי מיסו?:)

שלום שלום,
פעם ראשונה שקניתי מיסו כדי להכין מרק מיסו (ואצות וואקמה נקנו על הדרך).
שאלה לי אליכים. איך שומרים אותו אחרי הפתיחה? צריך ואקום? צריך מקרר? החבילה די גדולה ביחס לכמה הכפות שהמתכון דורש..

מתכונים מגניבים נוספים עם מיסו יתקבלו בברכה:).

תודה וחג שמח!
 
לא מומחית באמת אבל מניסיוני

הרב בשמירת מיסו במקרר - הוא נשמר ממש טוב עם המכסה בתוך המקרר, אפילו חודשיים (לא ניסיתי יותר כי אני נורא אוהבת להכין מרק מיסו - המרק הקל בעולם שהיחס בין קלות הכנתו למוניטין שלו הפוך לגמרי).

אגב, בנוסף למרק מיסו סטנדרטי אני מכינה לעתים קרובות מרקים על בסיס מיסו בלי אצות, נגיד עם גפרורי גזר, סלרי וכרוב שמוקפצים קלות בסיר עם מעט מאוד שמן ופטריות ואז מבושלים במים עד שהמים נהפכים למעין ציר. אחרי שהירקות די רכים (אבל עדיין נגיסים) אפשר להוסיף את המיסו ולשדך אליו מה שרוצים: אדממה, נבטים, קוביות טופו, באק צ'וי, אטריות אורז דקות... מרק מהיר ומספק לימי החורף.

אם נוהגים בזהירות ובמתינות, מרק מיסו הוא גם תוספת טעימה לתבשילים אחרים.
בתיאבון :)
 
למעלה