יש פה מישהו פעיל בפורום הזה??

Matanhirsch

New member
יש פה מישהו פעיל בפורום הזה??

אנשים פה בקושי מגיבים..חשבתי דווקא זה יהיה פורום מעניין כי יש הרבה על מה לדבר..אבל אין פה אף אחד כמעט... תכתבו משהו..תדברו על משהו..

ספוקי

New member
במקום להתלונן...

אתה מוזמן להעלות נושאים לדיון או שאלות שמעניינות אותך והגולשים פה ישמחו להשתתף / לענות. הנה דיון שמזמן לא היה: אורקה - לוויתן או דולפין?

Matanhirsch

New member
חחח..זה דיון שאני העלתי

ואני עדיין טוען שהאורקה(Killer WHALE) הוא לויתן!!

ספוקי

New member
חכי, חכי... ../images/Emo123.gif

אני עוד אוכיח לך שהאורקה הוא דולפין. למרות שאת מתעלמת מהקירבה הגנטית שלו לדולפינים, ולפיכך שייכות לאותה משפחה, מעניין את מי אני אצטרך להביא (או להרוג) כדי שתסכימי איתי בנושא. אבל גם היום הזה יגיע. מתישהו. אולי.

Matanhirsch

New member
היית פעם בהופעות הלויתנים בארה"ב??

באורלנדו(Sea World) ובמיאמי(Seaqurium) היו הופעות של כל מיני חיות ים בנפרד: לויתנים(בשני המקומות האורקה=killer whale),דולפינים,כלבי ים..ועוד כל מיני. משם אני זוכר שההופעות היו של הלויתנים האלה והם לא דולפינים... אבל כבר היה הדיון הזה..אולי אפשר להעלות אותו..לא יודע. פה רציתי לשאול מי נמצא עדיין בפורום ושיתחילו להעלות נושאים מעניינים.. תודה..ביי

אכן סטירה פנימית ../images/Emo4.gif

בעברית קוראים לו לוויתן קטלן באנגלית Killer Whale. לכאורה מאד פחות זהו לוויתן. אבל יש טוויסט לסיפור, לוויתן הקטלן שייך למשפחת הדולפינים. זהו הדולפין הגדול ביותר הזכרים יכולים להגיע ל9 מטר ולכן בטעות נקרא בפי העם לוויתן. למי ממעוניין להרחיב בנושא יכול לפתוח כל מגדיר יונקים ימיים או אנציקלופדיה, ולקבל את החלוקה המדוייקת של היונקים הימיים. כפי שצויין בשירשור קודם על ידי בן. בקרוב אכין קישורים לאתרים הטובים ביותר ליונקים ימיים, פה אצלינו. ועכשיו נראה לי שמיצו עד תום את הסוגייה הזאת וקדימה לנושאים הבאים. אביעד

ספוקי

New member
יששששששששש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

I rest my case
אני עכשיו המאושר באדם
אביעד, אל תשכח להכניס את הלינק לאתר של אוניברסיטת Duke. הם תומכים בתאוריה "שלי" , אז הם חייבים להיות ברשימה הזו.

לוויתנים קטלנים

יש הטוענים כי את שמו קיבל הלווייתן הקטלן או באנגלית Killer whale, בעקבות העובדה כי הוא הורג וניזון גם מלווייתנים, כלומר Killer of whales.

אבי ע

New member
אחזור ואציין (ועדכון לויתן)... |פרח

מה שכתבתי להנהלה במסר פרטי: כדי שהפורום יצבור תאוצה צריכים יד על הדופק. הייתי מצפה שבפורום זה תופיע ראשונה הידיעה על גופת הלויתן, ואם המנהל בדרכו לאתר, אז לבקש ממישהו אחר לעדכן. אם נדע שפה מתעדכנים, נהיה פה. עוד 2-3 פעמים של כניסות לשווא, מן הסתם תאבדו לא מעט משתתפים פוטנציאליים. באשר לגופת הלויתן, קישור לוואלה ולפורום צלילה.

לילב

New member
כל כך צודק ../images/Emo10.gif

היינו שמחים להתעדכן ממקור ראשון מה כמה ולמה?

מצד שני,

גם לקרא בוואלה ואחר-כך לבוא לפה לשמוע רשמים ומחשבות ממקור ראשון ומקצועי זה מצויין לי. הרי העניין הוא לא ב'לשמוע ראשון', יותר מעניינים הפרטים, החוויות והמסקנות מהשטח ואת אלה אפשר (אני מקווה) לשמוע גם אחר-כך, ובאיזי. היה דיי ברור שהוא לא יישרוד אחרי שהייתו הממושכת במי הג'יפה של הקישון, לא? ובכלל מעניין, מה לדעתכם גורם ללוויתן להיצמד ולהתלוות לספינה רוסית שנכנסת לעגינה?

אבי ע

New member
מצד שלישי, הגיוני שנשמע את אביעד

קודם פה, לפני וואלה, ואם פרטים מקצועיים מיד ראשונה ולא כתבת עיתון שתכופות משבשת דברים. יש עוד עדכונים, בפורום צלילה בהפניה לעיל.

nir hadar

New member
תנו לנו צ'אנס, רגע...

אביעד רק חזר מכנס, אני כל היום בים, וכל המעורבים לא תמיד ליד אינטרנט. אתם צודקים, אלו רק תירוצים, אבל עוד טיפ טיפה של סבלנות. אצלינו יש תמיד חבלי לידה קשים.

עידכונים

חשוב להבין שכאשר יש אירוע העוסק ביונקים ימיים מתנדבי מחמל"י רובם ככולם נמצאים בשטח, ולכן אין לנו את הפריווילגיה של אתרי חדשות, לבוא לצלם ומיד לפרסם, והרבה מהעידכונים גם בפורום וגם באתר האינטרנט של מחמל"י הם סכומי אירועים. אבל סיכומים אלו הינם ממקור ראשון, ובד"כ משלבים מידע חדש, צילומים יחודיים וכדומה. כמובן שבמקביל מתעדכן גם דף החדשות באתר האינטרנט של מחמל"י - http://immrac.haifa.ac.il. סקירות רחבות יותר של אירועים אלו ניתנות בפגישות החודשיות, בכל יום שישי האחרון של החודש בבית הספר הימי, מבואות ים, במכמורת. הפגישה הקרובה ב - 29/4, כולכם מוזמנים.

למעלה