יש פה נשים שילדו עם וגינימוס/וסטיבוליטיס?

vviolet

New member
יש פה נשים שילדו עם וגינימוס/וסטיבוליטיס?

אם כן אני ממש אשמח לשמוע אם זה השפיע על הלידה...
אפשר גם במסר כמובן.
אני בהריון ראשון, סובלת מוגינימוס ומקווה ללדת לידה טבעית, בלי אפידורל.

ושאלה נוספת-
בנתיים קיבלתי הפניה לפיזיותרפיה של רצפת האגן
למישהי יש מושג איפה עושים במאוחדת? (רצוי באיזור רחובות/ראשון לציון)
כי באתר של הקופה לא מצאתי.

אני, וזו הייתה לידה קלה, מהירה ומוצלחת!

איך שראיתי את השאלה שלך ידעתי שאני חייבת לכתוב לך את זה, כי אני הייתי בדיוק באותם פחדים לפני הלידה הראשונה.
הייתי בטוחה שזו תהיה לידה ארוכה וקשה ושכל התסביכים שלי הולכים בוודאות לחבל בה ולתקוע אותה ויהיה זוועה וכו'
חשבתי על זה הרבה מאוד כמה חודשים מראש, עשיתי איזו הכנה נפשית עם עצמי, והיו שם גם עניינים זוגיים מעורבים.
השלמתי עם זה שלא חשוב כמה אידיאליזציה יש ללידה טבעית בלי אפידורל וכו', במקרה שלי יש סיכוי סביר שאפידורל יאיץ את הלידה דווקא. ושמה שיהיה יהיה, מקסימום ניתוח, העיקר שיעבור בשלום ובאמת שהחוויה פחות חשובה.

את יכולה לחפש שרשור ארוך בפורום "לידה פעילה וביתית" בו התייעצתי על הנושא הזה אז, בכינוי הזה.

רק אצרף את סוף הסיפור: בשביל לידה ראשונה, הייתה לידה קלה ומהירה וטובה שאין דברים כאלה פשוט. ברצינות. בסוף לא קיבלתי אפידורל, את יודעת למה? לא הספקתי!
(כמובן, הצירים היו כואבים וצירי הלחץ עוד יותר. אבל כנראה שאפשר לסבול שעתיים-שלוש של כאבים חזקים, כל עוד כל הזמן יש התקדמות ובסוף את מקבלת תינוקת
)
מתברר שאלו שטענו שהחוצה זה לא כמו פנימה - צדקו... לפחות במקרה הזה.

מה שכן, יצאתי עם קרעים רציניים לאורך ולרוחב והמון תפרים. יכול להיות שדווקא בגלל שהלידה הייתה מהירה. שלושה שבועות של כאבים, אבל עבר ולא נשאר שום נזק (למעט ביחסי מין כמובן, לעוד שנה, אבל טוב נו זו לא הייתה הפתעה גדולה. אפילו זה עבר בסוף, אבל זה כבר לסיפור אחר).

אגב, אני שוב לפני לידה, ויכול להיות שהפעם יהיה סיפור אחר דווקא. אין שום ביטחונות. אבל אני באמת חושבת שהחוויה פחות חשובה, העיקר שיעבור בשלום, ושבכל מה שקשור ללידה העיקר הוא להשלים עם זה שמעט מאוד תלוי בנו בכל מקרה.

אם את רוצה לשאול עוד דברים, מוזמנת לשלוח לי מסר.
ושיהיה בשעה טובה

vviolet

New member
תודה רבה על התגובה

מצד אחד הרגעת אותי קצת
מצד שני הקרעים... נשמע לא נעים בכלל!

את עדיין סובלת מכאבים באיזור או שבכלל לא?

אני

לא צפו זאת מראש אך כנראה בגלל האפידורל שממש התעקשתי עליו עבר בקלות
הרופאים הופתעו

mylene1

New member
היה קשה

לידה ראשונה - ניתוח קיסרי בגל הוגיניזמוס (ככה הרופאים המליצו), אני לא מצליחה לעבור בדיקות ואגינליות
בלידה השניה החלטתי שאני ממש לא רוצה ניתוח , והיתה לי לידת ואקום 32- שעות בחדר לידה
בזמן הואקום, קיבלתי טשטוש כי לא נתתי לרופאים להתקרב.

