יש פה רוכבים עם ניסיון בשלדות/גלגלי קרבון מהאתרים הסיניים ?

יש פה רוכבים עם ניסיון בשלדות/גלגלי קרבון מהאתרים הסיניים ?

שלדת פינרלו דוגמה/סרבלו S5 ב600$ ... גלגלי זיפ 404 ב450$ לסט אחורי וקדמי

בסה"כ הביקורות מאוד חיוביות ואני שם כרגע בצד את העובדה שמדובר בהעתקים הנושאים לוגו של מותגים, לא מוסרי בלה בלה בלה...

מאוד מפתה

יעקב 471

New member
אני חושב שלא כדאי לך להסתמך על ניסיון של אחרים

אני קונה הרבה מוצרים מ-aliexpress ואני מרוצה .
דוגמה קטנה להמחשה : אני למשל משתמש בקליטים סיניים והם בדיוק באותה איכות של קליטים של שימנו ומחזיקים אותו זמן, רק מה, בשליש מחיר.
אני מזכיר את זה כי היה כאן שרשור בנושא קליטים לפני תקופה ומישהו שנחשב ל"מבין" קבע: לא לגעת עם מקל , הבנת? המלצות מאוד מפוקפקות שלוקות בדעה קדומה.
ןלכן אני מציע לך לא להתגלח על זקן של אחרים, תתנסה ותדע.

אתה מתבסס על ניסיון אישי או של אחרים ?

או שפשוט אתה שבוי של היבואנים בישראל ?

מה רע בלהזמין הכל למעט בלמים ומע' הילוכים ?

אפשר לבנות אופני חלומות במחיר של אופניים ממוצעות יד 2, שגם שם אתה יכול ליפול לא פחות חזק

יעקב 471

New member
אם תפצל קניה זה יהיה יותר יקר

קניתי לפני מספר חודשים אופניים באינטרנט , אופניים מושלמים , וזאת לאחר המון בירורים בנסיון לראות מה עדיף , שילדה +מזלג מסין וכל שאר (מערכות גלגלים אוכף כידון פדלים וכ"ו ) הרכיבים לחוד , או אופניים שלמים, והשלמים ניצחו . הם יותר זולים.
https://www.canyon.com/en/roadbikes/bike.html?b=3586 
כפי שאמרתי לי אישית אין בכלל בעיה עם תוצרת סינית כולל קסדות וזאת כאשר עצם הזכרת המילה קסדה סינית גורמת לחלחלה אצל חלק מהרוכבים ואילו לי אין בעיה עם זה כי אני מכיר את תהליך הייצור וכל היצרנים הסינים שאני בדקתי משתמשים בחומר הדחוס יותר eps-f30 ,אז אולי הן לא הכי יפות ולא הכי קלות אבל הן זולות ונותנות אותה הגנה . מה שאני מנסה לומר זה שצריך לבדוק כל דבר לגופו ואז להחליט.
כמו שאריה ציין אתה צריך להיות סגור על מה שאתה רוצה ואח"כ תחליט

ItsikH

Member
כל הקסדות עומדות באותו תקן
[אמנם יש דקויות, יש תקנים מחמירים קצת יותר ויש פחות, אבל למיטב ידיעתי הישראלי ממילא הוא הנפוץ והמחמיר פחות]. ההבדל בין הקסדות לא נוגע למידת המיגון שהיא כאמור קבועה, אלא לפרמטרים אחרים כמו נוחות, משקל, אוורור, ו...עיצוב. ממש כמו בגדי ים, פחות חומר=יותר כסף

כל אחד כותב מנסיונו

הנסיון שלי אומר אל תיגע בקליטים סינים עם מקל.... תחסוך 10$ ובמקרה הצורך לא תשתחרר כמו שאתה רגיל.
לעשרה רוכבים אחרים זה לא קרה או שזה לא הפריע.... תחליט לבד האם אתה לוקח את ה"סיכון" או שלא.

ariasdo

New member
קשה לי להאמין שיש רוכב בארץ שעושה שימוש בקרבון מאתרים ...

