יש פה עוד אנשים כמוני ?

jojs8j3

New member
מושקא

שמעי אני עושה רק מה שאני מבין
מובן לי שאת הגוף שלי משהו יצר אותו ומובן לי שמשהו סידר תעולם החכם הזה אין לי ספק אני בטוח ב 100%
שהתורה נכונה וואלה הרבה מאוד דברים לא מתחברים לי להגיון
ולימה שאני הכי לא מתחבר זה שאין ידיעה ברורה שהתורה אמת ...
תמיד נותנים תשובות שאין לך כלים להשתמש ולבדוק אם הם נכונות !!
למה הבורא לא מתגלה לנו כמו שהתגגלה בהר סיניי??
תמיד שקבלתי תשובה מאיזה רב לא הייה לי שום דרך לבחון אותה..

tomasth

New member
יש גם עניין שאם הייתם נולדים בדת אחרת אז האמונה

היתה אחרת , ואם שתיהן שוות מבחינת אמונה זה מבטל את שתיהן אם הן סותרות.

קליטו

New member
ואם אענה לך עכשיו תשובה

לשאלה שלך ?... ויש לי כמה תשובות,
אז תעני לי תשובה לתשובה שלי !
מסופקני אם אכן חרשתם את השטח אצל כל הצדדים.

מסופקני אם מעניין אותנו

העובדה שבחרת להיות דתי.

זה פורום תמיכה ליוצאים. לא פורום לדתיים לכתוב את ביקורתם עלינו. כבר כתבת בהודעות קודמות שאתה דתי. אז... לפחות תכבד, ותדבר עניינית (זו לא פעם ראשונה).

וסתם לידיעתך, אני בדקתי במשך שנים. קראתי ספרים רבים בכל נושא קשור (אבולוציה, תנ"ך, ביקורת מקרא, הגות כללית, מורה נבוכים, רס"ג, העיקרים, וכו'. ולמדתי במשך 7 שנים בישיבות נחשבות. והייתי מהטובים ביותר, הייתי האחרון שמישהו חשב שיצאו אי-פעם. בנוסף, כיום אני סטודנט לפילוסופיה והיסטוריה. אני מציין את כל זה רק כי מעצבן אותי הסגנון שלך כאילו לא בדקנו. חלק בדקו וחלק לא. לפחות תהיה בטוח שיש כאן אחוז הרבה יתר גבוה של כאלו שבדקו מאשר תמצא אי-פעם אצל החרדים. ומה כבודו בדק??. מה כבודו חקר?.

jojs8j3

New member
יש פה עוד אנשים כמוני ?

ברור לי שהעולם מתוכנן ויש כוח שסידר תדברים והעולם לא נבראה סתם .
ולא סתם הכול מסודר מתוכנן לפרטי פרטים !!
והכנראה יש משהו שמשגיח על כול העולם!!
אבללל
עדיין לא ברור לי אם התורה אמת או לא!
בגלל המון סיבות יש המון צדיקים ששומרים מצוות הכי שאפשר אבל למרות הכול סובלים סבל מרר
לא משכנע אותי שאומרים שזה בגלל גילגול קודם ותיקונים זה פשוט לא משכנע
הכי קל בעולם להגיד משהו אבל שבנאדם לא יוכל לבדוק אותו ... ואז הבנאדם יש לו אפשרות רק להאמין ולא לדעת.
כי אני לא יוכל לחזור לגילגול הקודם נכון ?

למשל השואה יש לי בעיה ענקית איתה.. רבנים אומרים שזה בגלל שחיללו שם שמיים וכול מיני דברים כאלו
זה גם לא מקובל אליי אני לא יפרט לפרטי פרטים למה.. אבל גם עם חיללו מה לעשות לאנשים יש יצרים לא כולם מבינים תדברים לעומק ועוד ועוד ועוד. בגלל זה לא צריך להרוג כולכך הרבה נכון ? (אני רושם הכול בקצרה בלי לפרט )

למשל שאין בתורה הוחכה וודאית למה אני צריך רק להאמין ? איך אפשר להאמין עם כול היום אנשים משקרים
ואתה חיי בעולם שאתה כבר אנטיי לא מאמין לכולם ..?
אז למה אין הוחכה וודיאת? למה בורא עולם לא מתגלה שוב ? למה לא רשום בתורה שההוחכה ששהתורה אמת
היא שפעם ב10 שנים אני אתגלה לכול אחד ואחד מיכם בחלום או לא יודע מה..

ולמה כולכך קשה לדעת שהתורה אמת ?? פשוט שום רב לא משכנע אותי!!
זה שקיים בורא זה מובן לי ב100% פה אני כבר בדרגה של ידיעה...
אבל שהתורה אמת לא קבלתי שום תשובה אולי התשובות גרמו לי ליותר אמונה וחיזקו אותי..
אבלתמיד הספק יגיד אולי לא . למה אין תשובה שתנטרל תספק ?

