יש פתרון לתאונות-הדרכים

יש פתרון לתאונות-הדרכים

ברור שתמיד יהיו תאונות למרבה הצער, אך אפשר להפחיתן במידה ניכרת. פה ריבוי התאונות נובע מהנהג, הכביש, ובתי-המשפט והמשטרה. לגבי הנהג: זה המגזר הכי בעייתי,שכן נהג ישראלי לא ישנה ממנהגיו אלא אם כן יוטלו עליו עונשים כבדים. מכיוון שכיום העונשים שמטילים על נהגים עבריינים הם בדיחה, הגיע הזמן לשנות את השיטה. המשטרה עוסקת ברוב הזמו באכיפת המהירות, בעוד שבפועל מהירות מהווה אולי 10 אחוז מכלל המהירות. יש כמה כבישים בודדים שאפשר גם לנסוע 120 ו-130. המשטרה אם כבר צריכה להתמקד בעיר(שם קורות רוב התאונות) והגיע הזמן ששוטרים לא יתחבאו מאחורי עצים ושיחים עם מכמונות, אלא יתחילו לאכוף רמזורים ותמרורים. בכמה צמתים בארץ, ביחוד במרכז, כל בוקר נעשות מאות עבירות, נהגים חותכיםף, עוברים באדום, נוסעים בנתיב של אוטובוסים, ואני מחכה שעה בפקק ומתפוץץ. הגיע הזמן לאכוף בצורה רצינית את חוקי התנועה ולא רק מהירות. לגבי בתי המשפט: לא אחת אנו שומעים על נהג שהיה מעורב בעשרות עבירות תנועה, והמשיך לנהוג וגרם לעוד תאונות קטלניות. הגיע הזמן לשנות את שיטת הנקודות. כל עבירה חמורה(תמרור עצור, רמזור אדום וכן הלאה) תגרור מיד מאסר בפועל ושלילה של שנה פלוס קנס גבוה. זה ירתיע נהגים, ונהג שיעשה עבירה חמורה 3 פעמים, רשיונו ישלל לצמיתות. אין ספק שזה ישנה את התנהגות הנהגים. נושא אחרון זה הכבישים: הרבה תאונות נגרמות בגלל כבישים גרועים, וסימנים לקויים על הכביש. שלא לדבר על הבלאי שנגרם לאוטו בגלל הכבישים. כמו שעושים טסט לאוטו צריך לעשות טסט לכביש. אני מדבר בשיא הרצינות. משרד התחבורה צריך להתמקד כל שבוע בקטע כביש מרכזי, ואם צריך גם לסגור אותו לשבוע, עד שיהיה ראוי לנסיעה, ולא כמו היום שלוקח 80 שנה לבנות כביש מסכן. נכון שזה יקח הרבה זמן, אך לבסוף כבישים ראשיים יהיו בטיחותיים. אין סיבה שבאירופה וארה``ב הכבישים נראים כמו מראה ופה הם נראים כמו אחרי הפצצה. אין שום סיבה שאנשים יקפחו את חייהם בגלל דברים שניתנים לתיקון.

baryb

New member
מסכים איתך

למרות שיש בינינו מחלוקות לגבי שיטת הפעולה שצריך לנקוט כדי באמת למנוע תאונות. תאונה מעצם הגדרתה היא תאונה ולא משהו מכוון. אפשר לצמצם זה נכון אבל במשטרה מחפשים דוחות מהירות כי שם רוב הכסף שנכנס לקופת המדינה. אתה לא באמת חושב שיש שוטרים שהם אוהבים למנוע תאונות או משהו נכון?... שוטרים ברובם הם חארות במיוחד שוטרי תנועה.

עמרי 24

New member
מבחינתי,ההודעה הנבחרת H-)

מסכים לכל מילה! ועכשיו נשאלת השאלה רק מה אנחנו עושים עם זה...אנחנו ממשיכים לשתוק ולהתפוצץ?

