יש קשר בין משקל לגודל העובר

yarak2

New member
יש קשר בין משקל לגודל העובר

בבדיקת ה- U.Sהאם מודדים את האיברים ואז מגיעים למשקל העובר ? כי המשקל של העובר בסדר אבל גודל האיברים גדול מגיל ההריון עזרה!!!!!

עד כמה שידוע לי הדרך שבה מעריכים

משקל היא באמצעות מדידת גודל האיברים השונים ואז יש להם סטטיסטיקות לקביעת המשקל. אצלי למשל היה לעובר שלי מידות גדולות של כמה איברים ועל סמך זה נתנו הערכת משקל גבוה (שבסוף היתה מוטעית דרך אגב).

yarak2

New member
אני ממש מודאגת גם לך זה קרה..

שהמידות גדולות ביחס לגיל ההריון, אני מבינה שבסוף זה היה מוטעה אבל מה עשו בעניין , לא שלחו אותך לעשות בדיקת סוכר של 100גר' ? בכמה האיברים היו גדולים? שלי גדול ב- שבועים + תודה על התשובות , מצטערת על השאלות הרבות אני פשוט מודאגת !!!

אצלי, כשהחליטו שהעובר גדול

כבר הייתי בחודש תשיעי, אחרי שעשיתי העמסת סוכר וכו' ולא היה לי סוכרת. הם בקשו שאני אעשה בדקית סוכר של 100 גרם בכל זאת, אבל עד התאריך לבדיקה כבר ילדתי, אז לא עשיתי. והם טעו בהערכת משקל בערך ב-400-500 גרם (חצי קילו!). בקיצור, לא להיבהל, זה כנראה סתם הלצחה מיותרת. דרך אגב, אצלי היה נראה שכל האיברים קצת גדולים, אבל הבטן היתה משהו כמו שבוע-שבועיים יותר, כך שנראה לי שבאמת הבטן קובעת אצלהם.

hilalev

New member
בדיוק היום האחות בטיפת חלב הסבירה

לי.. בסקירה כתוב לך BPD OFD FEMUR LEN אני לא רוצה לבלבל או להטעות, אבל מה שבטוח הוא שכל אחד מהם מודד משהו אחר- הקף ראש, הקף מצח, אורך גפיים ורשום גם לאיזה שבוע המדידה מתאימה. צריך לבדוק שהגפיים- לא קצרות מדי (יחסית לגוף ולשבוע) שהראש לא קטן/גדול מדי וכדומה לגבי משקל העובר- זה לא הכי משמעותי , עד שלב מסויים ועד טווח מסויים. בכל מקרה- המלצתי: אם עשית סקירה לבקש הסברים מהרופא, או לפנות עם הנתונים לפורום של אנשי מקצוע. מקווה שעזרתי

ילדונט

New member
מה שהרופא אמר לי

כשהעוברית שלי היתה גדולה וגם היה לי ריבוי קל של מי שפיר, זה ששולחים לעשות העמסה של 100 גרם כשבטן העובר גדולה בשבועיים או יותר מגיל ההריון.

yarak2

New member
רק כשהבטן גדולה יותר?

או שכל המידות גדולות יותר...

ילדונט

New member
הבטן, השאר לא משמעותי לסכרת

אגב, אותו רופא גם הראה לי עד כמה הא"ס לא מדוייק במדידות. הוא מדד את העוברית שלי מזוית אחת, ודקה אחרי שהיא זזה הוא בדק אותה שוב, מזווית אחרת, והיה הפרש של בערך חצי ק"ג בין מדידה למדידה. בהפרש של דקה! (חודש תשיעי). בקיצור, צריך לבדוק, אבל לא להיות מבוהלת

למעלה