יש פה מלצרים או מלצרי עבר?

mor1450

New member
יש פה מלצרים או מלצרי עבר?

שלום :)
מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
אני חיילת משוחררת, ורוצה להתחיל לחפש עבודה.
אני פוזלת לתחום המלצרות בגלל הטיפים, ונכונות לעבוד במשרה מלאה -בשאיפה לקבל מעל שכר המינימום.

אני יודעת שרוב המסעדות לא אוכפות את חוקי התעסוקה,
חלקן מפרישות את הטיפים לקופת המסעדה, לא משלמות ביטוח לאומי, ונסיעות וכו'.
לכן אשמח לשמוע מבעלי ניסיון על רשתות בהם מלצרו, וליצור לעצמי מעין רשימה שחורה, (גם רשימה ורודה זה בסדר), שאוכל לדעת מראש מאילו מקומות להתרחק או לחילופין- לאן לגשת ולחפש.

תודה

ברוכה הבאה

אני אחת ממלצרי העבר פה, עבר דיי רחוק אבל מעודכנת בכללי וההמלצה שלי - לבדוק אפשרויות אחרות. אני יכולה להבין למה עבודה במלצרות קורצת לאנשים, גם אצלי זה היה ככה, אבל לעבודות אחרות יש הרבה יותר יתרונות, לטווח הארוך והקצר.

קבלי רשימה של חסרונות במלצרות:
שכר לא קבוע - את לא יכולה לדעת כמה משמרות באמת תקבלי, כמה טיפים באמת תקבלי וכמה קנסות תקבלי (נפוץ לא מעט במסעדות).
אין תשלום על ימי מחלה וימי חופשה - ימי מחלה זה דבר חשוב במיוחד, מלצר חולה למעשה מקצץ את המשכורת שלו, ואם תחטפי שפעת או משהו יותר חמור - תוכלי למצוא את עצמך ללא שכר לשבוע ויותר.
חוסר יציבות - במסעדות נדיר שיש חוזה עבודה ותנאים מסודרים. בהמשך לסעיף הקודם - אם תחלי, ולא תבריאי תוך מספר ימים שלא לדבר על יותר משבוע - יש סיכוי לא רע שתגלי שהחליפו אותך בינתיים.

חסרונות לטווח ארוך:
הפרשות לפנסיה במסעדות זה דבר לא ברור, וגם אם זה נעשה (ואני עדיין לא שמעתי על מסעדה שמפרישה לפנסיה למלצרים), זה נעשה בצורה בעייתית בגלל שרוב השכר זה הטיפים, כך שההפרשות יהיו נמוכות יחסית. זה נשמע שולי בגיל צעיר, אבל זה משהו שלא כדאי להקל בו ראש.
מבחינת הרזומה - מלצרות לא נותנת הרבה. אם את משוחררת טרייה זה אולי פחות משנה לך, אבל יש את אלו שמוצאים את עצמם ממלצרים כל התואר, ומגלים שאין להם מה לכתוב בקו"ח כי לכתוב שהיית מלצרית זה לא כמו לכתוב שעבדת בקשרי לקוחות או כתומכת טכנית, שלא לדבר על כך שהמלצות סביר להניח שלא יהיו.

את חיילת משוחררת - יש לך את האפשרות לעבודה מועדפת שתוסיף לך הרבה כסף לשכר, יש לך פטור ממס הכנסה לתקופה לא מבוטלת - את יכולה למצוא עבודה הרבה יותר משתלמת, כלכלית ומעבר לכך, מאשר מלצרות.

mor1450

New member
תודה על המענה המהיר :)

אני מודעת לחסרונות של מלצרות,
וכן, כרגע הראש לא עסוק באיך זה ישפיע על קורות החיים או על הפנסיה, כי למעשה אני מחפשת עבודה זמנית לשנה הקרובה פלוס מינוס
במטרה אחת: להרוויח כמה שיותר כסף לטיול המיוחל וכמובן שבמקביל לחסוך לטובת לימודים.