66

New member
גדולים מאיתנו מנסים וכלום

מגזין אוטו מנסה לעשות זאת במשך שנים כשופר שלנו הנהגים. כתבות תחקירים ראיונות ושום דבר. המערכת אטומה. מבקר המדינה עושה זאת כל שנה וקוטל לחלוטין את כל מה ומי שקשור בתחבורה בארץ ושום דבר. העולם שותק. אז מי אנחנו?!?!?! אנחנו יכולים רק לעשות בעצמנו. לפחות אנחנו ננהג כמו שצריך וננסה ללמד את אחינו ואחיותינו חברינו כו`. אהה כן, ולנהוג קארטינג כמה שיותר. מנסיון אישי שלי אני יכול להבטיח לכם שזה משפר ומחדד את איכויות הנהיגה.

66 הבעיה בפוליטיקאים לא במגזין

הכוונה שלי לא למגזין אוטו. הרי ברור שעד שמישהו מהמושחתים למעלה לא יתעורר. מה שצריך זה שר מפשטים רציני, שר תחבורה רציני, שר משטרה רציני והמצב ישתפר. אם שר התחבורה היה עוסק בעניני משרדו ולא בעניני פוליטיקה, וכך גם שאר השרים שהזכרתי הכל היה נראה אחרת. בארה``ב ובאירופה מקציבים סכומי עתק לנושא, ושר תחבורה בארה``ב או באירופה לא יעיז להתעסק בענינים אחרים, ובגלל זה הם נראים כמו שהם ואנחנו כמו שאנחנו.

66

New member
הכל מתחיל בגיל מוקדם מאוד

קודם כל צריך להשריש חינוך לתרבות מוטורית מגיל צעיר מאוד כי הכל בעצם בא משם. בהרבה מדינות באירופה תראו אנשים נוהגים בצורה כל כך חיובית גם לעצמם וקודם כל חיובית לסביבתם כולל נהגים אחרים והולכי רגל ולא כמו פה שכל הזמן נמצאים במלחמה. לגביי האכיפה אתה בהחלט צודק כי במקום לאכוף מהירות שזה לא מונע תאונות, השוטרים העצלנים יכולים לנסוע לאורך הכבישים ולעצור את הנהגים המסוכנים באמת. לגביי התשתיות אין טעם בכלל לדבר. כל מילה רק תחמיא לטיב הכבישים. אהה כן, וספורט מוטורי שיהיה פה כבר בתמיכת הממשלה.

baryb

New member
ספורט מוטורי

אם כבר נגענו בספורט המוטורי אז אני חושב שצריך לפתח אותו בארץ. לא רק קארטים אלא גם ראלי. ידוע לי שגם פעם רצו לקיים מרוץ פורמולה , מירוץ ראווה כזה, אבל הוא היה אמור להתקיים בשבת וסליחה לכל הדתיים אבל החארות הדוסים בממשלה לא אשרו את זה לפי ידיעתי. וחוץ מזה.. אם ראיתם את המירוץ אז מקלארן נתנו סוף סוף לפרארי בראש, אבל הנאחס שהתחיל עם דייויד נמשך ממש עד השניות האחרונות של המירוץ. שומאכר: תהנה מזה כל עוד אתה יכול...

66

New member
כולנו חושבים שצריך לפתח את הספורט

אפילו אומר שבטוחים בזאת. בינתיים כל מה שיש לעשות זה להנות וללמוד ולדחוף את הקארטינג כי רק משם תגיע הישועה. בעתיד (הקרוב ביותר אני מקווה) נצטרך לדחוף גם ענפיי ספורט אחרים כי עם נדחוף את הכל ביחד בטח ניתקע איפושהו בבירוקרטייה המעפנה של המדינה. מירוץ פורמולה בארץ?! נשמע לי כמו חזון אחרית הימים. המשטרה בטח הייתה עומדת בקצה הישורת עם ממל``ז. ועל המרוץ אתמול נאמר ``Its not over till it over`` וזאת מוטו לחיים ולא רק למרוץ. כשומאכראי מושבע אני חייב לומר שצר לי וכואב לי על מיקה של אתמול אבל לא לשכוח שגם לשומי הייתה תקלה כי אחרת היינו רואים פייט טוב.

למעלה