סיניים אולי לתצוגה בסלון ( אני הופתע אם משהוא יכתוב לנ"ל חוות דעת מניסיון אישי )

שלדות / וגלגלי קרבון ללא חברה שלוקחת אחריות ויש לה תקנים רמת ביקורת איכות . ממש סיכון לקנות .

גם שלדות אורגינל מותגים שנפגעות בתאונה נקרעות ממש כמו פלסטיק .

גלגלי קרבון גם אורגינל זה פחות שימושי לרכיבה יומית מתאם לתחרויות וכו'
היה לי זוג ליגה לאומית (בורה אולטרה ) לא היה לי שימוש בהם ושנה שעברה מכרתי אותם .

שמתי לב שאתה כבר כמעט חודש בהסתובב ומתלבט ובעיקר מתפזר לכיוונם שונים בקנית אופנים
לי נראה שגם בסוג הרכיבה אתה לא סגור מה הכיוון שלך ..

יש הרבה רוכבים שהתחילו בקטן ולאט לאט עלו כך שהתיאבון מגיע עם הזמן .

תיקח אופנים משהוא פשוט רמה 105 או שווה ערך חדש או משומש , ואחרי שנה שתשתפשף.תתקדם והתיאבון יגדל בהתאם
שרוכבים הרבה ( לא מזיק אם יש עוד זוג לאימונים לטריינר וכו') .

עד שתחליט וחבל על הזמן הקיץ בפתח וחם - תוכל להשכיר אופנים יש בת"א מקום להשכרת אופני כביש מצורף לינק לאתר

rent-a-bike-israel.com

שבת שלום

אריה סדובניק

אהלן אריה,צודק אני מחפש קרוב לחודש אופנים

אבל זה לא אומר שאני יושב בבית ... אני רוכב מדי שבוע 300 קמ לפחות

להשכיר אופנים ? מקווה שאתה מתלוצץ

אני פשוט מחפש אופניים להתאהב בהם שאתלהב לפני וגם בזמן הרכיבה
קצת מפתיע שאתה לא מבין את זה

rubber duck

New member
הפוסל במומו פוסל

אריה הוא האחרון שלא מבין את מה שאתה רוצה
אבל הוא רואה התנהלות מסוימת שמתאימה למי שלא רוכב אלא מחפש אופניים ולא סגור על עצמו

אספר לך סיפור
יש לי מכר בפייסבוק
פעם בשנה בערך הוא פונה אלי ושואל לגבי אופניים כאלו או אחרים
בהתחלה השאלות עוסקות תמיד בכמה הם טובים ואם המידה מתאימה לו
ואז אחרי שכבר בחן חקר וחשב
הוא שולח עוד שאלה
האם הם סחירות
כלומר האם יש להן שוק יד שניה טוב

התשובה שלי היא קבועה
אם אתה רוצה לקנות אופניים כדי למכור - אז אל תקנה
אם אתה רוצה אופניים כדי לרכוב , אז קנה ותתחיל לרכוב
וזה לא משנה אם זה קרבון / אלומיניום / טיטניום ............. ( Cipo מיד יריד לי את הראש )

במהלך השנים הללו רכשתי ( או יותר נכון בניתי ) 5 זוגות אופניים ושלושה מהם מכרתי
אני לא רוכב כמוך ( 300 ק"מ לשבוע - זה המון עבורי , 200 בערך זה מספיק ודי לי ברוב השבועות )
אני נהנה מכל רגע , את הזוג האחרון מכרתי , פשוט כי מיציתי אותם ומצאתי משהו שתפור עלי בצורה מושלמת ( ככה אני חש )

וזו הנקודה העיקרית
כלומר , כל אופניים יעשו את העבודה
ותמיד ת מצא את הזוג הבא ( אני מפחד מהרגע שאחליט לחפש משהו יותר טוב - לא בטוח שזוגתי תקבל את האופניה לעוד Basso בבית )