לאכול חיות זה גם לא ניראה לי הכי הגיוני .

זה שהתורה היא רק של היהודים או שהאלוהים רק של היהודים זה גם לא נשמע הגיוני .

שדברתי עם רב אחד השבוע הוא התחיל לשכנע אותי שהתורה שלנו והוא בטוח בתורה ב100%
אז אמרתי לו כמו שאתה מדבר איתי עכשיו ומאמין ומשכנע .. גם בפלסטין יושב אחד כמוך ומשכנע אאנשים.. וכולם מאמינים בדיוק כמוך..
וכול בכול מדינה אחרת...

יש גם תתשובה אזו שאומרת שהעולם לא נבראה סתם וחייב שתיהיה תכלית ..
רגע ולהתפלל כול היום לחזור על אותה תפילה כול הזמן כמו תוקי וכול הזמן להתגבר על נסיונות
וואלה גם לא נשמע הגיוני .. אז סבבה אני צדיק גמור התפללתי כול היום בגלל שהאמנתי יותר מאחרים \
ושמעתי שיעורי תורה מה תכלית בזה.??? גם לא נשמע לי הגיוני .. בורא עולם יכל להכניס אותנו ישר לגן עדן ..
יש תתשובה אזות שאומרת אבל עם הוא הייה מכניס אותך לגן עדן הייתה מתבייש לקבל את זה והייה יותר נוח לך לקבל את זה שעמלתה לזה.. הבעיה שתבושה בורא עולם יצר אז שלא היצור בושה וישר ניכנס לגן עדן ...

אז בתאכלסס איך אפשר לדעת שהתורה נכונה ?
כי אני מתחבר לקדושה

קליטו

New member
הגבתי

על שתי הגברות הנ"ל,
היה לי משונה שהם מציגות את זה שהן כאילו הגיעו לשאלות שהן להן תשובות, ולא היא.
נשאלו כאן שאלות ממישהיא שרצתה לדעת, ולכן הגבתי כמו שהגבתי.

יש ועוד איך שאלות שאין להן תשובות בדת (הכל כמעט).

ואם אתה לא מכיר בכך, אני מוכן להפנות אותך לספרות רלוונטית. (מה שרק תרצה - ביקורת המקרא, סתירות בתנ"ך, סתירות ממדעי הטבע, הוכחת האבולוציה, וכו').

קליטו

New member
א)

אני מכבד אותך ואת כל החברים כאן, ואני לא בא להתעמת, אני בא לכאן לעזור, ואתה יכול לבדוק את התגובות שלי כאן
. הנך מוזמן לעזור לי בעניין.
ודאי שיש לדת ולהרב נויגרשל תשובות לכל השאלות, וודאי ששוה לבדוק מה הוא כותב, ומה הוא אומר, דעתו בלימוד התנך חשובה לא פחות מחכמי ביקורת המקרא, כי יש לו הבנה ומסורת איך לומדים תנך, והבנה בשפה העברית.
ודאי שיש תשובות לכל השאלות הרלבנטיות, אין תשובה למשל איך בורא עולם נראה בדיוק וכדומה.
הקשבתי לרב וזה מה שהתרשמתי.

טוב...

טין לי מה לומר מלבד "צר לי". אין לי דרך להראות לבן אדם כמה הרב נויגרשל תת-רמה, כמו כל מחב"ת. אולי פשוט תלמד שנה במסגרת אקדמית (כל אוניברסיטה בארץ) ואז תבין מה בין רמה אקדמית לבין רמה של מחב"ת שממציא על ימין ועל שמאל?.
(למדתי את ספרו של הנ"ל על ספר הכוזרי והוא בזיון מוחלט. כמות ההגיגים והשטויות... אוי...).
כמו"כ, מה לו להשיב על האבולוציה?. הרי זה מכחיש המציאות... וכן לגבי כל ראיה. אתה מוזמן לכתוב כאן דוגמא לראיה חזקה ששמעת ממנו על נכונות היהדות, אשמח להשיב.
&nbsp
אם כבר במחבתי"ם עסקינן, מי לא שמע את הטענה המפורסמת על כך שהזוהר ידע ראשון על כך שהעולם עגול?. כמובן שזה הבל, א. משום שהזוהר נכתב בסביבות המאה ה-14. אבל גם אם נניח שאכן הוא מרשב"י לפני 1800 שנים, הרי אריסטו ידע זאת כבר לפני 2400 שנה.
צפו ורוו נחת:
https://www.youtube.com/watch?v=fHJ7Edzp7x8
&nbsp
נ.ב. הרצאות המחבתי"ם מתבססות מראש על חוסר הבנה בסיסית של קהל שומעיהן במדע, ביקורת מקרא וכו', ולכן "הולך להם".

