יש פה מישהו מ Cgtalk.co.il?

יש פה מישהו מ Cgtalk.co.il?

מצטער שוב שאני 'עושה פרסומת למתחרים', אבל אני צריך מישהו שיקשר אותי לשם דחוף. ניסיתי לפנות ל-Emage24, אבל כנראה שהוא לא פעיל פה כבר יותר. יש פה עוד מישהו שגולש גם שם, ויש לו קשר למנהלים?

../images/Emo207.gifאתם יודעים מה, למה לא לשאול

כבר פה? גם פה יש אנשים טובים שיודעים איך לעזור, לא? אז ככה: אני רוצה לבנות Pillar (עמוד מעוצב. אין לי מושג איך קוראים לזה בעברית..) ע"פ הרפרנס הבא. משהו די פשוט... עכשיו, דיברתי קצת עם מישהו, והוא הסביר לי בגדול איך לעשות את זה. אבל איכשהו זה לא היה נראה לי מתאים למה שאני רוצה. השיטה שהוא הסביר לי היתה פשוט ליצור צילינדר לא חלק, ולעבוד על כל הפוליגונים הצדדיים ביחד. פשוט לסמן אותם, ולעשות להם Extrude, Bevel ועוד, הכל כשכל הפוליגונים מסומנים. משהו מעין התמונה הבאה. זה קצת הפריע לי , כי נניח ושניה אחרי שגמרתי לעבוד על הפוליגונים, אני רוצה לשנות משהו - צריך עוד פעם לבחור את כולם, ואם יש לי הרבה צדדים - זה אמור להיות מתיש. במיוחד כשצריך לבחור את הפוליגונים/אד'גים הנכונים בלבד.. חשבתי שאולי עדיף לעשות את זה בצורה אחרת, אולי יותר פשוטה, אולי יותר מסובכת. להתחיל מצלינדר לא חלק כרגיל, אבל לחתוך אותו כך שישאר רק פוליגון צידי אחד. לעבוד עליו איך שרוצים, ואחרי שגומרים, פשוט לשכפל אותו בעיגול. משהו כמו זה. מה אתם אומרים? איך אתם הייתם בונים את זה? בכל מקרה, בין כך ובין כך, כמו שאתם רואים התוצאה שיצאה לי היא לא משהו. נראה לי שעדיף פה בכלל שיטה אחרת... איך לעזאזל אני עושה את הדבר ה'פשוט' הזה?

FishSticks

New member
האמת שאני הייתי עושה את זה...

בשיטה הראשונה שהדגמת כאן, כי היא תפעל יותר טוב אחרי ה-SMOOTH (בשיטה השניה, יהיו לך חורים במודל אחרי ה-SMOOTH), ובכל מקרה תעשה את זה בסוף ואז התוכנה "תזכור" את הפוליגונים האחרונים שבחרת (לפחות במקס זה ככה) ואז לא תצטרך לבחור אותם שוב ושוב במקרה ותרצה לשנות משהו...

לא הבנתי למה יהיו 'חורים' במודל..

בשיטה השניה, אחרי שאני גומר את הכל, אני עושה Weld (וכן, אני עובד עם מקס..), ואז הכל בסדר, לא? למה חורים? לעניין הבחירה, ראה את התגובה לבומס.

eldarinn

New member
אני אישית עובד במשטחים

וכשאני בונה פרוצדורה שחוזרת על עצמה אני בדרך כלל בונה חלק ומכפיל אותו. במילים אחרות בוא נאמר שיש לי 12 פילרים קטנים בתוך העמוד אז אני לוקח 30 מעלות של עיגול (360 מעלות חלקי 12) ויוצר בו את הקישוט או כל מה שאני צריך ואז מכפיל ב 12.

הבחירה של כולם מחדש לא צריכה

להפריע לך, בכל תוכנת תלת סבירה (לא ציינת במה אתה משתמש) יש לך אפשרות לשמור את הבחירה שלך במקום מסויים ולגשת אליה בקלות בכל זמן. יש המון שיטות לעשות את מה שאתה מנסה לעשות, זה הכל שאלה של נוחות. אפשר גם לשכפל קאפסולות במרווחים שווים בעיגול ולעשות בוליאן (מטופש ומקריס אבל נוח להרבה אנשים) יש כאלה שהיו בונים את זה ב NURBS (אם זה במקס אז זה עוד יותר מטופש ועוד יותר מקריס) וכו' יש הרבה מאוד דרכים להגיע לשם פשוט לא נראה לי שזאת הבעיה שלך, כמו שזה נראה עיקר הבעיה שלך זה להבין כמה חתכים יש בפילר ומה העובי שלו. שווה לנסות לספור :) ושאלה קטנה, למה רצית להגיע למנהלים של סיג'יטוק הישראלי? מה הקשר בינהם ובין פילרים? איפה גשש בלש כשצריכים אותו?

אני משתמש במקס, והבחירה לא תמיד

טובה שם. אני מכיר את שיטת ה- Selection Sets שם, אבל ברגע שאתה משנה שם משהו, מוסיף או מחסר פוליגונים או מה שלא יהיה - כל הבחירה מתחרבשת לך. התוכנה עובדת לפי פוליגונים/אדג'ים ממוספרים, וכשאתה מוסיף אדג'ים או פוליגונים - המספור של כולם משתנה, ואז התוכנה בוחרת לך דברים אחרים לגמרי. בכל אופן לגבי השיטה, הבעיה שלי היא באמת השיטה. אני פשוט מנסה להבין מהי השיטה הטובה ביותר/הנפוצה ביותר לעשות את הדבר הזה. יש פה מלא שיטות, ואני מניח שיש אחת שיש לה יותר יתרונות מהשאר. בקשר למנהלים של סיג'יטוק - אין להם קשר לפילרים. פשוט הייתה לי בעיה להתחבר לאתר, וכשאתה לא יכול להתחבר לשם - אין לך שם שום כתובת שאתה יכול לפנות אליה. אז ניסיתי דרך פה. קאפיש? אל תחפש זהב, במקום שיש רק חול... (משפט שהמצאתי בזה הרגע. יכול להכנס לספרי ההיסטוריה, לא?)

אם במקס אז ה named selection set

לא ממש עובד ככה, ולי הוא לא עושה את הבעיות האלה. אתה פשוט צריך להיות באותה תצורה מידולית שבה שמרת את השם של הבחירה, כלומר אם הבחירה שלך נעשתה בפוליגונים, אז בשביל שהשם שלה יופיע תה צריך לחזור למצב של פוליגונים. הספירה של הורטקסים\אדג'ים\פולים לא צריכה לשנות כלום (היא משנה בתחומים אחרים). זה אפילו מגיע לרמה כזאת שאתה יכול לבצע פעולות בוליאניות של בחירות דרך בחירת השמות שלהם בלבד. אבל נניח שהמקס שלך עובד קצת שונה משלי, אתה תמיד יכול להוסף מודיפייר של poly select ולשכפל אותו כל פעם מחדש בהירארכיה של המודיפיירים. מבחינת השיטות הנפוצות, שתיהם נפוצות באותה מידה. אני הייתי יותר את זה עם loft אבל זה רק אני. ואגב מעניין איך חיילים אמריקאים בעירק היו מגיבים על המשפט שהמצאת :) .

למעלה