יש פה מישהו שקרא את קיצור תולדות

LordOfSpells

New member
יש פה מישהו שקרא את קיצור תולדות

הזמן? אם כן אתם מוכנים בבקשה להסביר לי את התאוריה של סטיבן בקשר ללמה החוק שאומר ש"שום עצם בעל מסה יכול לעבור את מהירות האור" שולל את קיום החייזרים? פשוט היה לנו את הספר הזה פעם, וכנראה השאלנו אותו למישהו ואנחנו לא יודעים מי.

yo t a m

New member
לא זכור לי שהוא אמר שזה שולל קיום

חייזרים. אולי זה שולל את האפשרות שהם יגיעו מאוריון 51 ובאותו יום יחזרו, אולי זה שולל מסע בזמן, אין סיבה שזה ישלול קיום חייזרים.

קפהש

New member
תולעים

חוץ מזה הספר קצת התישן. מאז שפורסם התחילו לדבר על חורי תולעת שמאפשררים קיצור דרך במארג זמן מרחב. כך שחייזרים כבר יכולים לבקר אצלנו ואחרי זה לחזור לכוכב הבית לארוחת ערב. חור תולעת קשורים לזה שעכשיו באופנה לדבר על יקום רב מימדי. הידע שלי דל מאוד (ערוץ 8 בעיקר). אבל ממה שליקטתי, במרחב הרב מימדי היקום התלת מימדי שלנו משול לנייר דו מימדי בעולם תלת מימדי. אם תנועו על הנייר, תהיו מוגבלים על ידי מהירות האור. אבל אם תקפלו את הנייר ותנוע בניצב למישור הנייר תוכלו ל"קפוץ" מקיפול אחד למשנהו מרחק קצר מאוד, וזה למרות שלצופה שמוגבל למישור הדו מימדי של הנייר נראה כאילו עברתם את מהירות האור. בינתיים כל התאור הזה נכון רק בתאוריה של הפיסיקה הגבוהה. קחו את ההסבר בעירבון מוגבל. קפהש.

yo t a m

New member
המ,

למעשה התיאור הזה לא כל כך חדש. אם אני לא טועה תורת היחסות פורסמה בסביבות 1900 וקצת, ככה שאפשר בהחלט לחגוג לרעיון הזה מאה שנה בקרוב.

קפהש

New member
אבולציה של תורת היחסות

אמנם אישטיין הניח את היסודות של תורת הייחסות לפני 100 שנה. תצפיות ראשונות שהוכיחו את תורת היחסות נערכו בין שתי מלחמות עולם. (שנות ה-20 וה- 30) אבל התאוריה המשיכה להתפתח גם לאחר שהוכיחו את המשפטים הייסודים. רק בשנות השבעים הצליחו לאסוף די ראיות (מתצפיות) לקיומם של חורים שחורים וראיות שהמפץ הגדול אכן התרחש. רק בשנות ה- 90 פיתחו את התאוריות של על-מרחב, על-מיתרים ועל-ממברנות. הרעיון של חור תולעת הוא תולדה של התאוריות המתקדמות האלה משנות ה - 90. ככל הידוע לי עדיין אין תצפיות שמאשרות (או מפריכות) את התאוריות הללו. קפהש.

LordOfSpells

New member
חחחח הראשון והשלישי זה אותו בן-אדם.

אז אני משער שזה תודה לשניכם.

yo t a m

New member
אני והשלישי שוכנים באותו גוף.

אין זה אומר שאנחנו אותו אדם.

למעלה