קליטו

New member
יתכן גם

שאינך יורד לסוף דעתו, במיוחד בלימוד הכוזרי, אז הפגיוני אולי שמשתמשים בהנחות מסוימות ובחשיבה קצת שונה מהחשיבה של היום.
יש לך דיעה קדומה נגד המחבתים, הרבה מהמרצים בערכים הם חוזרים בתשובה, חלקם אקדמאים.
אני לא הכי מסכים עם אחד מעקרי האמונה של הכופרים, שהמחבתים אין להם חשיבה הגיונית והם מטעים ביודעין.
את החשיבה הישרה לא המציאו באוניברסיטה.
ובעיקר מה שיש לי להגיד לך, שכל זמן שלא דברת אישית עם הרב נויגרשל -אתה לא תבין מה הוא אומר, כי הוא השיח שלו הוא שיכלי חד ועמוק.
ידוע לי שאין ליהדות בעיה עם המדע ועם האבולוציה, היהדות מתמזגת עם המדע, (בזמנו היו ויכוחים ארוכים על כך כאן בפורום דתיים, והדתיים נשאו את עמדתם בגאון ונשארו בעמדתם)
יש גם לפחות ספר אחד של מדען שומר מצוות שמסביר את הסוגיה של האבולוציה.
בעצם כבר כתבו כאן שקשה לתקשר עם הרב נויגרשל כי הוא עונה בקצרה, כנראה בגלל שהוא עסוק, וזה הסיגנון שלו - לענות בעמקות ובקצרה.
אז מי שרוצה להווכח שהתורה אמת - מוזמן להשתתף בסמינר של ערכים לאקדמאים.
אני לכשעצמי לא נכנסתי כל כך לעומק העניין, יהיה נחמד לגלות שהתורה אינה אמת.
אין לי בעיה עם זה.
אלא שאני טוען שעליך קודם כל לנסות להתעלות ולהבין שכולנו מאוד דומים, רובינו אנשים טובים, ואף אחד לא בא לרמות אותך - יתכן לפחות שזה ככה,
ולהקשיב לדבר הרבנים המתמחים בעניין.
אל דאגה, אתה לא תחזור בתשובה - כל זמן שלא השתכנעת מבחינה ריגשית שהיהדות היא נעימה

טוב.. נראה לי שכאן הדיון יסתיים.

בעיקר משום שכפי שאתה שב ואומר - אין לך הסבר/הוכחה. אבל אתה חושב... ובעיקר כי אתה רומז שהעניין הוא רגשי וכד'.
&nbsp
אשמח אם תנקוב לי ב 3 שמות של מחבתים בערכים שהם אקדמאים בעברם...
&nbsp
אתה שואל למה אני אומר שהם משקרים ביודעין?? - צפה:
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=m8TJAlhj8XY
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=fHJ7Edzp7x8
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=os8DR9Z_iAc
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=U2Q-Znb9HPo
&nbsp
ואתה יכול לשוטט ברשת ומצוא עוד כאלה... הבחור שם ציני, ועונה באופן בוטה, אבל דבריו אמת.
את המחבתים - או משקרים או מטומטמים. אני מאמין שזה שילוב של השניים.
&nbsp
תהנה.
ורק אשיב לך באותו מטבע - אתה לא תבחר בדרך השכל וההגיון כל עוד מבחינה רגשית תרצה שיהיה לך אבא'לה בשמיים שישמע אותך... (איך זה מרגיש כשכותבים לך ככה?).

קליטו

New member
ידוע

שיש דבר כזה שנקרא - עיוות מימדים,
לדוגמה ; כשגבר מתאהב בבחורה - אז לא פעם מה שיקרה שהוא ישים לב יותר ליתרונות שלה ויתלהב מהם, ויגמד את החסרונות שיש לה.
נטיית הלב משנה לנו את המיקוד, וממילא את ההחלטה,
הדבר משפיע על כולנו.
כשאתה מייחס תכונות מסוימות למחבתים או לאקדמאים או למאמינים או לכופרים, אתה חוטא לאמת.
שים לב איך שכולנו מאוד דומים, אם תראה חיסרון בצד מסוים - תמצא אותו גם בצד השני -במידה זאת או אחרת,
לא משנה לי כעת מה טיבם של המחבתים, אני טוען שחשוב להקשיב ולשוחח עם כל הצדדים,
זה לא עניין לויכוח כזה או אחר בפורום זה או אחר, אתה בא ושואל את מה שמטריד אותך - עד שמגיעים לאמת.
הדיעה האקדמאית היא חשובה, זה חשוב שתיפנה למי שבאמת מבין באבולוציה וכולי כדי לשמוע את דעתו, כל שאר
האקדמאים אין להם כמעט מושג באבולוציה, ובמיוחד בהתפתחויות האחרונות שלה, שעוד יותר משתלבות בהשקפה של התורה.
אגב, אשמח להשתחרר מקיום המצוות, בורא עולם לא בדיוק ממלא את כל מה שאני מבקש ממנו, אין לי בעיה מיוחדת לעשות את מה שנכון ואמת ולהיות חופשי יותר.
לעומת כבודו שממש חרד מהמחשבה שהתורה אמת, כי זה יחייב אותך.
(אני לא בקי מי הם האקדמאים בערכים,
זה לא משנה, ככה שמעתי,
אולי צבי ענבל, יש שמה גם איזה פרופסור...)
שבת שלום