הבעיה העיקרית - יחסי מין. נהיה בלתי אפשרי,כאבי תופת ( אני כבר שנה + לאחר לידה)

לדעתי - אם באמת יש לך ואגיניזמוס, את פשוט חייבת אפידורל.

את מוזמנת לשלוח מסר.

למרות שכמו שכתבתי לעיל, אצלי באופן ניסי איכשהו הצרה הזו שנקראת וגינסמוס לא השפיעה על הלידה, היא כן עשתה ועושה לי מספיק נזקים אחרים בחיים...

מאחלת לך מקרב לב שיפור בקרוב

mylene1

New member
שאלה

תודה.

יש לי שאלה. איך את מצליחה לעבור בדיקות ואגינליות?
אני ממש חייבת, וזה לא הולך :((

בהצלחה בלידה השניה !

vviolet

New member
גם לי מאוד קשה עם זה כמובן

בדיקה קצרה אני עוד מסוגלת לסבול אבל בסקירת מערכות הרופא עשה לי חלק וגינלי והתייאש מהר מאוד כי הייתי מכווצת וכואבת...
ניסית טיפול כלשהוא?
לי המליצו בנתיים על ד"ר ליאורה אברמוב לטיפול נפשי ויעל שוראקי לטיפול פיזיותרפיה (פרטי ויקר)
בנתיים ביקשתי הפניה לפיזיותרפיה דרך הקופה, יכולה לעדכן אותך אם זה יעזור בהמשך

cookie1

New member
ד"ר אברמוב נהדרת

פיסיורפיסטית מומלצת - נטע ביאר

vviolet

New member
תודה גם לך

אוף אני ממש לא רוצה אפידורל...

בלידה השניה היית פעילה? קיבלת אפידורל בסוף?

בחייאת8

New member
לסובלות מוגיניסימוס

גם אני סבלתי מזה וזה נפתר לי באמצעות היפנוזה.
הלכתי להיפנוזה על מנת לטפל במשהו אחר, ושם למדתי לטפל בעצמי וכך הצלחתי להיפתר מהתופעה הקשה הזו.
עד כדי כך ששכחתי שזה היה לי

ממליצה בחום לנסות. תשכחו את המיתוס סביב היפנוזה. אני עברתי אצל רופא נוירולוג, שעבר הכשרה בתחום ומלמד בעצמו אנשי מקצוע לעסוק בכך.
כיום הוא המירפאה שלו בבי"ח נסגרה כי הוא יצא לפנסיה וכנראה מטפל באופן פרטי. אם מישהי תרצה פרטים, מוזמנת לפנות אלי במסר. הוא שינה לי את החיים.
אגב אבי גם נגמל אצלו מסיגריות, ואמא שלי מחרדות. איזו משפחה, אה ?

לרוב הנשים החתך מרפא את הוגינסמוס/וסטיבוליטס

אני יודעת מנסיוני ומעוד נשים שאם את יולדת רגיל ולא קיסרי ועושים לך חתך, אז זה מרפא את הכאבים ולמעשה מעלים את הוסטיבוליטס/ואגנסמוס כי זה מעין כמו ניתוח לעניין. כי חותכים שם ותופרים ואז האזור מחלים על הדרך...

אגב- שמתי גם שהאפי נו והמסג'ים באזור עלולים להחמיר את הוסטיבליטס.

cookie1

New member
וסטיבוליטיס

על הלידה זה לא השפיע בכלל. היו לי לידות נהדרות ללא חתכים.
מה שאני כן יכולה לומר ממרום 10 שנים אחרי זה שמה שעוזר לרפא את זה זה בחינה מדוקדקת של טראומות נפשיות שקשורות לאיזור.
לדעתי האישית מאד הכאב הזה קורא לנו לשים לב לפגיעות שחווינו ברבדים שונים וקשורות לסקס באיזה שהוא אופן.

למעלה