יש צורך ללכת לביטוח לאומי?

גיא א מ

New member
יש צורך ללכת לביטוח לאומי?

אהלן. השתחררתי לפני חודש ועדיין לא הלכתי לביטוח לאומי. עד עכשיו גם לא עבדתי. הייתי צריך ללכת? אני מתחיל לעבוד שבוע הבא למשך שבוע. אני צריך ללכת לביטוח לאומי לספר להם את זה? תודה!

EmGee

New member
רצוי שתלך

בעקרון המעסיק מחויב לשלם לך את הביטוח הלאומי. כל עוד אתה לא עובד או שאתה עובד כעצמאי (אין לך מעסיק) אתה נדרש לשלם בעצמך את הביטוח הלאומי. אם לא תשלם יתחילו הקנסות. אני בטוח שבעיר שלך בניין הביטוח הלאומי הוא די נוצץ, ככה מרביתם. זה הגיע מקנסות של אנשים שחשבו שאם הם לא ילכו אז ישכחו להם את זה.

לא צריך ללכת אליהם...

ביטוח לאומי שינה שיטת עבודה...לא צריך ללכת אליהם, מעכשיו משוחררים מקבלים את פנקס התשלומים בדואר ללא צורך לגשת למשרדי הביטוח הלאומי.. כמה חודשים אחרי השחרור(תלוי מתי השתחררת, ביחס לרבעון) תקבל את פנקס התשלומים הביתה. אם אינך עובד ולא עבדת בתקופה מאז השחרור, תאלץ לשלם עבור מס' החודשים שבהם לא עבדת, ואם אינך ממשיך לעבוד אז כל חודש תאלץ לשלם בבנק הדואר . כאשר אתה מתחיל לעבוד יש אפשרות להצהיר על זה ומרגע שאתה מתחיל לךעבוד ביטוח לאומי יורד מן המשכורת.

ואם אני לא עובדת ולא עבדתי מאז השחרור?

מאטיפה יהיה לי כסף לשלם ביטוח לאומי? אני גם לא יכטולה לחתום אבטלה כבר בתור חיילת משוחררת.אם יכולתי אז הייתי חותמת ומזה היה יורד ביטוח לאומי,,, ואני עדיין לא מוצאת עבודה..אז אין אני אשלם? כל המענק הלך לי

EmGee

New member
כמעט שנה מהשחרור

לא קיבלתי מהם דבר בדואר, ובאתי לבקר שם פעם ראשונה לפני שבועיים. אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל ביטוח לאומי לא יחפש אותך, לפחות לא עד שלב העיקולים.

פעם זה היה ככה...היום זה אחרת...

אני הלכתי אליהם והם אמרו לי שלא צריך, שעד כמה חודשים לפני כן היה כן צריך ומעכשיו הם שולחים בדואר לפי מה שמדכן להם פעם ברבעון...

למעלה