כפי שאמרתי, סיימנו, כי זה לא יתקדם.

אבל יפה שקודם אמרת בכזה בטחון שיש בניהם אקדמאים וכו', וכעת אתה מסיים בקול ענות חלושה ש"(אני לא בקי מי הם האקדמאים בערכים, זה לא משנה, ככה שמעתי, אולי צבי ענבל, יש שמה גם איזה פרופסור...)"
&nbsp
ועוד דבר, אני ממש לא רוצה להגיע למצב של הפעלת כח כמנהל, אבל כברביקשתי ממך לא לומר משפטים בסגנון מתנשא כלפי יוצאים. ואין יותר מתנשא מ"לעומת כבודו שממש חרד מהמחשבה שהתורה אמת, כי זה יחייב אותך." - ראה הוזהרת שוב.
ועניינית, דע לך שהייתי שמח מאוד מאוד להיות עבד נרצע של איזה אלוהים, ולעשות כל מה שהוא רוצה, על מנת לחיות לנצח. ההבנה כי אני מסיים את הקדנציה שלי פה עוד כמה עשרות שנים ותודעתי נמחקת לעד היא מדכאת, מתסכלת, מייאשת ומפחידה.

קליטו

New member
תמיד בפורום

אנשים כותבים מה שהם יודעים, לא תמיד הם יכולים להוכיח שמה שהם כתבו זה נכון.
אם תירצה לדעת מה קורה באירגון ערכים, זה לא מסובך מדי לברר את זה.
אני כתבתי שאתה חרד, אני לא כותב זאת מהתנשאות, זה מה שאני יודע או חושב או משער.
בהצלחה בניהול הפורום

קליטו

New member
כדי להאמין ולהשתכנע

שהתורה אמת, את אמורה לפנות לרבנים מתאימים שהתמחו בכך, כמו אירגון ערכים שמארגנים סדנאות שונות ביהדות, ועוזרים למתעניינים בכל תחומי היהדות, חלק מהעניין זה ליצור כימיה קשר אישי ושיחה ארוכה עם הרבנית /המדריכה,
ואף על פי כן, יש כאלה שמבחינה ריגשית הם לא מתחברים לדת /בינתיים.
אני יכול להסביר לך הרבה בתחומי היהדות, לא זה הקטע, עלייך לפנות לגורמים המתאימים.
לא חסר הרצאות של רבנים מעולים ברחבי הנט, הרבנים שאני ממליץ עליהם זה הרב נויגרשל והרב רן רינת, אני מסכים אתך שהרבה רבנים לא התמחו בקירוב והם מדברים מבחינה ריגשית יותר,
יתכן שהתפקיד שלך זה לא כרגע לקבל על עצמך עול מצוות, אלא יותר להתפתח ולהתקדם במישור האישי.
(אני שומר מצוות, לא נכנסתי לחקירות דת יותר מדי, יש לי סימפטיה לכל אדם, אני מכיר את הפורום הרבה שנים כמקום שיש בו מקום לכל אדם, ובלבד שלא יתלהם)
אני התרשמתי שיש ביהדות תשובות מעולות לכל שאלה.
בהצלחה

Erich vD

New member
אל תבלבל בין אלוהים ובין ה׳

הישות המכונה ה׳ או ארבע אותיות ההוויה עם כל המלאכים שלו והתיאורים שכביכול עשה בכדור הארץ בתקופות היסטוריות, איננה קשורה כלל למושג אלוהים שהוא מן משהו מופשט שכל אחד רשאי לדמיין מי ברא את היקום וכו׳
ה׳ מעולם לא לקח אחריות על בריאת העולם! מציע שתיכנס לאתר של הוצאת קונטנטו לספר חדש בשם ״הסתר פנים״ המנתח את התורה אחת לאחת ומצביע על הכשלים הלוגיים הרבים כגון הנ״ל

למעלה