לפני הגיוס עבדתי כמתדלקת, ככה שאני למבינה את הלך הרוח של העבודה המעודפת, ולמרות זאת לא קורץ לי לחזור לתדלק (כאשר יתר האופציות: מלונות באילת, חלקאות, מפעלים ואבטחה- לא רלוונטי עבורי)

אשמח לשמוע רעיונות למקומות עבודה נוספים ללא חסרונות אלה, שרלונטים לתנאים, שלא כוללות שירות טלפוני או מכירה.

איפה את גרה?

בנתב"ג יש שפע אפשרויות - החל מכל מערך הביטחון וכלה בדיוטי פרי, כשלא כל המשרות שם מכירתיות.

יש עבודות מלצרות בבתי מלון, שם את גם מקבלת שכר, גם מקבלת טיפים וגם - זה יכול להיחשב לך כעבודה מועדפת. יש אפשרויות נוספות בבתי מלון - יש לנו חברת פורום שהייתה פקידת קבלה וסיפרה על כך לא מעט.

mor1450

New member
אשה מרציפן ונערת פרח- שכנעתן אותי!

אחרי קצת חושבים החלטתי לרדת מהמלצרות.
ועדיין אני לא רוצה לברוח לעבודה מעודפת.

חשבתי על עבודה בדיוטי פרי- בעיקר בשל האופציה של עבודה בלילות ובשבתות.

התחלתי לברר מה מבחר החנויות בדיוטי- שלחתי קורות חיים לסטימצקי (די תפור עלי...
)- עדיין לא קיבלתי תשובה. הייתי רוצה להמשיך לשלוח קורות חיים במקביל.

לצערי ליתר החנויות בדיוטי פרי שנשמעות לי רלוונטיות כמו 'פאנקי פיש', וחנויות הממתקים למינהם- אני לא מוצאת באינטרנט דרך ליצור איתם קשר- גם לא מספר טלפון ע"מ לברר אם צריכים עובדים.

מכירה גם את האופצייה של ג'יימס ריצ'רדסון, אך מעט נרתעת, מעדיפה מקום קטן יותר, פחות עובדים, יחס אישי יותר.

אשמח להמלצות, והצעות בנדון.
מתחילה להשתגע בבית מחוסר מעש.

תודה

זו שנה מאוד קריטית ואת לא מבינה כמה

אפילו עבודה בפן מכירתי יתן לך יותר. חבל שאנשים לא חושבים לטווח הרחוק ורק על ה"מיד ועכשיו".

אני באמת ממליצה לפנות לקבוצה שהוצגה מתחתיי, ולחקור.
אנחנו בוכים שדופקים אותנו ונמשכים לנצלנים ושרלטנים בגלל טיפים.
ואני אומרת את כל זה נטו מדאגה, כואב לי על המלצרים שמתייחסים אליהם כמו לפח, מקבלים את המינימום של המינימום, ובעלי המסעדות נהנים מהשלל. והוכנס החוק הלא רשום של חובת טיפים של 10% בכדי שבעלי המסעדות ימשיכו להינות מהתת תנאים שהם מעניקים לעובדיהם.

ודווקא יש מקומות שהן מכירה ונחשבת לעבודה מועדפת. ממליצה לך לפנות גם לאתרים החינמיים של חיפוש עבודה, אשר יבנו לך קורות חיים ראויים וכן ישלחו לך דברים מתאימים :).
אם תרצי המלצה אישית על אתרים, אשמח במסר.

שוק העבודה מאוד חשוב לי, והאידאולוגיה אפילו יותר. אנחנו לא רוצים לבנות תרבות נצלנית שכבר קיימת.
אני בת 22 אבל בהחלט חושבת על העתיד, לגבי כל צעד שאני עושה בחיים.

למעלה