שיהיה לך סוםש נעים עם רכיבות נהדרות

שרון

נ"ב
יש בחור נחמד , לא זוכר את הניק שלו בפורום
אבל הוא באמת נחמד וגם גבוהה וגדול
הוא רוכב על איזו רפליקה סינית ( נדמה לי שזה העתק מדויק שלTrek )
הוא מאושר מהשילדה הזו
מקווה שהוא ייכנס ויגיב וייתן חוות דעת מניסיונו האישי
( נדמה לי שגם אופני ספינגו שנמכרו כאן עד לפני שנתיים או 3 היא מוצר סיני עם בקרת איכות גבוהה )

ariasdo

New member
הצלחתה לבלבל אותי בהודעות קודמות אתה רוצה להיכנס לתחום

ומחפש אופנים עכשיו אתה כותב שאתה רוכב בשבוע 300 ק"מ .
זה ממש בתוך התחום וגם אומר שיש לך כבר אופנים לרכב .

בהנחה זה המצב ואתה מחפש עוד כלה גם מוצלחת וגם יפה אז הכל בסדר מובן וברור .

אבל שכותבים משהוא בפורום זה נשמר כמו בספר תנך וצריך להיות מספיק ברור ועקבי שגם קוראים כמוני שעברית זה לא שפת אם , יבנו ולא יסיקו מסקנות מוטעות .

לגבי השכרת אופנים אופני כביש אני לא מתלוצץ והחדד את הכוונה שלי :
במידה שרוכב נתקע ללא זוג למטרה מסוימת זה פתרון , או משהוא שרוצה להיכנס לתחום אז השכרה לכמה ימי התנסות תיתן לו תשובות .
נראה לי שזה המקום היחיד המשמעותי בארץ עם מבחר גדול יחסית .

האתר
rent-a-bike-israel.com

אריה סדובניק

רוכב על סייקלו אבל אם צמיגי כביש מאחר ולא יורד לשטח

וכל הרכיבות שלי הם כביש/אורבני

רוצה להוסיף עוד זוג אופניים כביש יעודי, מאוד מתלהב מהS5 של סרבלו אבל המחיר של חדש רחוק שנות אור מהתקציב, מפה באה השאלה על השלדות הסיניות מאחר ואפשר להרכיב אופניים עם גלגלים טובים סיניים וגרופסט של אולטגרה (מקורי) בסביבות 2500$

gnh23

New member
חיקויים ללא אחריות וללא בקרת איכות כמו של המקור

חפש באינטרנט צ׳יינרלו, ותראה תמונות של שלדות שבורות.
מכיר כמה שאכלו אותה. לא מומלץ בשילדה או בגלגלים.

odedbc

New member
בתקציב שלך 2.5K$ אפשר למצוא אופניים יד 2 ברמה גבוהה

יעקב 471

New member
אין בעיה למצוא ברשת תמונות של שלדות שבורות

של יצרנים ידועים. אני זוכר את הצילום מאחד הטורים משנה שעברה כמדומני ,על רוכב שבמהירות אפס ריסק גלגל קרבון , עלול לקרוא לכל אחד.
בלתי אפשרי לקבל התרשמות אמיתית על איכותו של מוצר דרך האינטרנט ויש אינספור דוגמאות לשני הכיוונים . זו גם הסיבה שכתבתי לפותח השרשור להתנסות בעצמו ולא לחפש כל מיני ממליצים ששמעו ממישהו ששמע ממישהו שקרא איפושהו.....

השאלה החשובה מבחינתי היא, האם מישהו יסרב

לרדת בירידה בחברת בעל אופניים החשודות בעינייו כסיניות זולות.
מענין מה תאמר הסטטיסטיקה לגבי גורמי הסיכון הבטיחותיים בכביש.
לי יש תחושה "ששילדה מסין" , בתנאי שזהות היצרן נבדקה, לא תהיה בין המקומות הראשונים.
זה לא ששילדות מסין זולות, זה ששילדות "מותג" יקרות מדי.....

למעלה