יש קריאות לאלון מאסק וחבריו להטיל סנקציות על ראשי דיפ סטייט השמאל והיוריסטוקרטיה בישראל

Harrington

Well-known member
מנהל
גרוע מאוד. אין לנו מה לבקש התערבות אמריקאית בעניינים פנים-ישראליים. זה שהשמאל/רל"ב עשו זאת וממשל ביידן אף נענה לכך, היה גרוע מאוד מכל בחינה אפשרית. אבל זה שכעת הכוח כביכול אצלנו ויש לנו אפשרות לנהוג באופן דומה, לא אומר שנכון לנו לעשות זאת. עניינים פנים-פוליטיים בישראל דינם להתברר בתוככי החברה שלנו פנימה, לא אצל ביידן, לא אצל טראמפ, ולא אצל אלון מאסק.

marabo

Well-known member
גרוע מאוד. אין לנו מה לבקש התערבות אמריקאית בעניינים פנים-ישראליים. זה שהשמאל/רל"ב עשו זאת וממשל ביידן אף נענה לכך, היה גרוע מאוד מכל בחינה אפשרית. אבל זה שכעת הכוח כביכול אצלנו ויש לנו אפשרות לנהוג באופן דומה, לא אומר שנכון לנו לעשות זאת. עניינים פנים-פוליטיים בישראל דינם להתברר בתוככי החברה שלנו פנימה, לא אצל ביידן, לא אצל טראמפ, ולא אצל אלון מאסק.
אני במחילה חולק עליך.
אתה יכול להגיד אותו דבר בדיוק על סיוע החוץ ועל הנשק שאנחנו מקבלים מאמריקה.
מבחינתי זה גם סוג של סיוע חוץ להצלת המדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני במחילה חולק עליך.
זכותך. על אף שקץ הדמוקרטיה הקיץ על מדינת ישראל בערך 365 פעמים לפחות בשנה שלפני האחרונה, אנחנו עדיין בכל זאת, הפלא ופלא, לגמרי מדינה דמוקרטית :). זה מאפשר לך, בין השאר, לחלוק עלי. במחילה בלבד כמובן.
אתה יכול להגיד אותו דבר בדיוק על סיוע החוץ ועל הנשק שאנחנו מקבלים מאמריקה.
למה, כיצד הדברים דומים? לא רואה כל השוואה ביניהם. יש לנו צורך בתחום סיוע באמל"ח ועוד ואין כל סיבה שלא נקבל את הסיוע הזה אם יש מי שמוכן לתת לנו אותו והוא משפר את מצבנו או מקל עלינו. מה בין זה לסנקציות על גורמים פוליטיים רק בגלל שהם מעצבנים אותי?
מבחינתי זה גם סוג של סיוע חוץ להצלת המדינה.
זה מוגזם בעיני. אתה מעניק כאן כוח למחנה הרל"ב שאין לו. אמנם התשקורת הישראלית מציגה את המחנה הזה כאילו הוא הרוב אם לא כל הציבור הישראלי, אבל הלכה למעשה מדובר במיעוט, הגם שקולני ביותר. אמנם במחשבה נוספת, המחנה הזה על אף היותו מיעוט הצליח למרבה הצער לפגוע במדינה. גם כלכלית וגם בטחונית והדברים ידועים. אז נכנסתי כאן להתלבטות קטנה עם עצמי כשחשבתי על כך :). אבל עדיין אני לא חושב שזה עניין שארצות הברית (או כל גורם חיצוני אחר) צריכה להתערב לנו בו, עם הדגש על "לנו", קרי למדינת ישראל.

חנן44

Well-known member
דיפ סטייט זה פקידים שמנהלים מאחורי הקלעים את המדינה מעל נבחרי הציבור.
יורוסטוקרטיה זה שלטון השופטים
דמוקרטיה זה שלטון העם
ואתה חושב שבישראל הפקידים מנהלים את המדינה מאחורי הקלעים? אתה יכול לתת דוגמאות?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא. כלומר אני לא מוסמך לדבר בשם מי שנשאל על-ידך, אבל לעניות דעתי בכל אופן התשובה לשאלתך שלילית. למרבה הצער, האבסורד והטירוף, בישראל זה כבר מזמן לא נעשה "מאחורי הקלעים". במקום זאת "הפקידים מנהלים את המדינה" בריש גלי ובפומבי ואף לא מתביישים להודות בכך (ראה למשל את מכתב היועמ"ש אך מלפני ימים בודדים, הוא היא מודיעה לראש הממשלה הנבחר מי הגורם המוסמך -לשיטתה- במדינה לקבוע מי יהיה ראש שירות הבטחון הכללי שלה).

marabo

Well-known member
קבל דוגמית לפקיד שהחליט שהוא מנהל את המדינה, מעל ראש הממשלה ומעל כולם

למעלה